Erkeklerde Gusul Abdesti Nasıl Alınır
Gusul Abdesti Nasıl Alınır Erkekler İcin
Gusul; Butun bedenin yıkanmasıdır, boy abdesti alınmasıdır. Buna taharet-i kubra (buyuk temizlik) denir.
Erkeklerde gusul abdestini gerektiren hal cunupluktur. Cinsî munasebet, ihtilam ve ne şekilde olursa olsun meninin vucut dışına cıkması boy abdestini gerektirir.
Boy abdestinde tenasul uzvunda (cinsel organ) kalıntı kalmaması sağlanmalıdır. Ardından erkeklerin avret yerleri gobek cukuru ile diz kapağı arasında, on ve arkası iyice yıkanmalıdır. Sonra niyet ettim cunuplukten kurtulmak icin boy abdesti almaya şeklinde boy abdestine niyet ettikten sonra besmele cekilir ve eller yıkanır, guslun farzları yerine getirilir.
Boy abdesti alınırken, mumkun mertebe yalnız olunmalıdır. Fakat orneğin erkekler icin askerlik gibi donemlerde, toplu halde yıkanıldığı zamanlarda (erkekler erkekler arasında, kadınlar kadınlar arasında) avret yerleri kapalı bir şekilde alanın tenha bir noktasında boy abdesti alabilirler.
Cunup olup idrar yapmadan guslettikten sonra menînin geri kalan kısmı şehvetsiz aksa tekrar gusletmek gerekir. Bunun icin gusulden once idrara cıkıp idrar yolunda kalmış olan menî parcasını cıkardıktan sonra gusletmek lÂzımdır. Uyanıp camaşırında menî goren erkek ihtilÂm olduğunu hÂtırlamasa da gusleder.
Gusul Abdesti Nasıl Alınır Erkek
Dini Bilgiler0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Gusul Abdesti Nasıl Alınır Erkek
-
13-09-2019, 07:46:32