TMMOB Kimya Muhendisleri Odası (KMO) Bursa Şubesi Yonetim Kurulu Başkanı Ali Uluşahin başkanlığında hazırlanan eylem planı cercevesinde; Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği katkıları ile Gecit Nilufer Deresi uzerinde bulunan tarihi kopru uzerinde basın acıklaması yapıldı.
Kopruye kadar pedal ceviren bisikletciler derenin kirliliğine bisikletleri ile dikkat cekti. Basın acıklamasının ardından koylere gidecek olan platform uyesi yetkililer Nilufer Deresi kenarındaki koyluleri de konuya duyarlı olmaya cağıracak.

'Nilufer Cayı Temiz Aksın Platformu' adına basın acıklaması yapan Ali Uluşahin, Nilufer Cayı mucadelesinin Bursa'da ki herkesin kampanyası olmaya başladığını belirterek. "Bugun onemli bir kilometre taşındayız. Bugun yine Bursa Bisiklet ve Doğasevenlerle birlikte bugun yine Nilufer Cayı'nın bu kotu goruntusunden etkinliğimize başlayıp koylerimize doğru gideceğiz." dedi. Uluşahin, denetimler sıklaştırılıp Nilufer Cayı'nı kirleten sanayicilerin durdurulmasını istedi.

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Celik ise, "Bursa hakkında konuşanlara, Bursa parlamenterleri, Bursa idareleri, Bursa belediyeleri, her platformda Bursa'nın sanayi ve tarım kenti olduğunu soylerler, gelip burayı gorsunler. Ondan sonra bize Bursa'nın tarım şehri olup olmadığını bizlere soylesinler." şeklinde konuştu.

Bursa Bisiklet ve Doğasevenler Dernek Başkanı Ertan Aycetin de, Nilufer Deresi'nden olumsuz etkilenen koylere henuz ulaşılmadığına dikkat cekerek, şunları soyledi: "Bu gun o koylere de giderek koyluleri muhtarlar vasıtası ile uyarmaya calışacağız. Ben 61 yaşındayım. Bu cayın eski cocukluğumuz da ki gibi olması icin duzenlenen platforma hepimizin destek vermesi lazım. Cunku bu cay bize doğanın bir hediyesi ve lutfu, Bursa'nın bir namusu gibi bakıyorum ben bu Nilufer Cayına. Buranın biran once temizlenmesi icin Bursa'da başta belediyeler idari amirler olmak uzere sanayiciler ve Bursa'da yaşayan herkesin buna katkıda bulunmasını istiyorum."

Eyleme katılanlar ise eski gunlerinde yuzup balık tuttukları Nilufer Cayının sanayi tesisleri tarafından kirletildiğine dikkat cekerek, bırakıp balık tutmayı kokudan yanına dahi yaklaşamadıklarını soylediler.

Kucuk eylemci Pamir Ceyhan da, Nilufer Deresinin kirlendiğine dikkat cekmek icin yapılan protesto bisiklet yuruyuşune katılmak icin eyleme destek verdiğini ifade etti.

Haber Kaynağı: Cihan Haber Ajansı