Peygamber Efendimizin Ameliyatı Sırasında Yaşadıkları

Peygamber Efendimiz Ameliyat Olmuş Mudur

Peygamber Efendimiz (SAV) hayatı boyunca iki kez ameliyat olmuştur. Birincisi 10 yaşında iken ikincisi ise Miraca cıkmadan evvel. Bu konudaki bilgilerimiz sahabilerin soyledikleriyle sınırlıdır.

Peygamber Efendimizin ameliyatı konusunda bazı kaynakların Ebû Hureyre'den naklen verdikleri bigiye gore, bu manevî ve meleklerin iştirakı ile olan "Kalb Ameliyatı" sırasında, Sevgili Peygamberimiz'in "Hic acı duymamıştım" buyurduğu da haber verilmektedir...

Ayrıca denilmektedir ki: "...Kalbimi yardıktan sonra: "Kin ve hasedle ilgili butun duyguları cıkar at!" dedi. O da kan pıhtısına benzer bir şey cıkarıp attı... Sonra yine dedi ki: "Şefkat ve merhamet duygularını kalbine iyice yerleştir!" O da kalbime gumuş renginde bembeyaz şeyler koydu. Sonra: "Haydi gecmiş olsun, mubarek olsun!" diyerek gittiler... Ben de o gunden sonra herkese karşı daha şefkatli ve daha merhametli oldum... Kucuk buyuk herkesi sevdim..."

Bu konuda imÂm Beyhakî diyor ki: "ihtimaldir ki Resûlullah Efendimizin goğsunun yarılması mucizeleri, birkac defa vÂki olmuştur.

Birincisi sut annesi Halîme'nin yanında iken,

ikincisi peygamber olarak gonderildiği sırada,

ucuncusu de MîrÂc gecesi'nde olmuştur..."