Hz. Ebubekirin Evlilikleri,Hz. Ebubekirin evliliği,Hz. Ebubekirin Evlilik hayatı,
Ummu Ruman (r.a) Mekke’ye sonradan gelip yerleşen bir ailenin, asıl adı Zeynep olan kızıdır. Kadın sahabilerin belki de en kutlu, en mutlu olanıdır. Cunku o, alemin yaratılış sebebi fahr-i kainat Efendimiz’e (s.a.v) kayınvalide, sadık dost diye anılan Hz. Ebu Bekir’e (r.a) eş ve Hz. Aişe (r.a) gibi bir peygamber hanımına, Rasul’un incisine anne olmuştur…
Ummu Ruman daha İslam’ın geldiği ilk gunlerde Musluman olmuş ve Hz. Ebu Bekir’i (r.a) yalnız bırakmamıştır. Kocası ile birlikte muşriklerin işkencelerine sabretmiş ve ona desteğini esirgememiştir. Hz. Ebu Bekir’in en sadık dostu olduğu Peygamberimiz’i pek cok kez evinde misafir etme bahtiyarlığına eren Ummu Ruman bundan her zaman buyuk mutluluk ve onur duymuştur.
Hicretten sonra Medine-i Munevvereye hicret ettiler. Kızı Hz. Aişe, burada Resulullah efendimiz ile evlendi. Peygamber efendimizin kayınvalidesi olmakla şereflendi.
Umm-i Ruman'in faziletleri coktur. Peygamber efendimiz, onu cennetle mujdelemiş ve buyurmuştur ki:
(Her kimi, cennet hurilerinden birine bakmak sevindirirse, Umm-i Ruman'a baksın!)
Yine hakkında mağfiret diledikten sonra buyurmuştur ki:
(İlÂhî! Umm-i Ruman'ın, senin yolunda ve Resulunun uğrunda cektiği sıkıntılar sana gizli değildir.)
Umm-i Ruman, Resulullah efendimizi cok severdi. Kızı Hz. Aişe'nin, Resulullaha gelin olmasına pek taraftar olup, gercekleşmesine de cok memnun oldu.
Cok iyilik ve ikram severdi. Hadis-i şerif ile ovuldu.
Hicretin altıncı senesinde, muslumanların eshab-ı Soffaya yemek gonderdikleri bir sırada, Hz. Ebu Bekir, Eshab-ı Soffadan bazılarını eve gonderdi. Kendisi de Resulullah efendimizin yanında kaldı. Gec vakitte evine donduğunde, Umm-i Ruman sordu:
- Misafirleri gonderdin de, kendin nerede kaldın?
Hz. Ebu Bekir buyurdu ki:
- Yoksa onlara yemek yedirmedin mi?
- Abdurrahman ile yemek gonderdim. Ancak onlar, sen gelmedikce yemek yemeyeceklerini soylemişler.
Sonra hazırlanan yemeği yemeye başladılar. Hz. Ebu Bekir'in oğlu Abdurrahman der ki:
- Yemin ederim ki, aldığımız her lokmanın altından yeni bir lokma cıkıyordu. Nihayet hepimiz doyduk, ancak yemek onceki gibi, aynen duruyordu.
Gonderdiğim gibi duruyor
Bu hÂli goren Hz. Ebu Bekir sordu:
- Bu nedir ey Umm-i Ruman?
Umm-i Ruman dedi ki:
- Efendim, yediğiniz yemek gonderdiğim gibi aynen duruyor.
Bunun uzerine kalan yemeği Resulullah efendimize gonderdiler.
Umm-i Ruman'in ismi Zeynep, kunyesi Umm-i Ruman olup, bununla meşhurdur. Nesebi; Umm-i Ruman Zeynep binti Amir Kinaniyye-i Firasiyye'dir. Kinane kabilesinin Benî Firas koluna mensuptur. Yemenlidir.
Umm-i Ruman 630 senesinde, Medine-i Munevverede vefat etti. Resulullah efendimiz, cenaze namazını kıldırıp, defninde bulundu. Kabre bizzat Resulullah efendimiz indirdi.
Hz. Ebubekirin Evlilikleri
Dini Bilgiler0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Hz. Ebubekirin Evlilikleri
-
13-09-2019, 07:40:28