Peygamber Efendimizin Anısı

Peygamber Efendimizin Bir Anıları

EN BUYUK KIZIYDI

İlk ciceği.İlk kucağına aldığı yavruydu.O'na ilk defa 'baba' diyendi.

Daha otuzlarındaydı ayrılırkenbu dunyadan.Huzun dolu ,cile dolu bu dunyayı bırakıp otelere yol aldı...

Peygamberimiz kızının vefatına son derece uzulmuştu.

Babanın uzuntusu, yanındaki dostları, konuşma cesaretinden alıkoyuyordu.

Sevgi tomurcuğu koparılmıştı bağrından....

Uzgundu Allah rasulu...

Uzgundu herkes onunla birlikte...

Huzun suskun eylemişti herkesi...

Zeynep altı yıldır beklediği eşine yeni kavuşmuştu.Bu mutlu kavuşma cok uzun surmedi.Zeynep'in mutluluğunu bir yıl hissedebilmişti sevgili baba.

Bir yıl sonra yolcu etti Peygamberimiz, ilk goncası sevgili zeynep'ini...

Kabrin başına varılmıştı.Sessizlik uzuntuye tercuman oluyordu.Peygamberimiz kabrin hazır hale getirilmesini dikkatle takip etti.

Namazını kıldırdı...

Zeynep'i bu yolculuğunda yalnız bırakmadı.

O'nu kabrine Zeynep'in eşiyle birlikte indirdi.

Peygamberimiz, kızının kabrinin icinde bir muddet uzuntulu ve duşunceli bir şekilde durdu.

Sonra sevinc icinde cıktı kabirden.Kendisini dikkatle takip eden dostlarına dedi ki:

Zeynep'in zayıflığını duşunup onun kabir sıkıntısı ve hararetini hafifletmesi icin Allah'a yalvardım.O da bu isteğimi kabul buyurdu!'

Vefatından bir gun onceydi
Herkes Nefesini tutmuş bekliyordu Cunku az evvel HzMuhammed , Bende bir hakkı olan varsa gelsin alsın dediğinde, orada bulunanlardan biri;evet, benim bir alacağım var Bir gun kırbacınızın ucu o sıra acık olan sırtıma değmişti de, canım yanmıştı dedi HzMuhammed hic tereddut etmeden ustundeki kıyafeti sıyırdı, arkasını dondu ve vur dedi Herkes şaşkındı O sahabe hemen koşturdu ve elini yuzunu HzMuhammed'in mubarek sırtına surdu, doyasıya optu Ardından da, teninizin değdiği yerleri cehennem ateşinin yakmayacağını bildiğimden, mubarek bedeninize dokunabilmek icin mahsus boyle soyledim dedi HzMuhammed bu davranışıyla, kul hakkının ne kadar onemli olduğunu bir kez daha gostermiş oldu.