Perşembe Gecesi Hangi Dualar Edilir

Perşembe Gecesi Hangi Dualar Okunur

Perşembe gecesi abdest aldıktan sonra aşağıdaki duayı okumak cok sevaptır. Duanın İsmi Kumeyl'dir ve Hz. Ali tarafından oğretilmiş, Perşembe gunleri okunması tavsiye edilmiştir.

Allah'ım senden isterim her şeyi kaplayan rahmetinden.
Kendisiyle her şeyi kahrettiğin kuvvetinden.
Onunde her şeyin boyun eğdiği ve onunde her şeyin zelil olduğu.
Kendisiyle her şeyi alt ust ettiğin kurtulunmaz gucunden. Karşısında hicbir şeyin duramadığı izzetinden.
Her şeyi kaplayan azametinden. Her şeyin ustunde olan saltanatından.
Her şey yok olduktan sonra da baki kalan vechinden. Her yeri dolduran isimlerinden.
Her şeyi kuşatan ilminden. Her şeyi aydınlatan vechinin nurundan.
Ey Nur, ey Guddus, ey ilklerin ilki ve ey sonların sonu.
Allah'ım ismet perdesini yırtan gunahlarımı affet.
Allah'ım, bedbahtlıkların inişine sebep olan gunahlarımı bağışla.
Allah'ım, nimetlerini değiştiren gunahlarımı affet.
Allah'ım, duaların kabulunu engelleyen gunahlarımı affet.
Allah'ım, belalar getiren gunahlarımı affet.
Allah'ım işlediğim butun gunahları ve yaptığım butun hataları affet.
Allah'ım zikrinle sana yaklaşırım ve kendi hurmetine senden şefaat diliyorum.
Comertliğinden beni kendine yaklaştırmanı diliyorum.
Bana şukrunu oğretmeni ve zikrini ilham etmeni.
Allah'ım senden huzu, tevazu ve huşu diliyorum.
Ve bana musahama etmeni, bana merhamet etmeni ve bana verdiğin razı ve kanaatkar kılmanı.
Her durumda mutevazi kılmanı. Allah'ım senden istiyorum isteyeni, ihtiyacı şiddetli olanın.
Hacetini zorluklar anında kapına getirenin. Senin katında isteğinde rağbeti buyuk olanın.
Allah'ım senin saltanatın uludur, makamın yucedir, tedbirin gizlidir.
Fermanın aşikardır, kahrın galiptir ve kudretin yaptırıcıdır.
Senin hukumranlığından kacmak imkansızdır.
Allah'ım bulamam gunahlarımı bağışlayıcı ve suclarımı ortucu.
Kotu amelimi iyiye cevirici, senden başka.
İlah yoktur senden başka, ancak sen varsın, tesbih sana, hamd sana.
Kendime zulmettim ve cahilliğimden emrine itaat etmedim.
Beni eskiden beri unutmadığından ve bana olan lutfundan kalbim rahat etti..
Allah'ım sen benim mevlamsın, her kotuluğumu ortersin.
Başıma gelen her ağır belayı hafifletir, azaltırsın.
Ne gunah belalarından korursun beni ve ne cirkin işleri giderirsin benden.
Ve ne guzel ovguler yağdırdın uzerime, layık olmadığım halde.
Allah'ım belam buyuk, kotu amelim haddi aşmış ve amelim elimi kısaltmış.
Zincirlerim beni cokertti, emelimin uzunluğu beni her yarardan alıkoydu.
Dunya beni aldattı gururuyla ve nefsim cinayetleri ve kayıtsızlığıyla.
Ey Mevlam, kotu amelimin ve işlerimin, dualarımın sana ulaşmasına engel olmamasını dilerim izzetinden.
Sakladığım ama senin bildiğin gizliliklerimle beni rezil etme.
Ve beni cezalandırmada acele gizlice işlediğim.
Kotu amellerim, gunahlarım, devam eden aşırılıklarım, cahilliğim, şehvetlerimin cokluğu ve gafletimden dolayı.
Ol Allah'ım izzetin icin bana karşı her durumda acıyıp, bağışlayıcı.
Ve her işimde yardımcı ve kolaylaştırıcı, Ya ilahi, ya Rabbi benim kimim var senden başka, kotu halimi duzeltmesini ve işlerimi isteyeceğim?
İlahi ve ya Mevla, benim icin kural koydun, ama ben nefsime uydum; duşmanımın suslu vesveselerinden ona sarılmadım.
Hevam beni bu işte aldattı ve ona kaza yardım etti; işte bu gibi nedenlerle koyduğun bazı sınırları aştım.
Bir takım emirlerine karşı geldim, her durumda yine hamd etmeliyim sana.
Senin takdirin ve hukmun olan başıma gelen her şeye karşı hicbir sozum yoktur. Vereceğin hukmu ve ce-zayı ben hak ettim.
Bu kadar gunahımdan ve aşırılıklarımdan sonra sana geldim ya ilahi.
Allah'ım ozur dilerim, pişman ve perişanım, beni affet. Sana donuyorum, kendi gunahımı itiraf ediyorum.
Ve yaptığım gunahlarda sığınacak bir yer bulamıyorum. Zorluklarda yalnız sana sığınmak istiyor, belki ozrumun kabulu icin af diliyorum.
Ve beni sonsuz rahmetine dahil et. Allah'ım, zorluklarımda bana rahmet ve ozrumu kabul et.
Ve beni zorluklardan kurtar.
Ey Allah'ım, bedenim zayıf ve derisi ince, kemiklerimde ince olduğu icin bana rahmet et.
Allah'ım, yaradılışımda rızk, iyiylik ve terbiyet ve zikrini eda ettin. Şimdi beni ilk kerametin ve gecmiş bağışın hurmetine affet.
Ey Allah'ım, ey Seyyidim ve Rabbim, senin vahdaniyetine inandıktan sonra beni yakacağına inanayım mı?
Ve daha sonra, senin marifetinden yureğim taş olarak. Ve seni yad etmek dilimi acıyor.
İtirafım ve duam doğrulandıktan sonra, Senin Rabbani makamını huzu ederim.
Kendi gozettiğini mahvetmezsin, bu uzaktır senden, sen her şeyden buyuksun.
Kendin cağrını hatırlarsın ve koruduğunu kovmazsın.
Ve sen yettiğin ve rahmettiğini belaya duşurmezsin.
Eyvah, keşke bilseydim ey Seyyidim ve ey Allah'ım.
Acaba senin kapında secde edene ateşi musallat eder misin?
Ve senin birliğine sığınan doğru dilleri.
Ve sana şukur eden duaları kabul etmez misin?
Sen Rahman ve Rahimsin.
Ve senin Allah'lığını itiraf eden gercekleri mi?
Ve sevdiklerin, hatırın icin senin ilminin ışığında sana huşu duymaktadır.
Ve sana ibadet icin acılan azalar, senin emrinde acılır.
Kendi gunahını itiraf ettiği halde, yine af bekliyor senden.
Allah'ım, sana boylece inanamamıştık ve senin fazlından habersizdik.
Ey Kerim, ey Rahim sen benim dunya ve ondan gelecek belalara karşı direncimin azlığını biliyorsun.
Gorunmez belalar kendi ehline oradan gelir.
Gerci bu bela kotudur, onun etrafı azdır, ona tahammul etmek kolay ve suresi kısadır.
Nasıl tahammul edeyim ahiretin belasına, kotuluğun bugunune ve ahiretin kotuluğune?
Halbuki o oyle bir beladır ki, muddeti uzundur ve etrafı daimdir.
Kendi elinden hafiflemez, senin gazabından, intikamından ve hışmından uzak olmayanlar.
Ve o belanın şiddetine yer ve gok dayanamaz.
Ey seyyidim bu nasıl olur bana, ben senin kudretsiz, zelil, kucumsenecek ve nimetine muhtac bir koleyim.
Ey ilahi, ey rabbim hangi işimden oturu sana şikayet edeyim?
Ve onun korkusundan, zorluğundan hangisi icin ağlayıp sızlayayım? Acaba belanın uzunluğunu veya mud-detini mi?
Eğer beni duşmanların safında ateşin yanına dondurursen.
Bela ehli ve benim aramda toplarsın.
Ve kendi dostlarınla aramda fark koyarsın.
Beni affet ey seyyidim, ey mevlam ve rabbim gazabına sabrettim. Ama senin ayrılığına sabredemem.
Affet beni ey rabbim farzedeyim senin ateşinin sıcaklığına dayandım.
Senin kerametinden ayrısına sabredebilir miyim?
Umidim affetmene bağlı olduğuna gore ateşi mesken secebilir miyim?
Ey seyyidim ve mevlam, izzet ve hurmetine gercekten yemin ediyorum ki, eğer konuşmama izin verirsen.
Senin kapına doğru her an coşarım, cehennem ehlilerinden umitlilerin coşması gibi. Feryat isteyenlerin feryadı gibi kapında feryat ederim.
Kaybedenlerin ağlaması gibi kapında ağlarım. Neredesin cağırıyorum ey muminlerin dostu?
Ey ariflerin gayesinin sonucu, feryatsızların feryadına yetişen.
Ey dost yureklerin dostu (sadık yureklerin) ve ey cihanların Allah'ı.
Goruyor musun kendini, sen tertemizsin sana hamd olsun ki muhalefet ettiğin icin hapsolan cehennemde bir muslumanın sesiyle. Gunahı karşılığında azabın tadını tadıyor.
Cinayeti, sucu ve intikamı arasında tutukludur. Dileyenler gibi kapına, rahmetin icin koşmaktadır.
Seni tevhid ehlinin diliyle cağırıyor ve senin Allah'lığına bağlılık gosteriyor.
Ey mevlam o nasıl azapta kalabilir?
O senin affedeceğinden emindir, umitlidir.
Senin rahmet ve faziletini arzuladığı halde ateş onu nasıl yakabilir?
Ateşin harareti onu nasıl yaktı. Ve sen yananın sesini, yerini gorensin.
O ateşin ısısı onu nasıl yakar? Onun gucsuzluğunu biliyorsun, ateş katları arasında nasıl durabilir?
Sen onun doğru yolda olduğunu bilirsen ateşin sıcaklığı nasıl ona zarar verebilir?
O seni Allah'ım diye cağırmaktadır.
Ozgurluğunde onun senin faziletinin izi varken onu nasıl ateşe atabilirsin?
Hayır asla sen bunları yapamazsın.
Senin faziletin meşhurdur. Kullarına ihsanın ve iyiliğin ne guzel bir tutumdur.
Kesinlikle inanıyorum ki sen boylesin, seni inkar edenlere azap edersin.
Kendi duşmanlarını, her zaman soğuk ateşe atmak icin oncelikle sakladın.
Kimse icin orada sığınacak veya duracak yer yoktur. Senin isimlerin mukaddestir
İnsan ve cin kafirlerinin hepsini cehenneme doldurmaya yemin etmişsin. Ve cehennemde duşmanlarını tutmaktasın.
İlk once şukrunun buyukluğunu anlattım. Nimet ve ikram yoluyla.
Acaba iman eden etmeyen gibi midir? Hayır elbette beraber değildirler. Allah'ım ve ey seyyidim senin guclu kaderini istemekteyim.
Ve senin mutlak kazan ve hukmune muhtacım. Yarattığını zafere ulaştıransın.
Beni bu gece ve bu saatte affet. Her gunahı ki işlemiş ve her gunaha ki bulaşmışım.
Gizlice yaptığım her cirkin iş, işlediğim ve gizlediğim cahillik. Ya apacık yapmışım veya gizlemiş acığa vurmuşum.
Buyurduğun gunahların yazılması icin en iyi yazarlar gerek. Sorumluluk verdiklerin, yaptıklarımı kaybedip saklamaktadır.
Ve onları şahit tuttun uzuvlarımın amellerine. Ve kendinde onların ardında izliyordun beni.
Sen şahitsin, onlara gizli olanı rahmet yoluyla gizledin. Faziletin adına sakladın, gonderdiğin tum hayırlar-la, yolumu daha fazla iyiliğe yonelt.
Allah'ım; ya ihsanı faziletli ettin veya her iyiliği yaydın ya da sofradaki nimetleri bizlere verdin. Allah'ım her gunahı bağışlayan ve her hatanın ustunu ortensin.
Ya rabbim, Ya rabbim, Ya rabbim ve seyyidim vemevlam.
Ey benim yaratıcım, ey o yaratıcı ki davranışlarımı elinde tutan ve zor, caresiz durumlarımda Alim olan Allah'ım.
Ey Allah'ım sen benim fakirliğimden ve gucluklerimden haberdarsın. Ya rabbim, Ya rabbim, Ya rabbim hakkın ve kutsiyetin adına senden dilerim.
Sıfatını ve isminin, temizliğinin buyukluğu adına, gece ve gunduz seni anmama yardım et.
Senin hizmetinde olayım ki butun amellerim huzurunda kabul olunsun.
Dua ve amellerimin kabul olması senin icin. Ve kulluğum kapında sureklidir.
Ey seyyidim, guvendiğim O Allah'tır, şikayetimde ve her halimde O'na koşarım.
Ya rabbim, ya rabbim, ya rabbim organlarımın sana hizmeti icin kuvvet ver, el ve ayaklarımla kapına gel-diğimde kuvvet ver.
Yuce makamından korkarken uğrunda surekli calışmama yardım et. Huzurunda değişmez olayım.
Ve senin efendiliğinin huzurunda onde saf bağlayanlardan.
Dileyenlerle birlikte hızla geleyim senin yanına ve kapında isteyenlerle beraber olayım.
İhlaslı insanların etrafında sana yakın olayım inanların korktuğu gibi korkayım senden
Mu'minlerle toplanayım etrafına. Allahım bana kotuluk edene kotuluk tuzak hazırlayana tuzak ver.
Huzurunda nasibi guzel olan kullarından kıl beni. Kapına en yakınlardan ve huzuruna en yakın olanlardan kıl beni.
Kimse bu saadete erişemez fazlın, kerimin hurmetine secde etmeyi nasip eyle bana.
Buyukluğunun hatırına bana lutfet ve rahmetin hurmetine koru beni. Ve dilimi seni anmak icin hazır kıl.
Yureğim dostluğunu kalduramaz. Emirlerine itaat ettğim icin benim minnettar et ve hatalarımı affet.
Kısacası gunahlarımı affet, Değil mi ki kullarına bu hukmu verdin.
Seni cağırmalarını buyurdun, duaları kabul edeceğine guvence verdin. Ey rabbim senin yonune yuzumu cevirdim.
Ve senin tarafına uzattım yardım icin elimi. İzzetine yemin ederim duamı kabul etmen ve dileklerime ulaş-tırman icin beni.
Ve fazlınla umidimi kesme! Ve beni cinlerden, insanlardan duşmanlarımdan koru.
Ey cabuk razı olan Allah, duadan başka yardımcım yoktur affet. Sen her dilediğini yapabilirsin.
Ey ismi her derde derman olan, ey ismi hastaya şifa olan. Yalnız sana kul olmak yeterlidir. Silahı ağlamak ve sermayesi umid olanlara rahmet et.
Ey nimetleri tamamlayan ey zahmetleri defeden, ey korkanların ışığı, ey oğretmensiz alim.
Muhammede ve onun pak evladına selam gonder ve sana yakışanı yap bana. Allah'ın rahmeti peygambere ve onun pak evladından olan İmamlara ve onlara selam olsun, cok selam olsun...