5 yıl once Suriye'deki ic savaştan kacarak Malatya'ya sığınan Habeş ailesinin en kucuk cocuğu olan 3 yaşındaki Muhammed Salih Habeş, doğuştan SMA tip-2 hastası. Hastalık sebebiyle yatağa bağımlı yaşayan ve konuşamayan kucuk Muhammed'in iyileşmesi icin ilac tedavisi gerekiyor. Bir dozu yaklaşık 175 bin dolar olan ve en az 3 doz kullanılması gereken ilac icin Muhammed uzatılacak bir yardım eli bekliyor.
Sosyal Guvenlik Kurumu (SGK), SMA hastaları icin bir suredir ilac temin ediyor ancak Muhammed Turkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı icin bundan faydalanamıyor.
Oğlunun sağlık durumunun her gecen gun daha da kotuye gittiğini ifade eden anne Gulistan Habeş, “Oğlumun belden aşağısı tutmuyor. Nefes almakta zorlanıyor. Hastanelere gittik ancak Turkiye vatandaşı olmadığımız icin ilac parası karşılanmıyor. Bizim bu ilacı almamız imkansız. Oğlum avucumdan kayıp gidiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum” ifadelerini kullandı.
Caresiz bir şekilde yardım beklediklerini dile getiren Habeş, “Allah rızası icin bize el uzatsınlar. Oğlum bu acıları kaldıramaz. Tek cıkış yol ilac kullanması” diye konuştu.
Barış Turel - Selcuk Donmez