namazda fatiha okumanın hukmu nedir?
her rekÂtta Fatiha okumak; imamın, cemaatin ve yalnız başına namaz kılan kimsenin uzerine vaciptir. Cunku bu konuda ki goruşlerin icinde en doğru ve en guzel olan goruş budur. Rasulullah (sav) şoyle buyurur:
"Kim bir namaz kılar da icinde Kur'an'ın anasını (yani Fatiha suresini) okumazsa o namaz eksiktir." Resulullah bu sozunu uc kere tekrar etti.
Ebu Hureyre (r)'a "Ama biz imamın arkasında oluyoruz" denildi. O da şoyle cevap verdi:
"İcinden oku. Ben Resulullah (s)'in şoyle soylediğini işittim:
"Allah buyurdu ki: Ben, namazı kulumla kendi aramda iki kısma ayırdım. İstekte bulunduğu kısım kulumundur. Kul "el-hamdu lillahi Rabbi'l-Âlemîn" dediğinde, Allah Azze ve Celle "Kulum bana hamdetti" buyurur. Kul: "er-Rahma-nirrahim" dediği zaman Allah Azze ve Celle "Kulum beni sena etti (ovdu)" bu¬yurur. Kul: "MÂliki yevmi'd-din" dediği zaman ise Allah "'Kulum Beni temcid etti' buyurur. Bir rivayette de "Kulum işini Bana ha¬vale etti" diye buyurduğu bildirilmiştir. Kul: "İyyake na'budu ve iyyake nesta'in" dediğinde Allah: "Bu benimle kulum arasındadır ve istekte bulunduğu kısım kulumundur" buyurur. Kul: "îhdina's-Sırate'l-Mustakîm, Sıratellezine en'amte Aleyhim, ğayri'l-Mağdubi Aleyhim vele'd-dÂllîn" dediğinde, "Burası kulumundur, istekte bulunduğu icin kulumundur" diye buyurur.
namazda fatiha okumanın hukmu
Dini Bilgiler0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- namazda fatiha okumanın hukmu
-
13-09-2019, 07:53:03