Abdest Alırken Okunacak Dua
Abdest Alırken Dua Okumak
1) Abdeste başlarken
"Elhamdu lillahillezî ce'ale'l-mÂ'e tahûran ve ce'ale'l-islÂme nûra!"
(Suyu temizAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? islamı nur kılan Allah'a hamdolsun)
2) Ağıza su verirken:
"Allahumme eskınî min havdı nebiyyike ke'sen l azma'u ba'dehû ebedÂ"
(Allah'ımAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? bana peygamberinin havuzundan oyle bir kadeh icir kiAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? ondan sonra bir daha susamıyayım)
3) Burnuna su verirken:
"Allahumme l tuharrimnî rÂyihate na'imike ve cinÂnike"
(Allah'ımAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? bana ni'metinin ve cennetlerinin kokusunu haram kılma)
4) Yuzunu yıkarken:
"Allahumme beyyid vechî bi-nûrike yevme tebyeddu vucûhun ve tesveddu vucûh"
(Allah'ımAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? bazı yuzlerin beyazlanacağıAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? bazı yuzlerin kararacağı gunde yuzumu ağart)
5) Sağ kolu yıkarken:
"Allahumme a'tınî kitabî bi yemînî ve hÂsibnî hisÂben yesîrÂ"
(Allahım kitabımı sağ tarafımdan ver ve hesabımı kolaylaştır)
6) Sol kolu yıkarken:
"Allahumme l tu"tınî kitÂbî bi-şimÂlî vel min-verÂ'i zahrî vel tuhÂsibnî hisÂben şedîdÂ"
(Allah'ımAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? kitabımı sol tarafımdan ve arkamdan vermeAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? beni zor bir hesaba cekme)
7) Başı meshederken:
"Allahumme ğaşşinî bi-rahmetike ve enzil aleyye min berakatik"
(Allah'ımAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? başımı rahmetinle ortAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? uzerime bereketlerini indir)
8) Kulakları mesederken:
"AllÂhumme'c'alnî minellezîne yestemi'ûne'l-kavle fe-yettebiûne ahseneh"
(Allah'ımAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? beniAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? sozu işitip sozun en guzeline uyanlardan eyle)
9) Boynu meshederken:
"AllÂhumme a'tik rakabetî mine'n-nÂri vehfeznî mine's-selÂsili ve'l-ağlÂl"
(Allah'ım boynumu cehennemden ÂzÂd eyle ve beni zincirlerdenAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? bağlardan koru)
10) Sağ ayağı yıkarken:
"AllÂhumme sebbit kademeyye alas-sırÂtı yevme tezillu fîhi'l-akdÂm"
(Allah'ım ayakların kayacağı gunde ayaklarımı Sırat ustunde sağlam tut)
11) Sol ayağı yıkarken:
"AllÂhumme'c'al-lî sa'yen meşkûran ve zenben mağfûran ve ticÂraten len tebûra"
(Allah'ım Abdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? bana beğenilecek bir calışma verAbdest Alırken Okunacak Dualar - Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? gunahımı affedip makbul amel ve kÂrlı bir ticaret ihsan eyle)
12) Abdest bitince:
''Allahummecalnî minet-tevvÂbîn, vecalnî min-el-mutetahhirîn, vecalnî, min ibÂdik-es-sÂlihîn, vecalnî minel-lezîne l havfun aleyhim ve lÂhum yahzenûn SubhÂnekellahumme ve bihamdike, Eşhedu en l ilÂhe ill ente vahdeke l şerîke leke estagfiruka ve etûbu ileyke eşhedu en l ilÂhe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduke ve Resûluke.''
(Ey Rabbim! Beni tevbe edenlerden ve cok cok temizlenenlerden kıl. Beni sÂlih kullarından eyle, beni uzerlerine hic bir korku gelmeyen ve hic mahzun olmayanlardan kıl. Seni her an hamdinle tesbîh ederim. Ey Rabbim şehÂdet ederim ki Senden başka hic bir ilÂh yok, ancak Sen varsın. Şerîkin yok Senin ve yine şehÂdet ederim ki Muhammed Senin kulun ve resûlundur. Senden mağfiretini isterim ve Sana tevbe ederim.)
Abdest Alırken Hangi Dua Okunur
Dini Bilgiler0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Abdest Alırken Hangi Dua Okunur
-
13-09-2019, 07:55:03