Peygamber Efendimizin Cenaze Namazını Kıldıran Kişi
Hz. Muhammed'in (s.a.s) Cenaze Namazını Kim Kıldırdı
Peygamberimiz'in (s.a.s) cenaze namazını Hz. Ebubekir kıldırmıştır.
Peygamber Efendimiz, Medînede, Hicretin on birinci yılının Rebîulevvel ayının on ikisinde (8 Haziran 632) Pazartesi gunu oğleye doğru vefat etti.Hz Ebû Bekir (ra) gelip Peygamber Efendimizin olduğu gerceğini ilan ettikten sonra herkes Onun vefat ettiğini kabul etti. Bilindiği gibi Hz Ebû Bekir, Sevgili Peygamberimizin kayın pederiydi. Peygamberimiz, onun kızı Âişenin odasında vefat etmişti. Bu odaya herkes giremiyordu; buradan cevreye yayılan vefat haberine kimi sahÂbîler inanıyor, kimileri de bu acı haberi kabul edemiyorlardı. Bu acı haberi kabul edemeyenlerden biri de Hz Omerdi.
Hz Ebû Bekir, Hz Peygamberin iyileştiğini zannederek kendisinden izin alıp ev işleri ile meşgul olurken gelen vefat haberi ile sarsıldılar ve hemen mescide koştular. Mescid ve cevresi cok kalabalıktı; cunku, bu acı haberi duyan herkes oraya koşmuştu. Hz Ebû Bekir geldi ve kızının odasına girdi, Hz Peygamberin yuzune ortulen yuz ortusunu actı ve ağlayarak alnından optu, sonra da ortuyu orttu ve şunları soyledi:
VallÂhi, Rasûlullah (sav) vefat etmiş! İnn lillÂhi ve inn ileyhi rÂciûn Babam, anam sana fed olsun! Allaha yemin ederim ki, Allah sana hicbir zaman iki kere olum acısı tattırmayacak Sen, bir kere olmuş ve mukadder olan olum gecidini gecmiş bulunuyorsun Bundan sonra senin icin bir daha olmek yoktur VÂh benim peygamberim!
Peygamber Efendimizin Cenaze Namazını Kim Kıldırdı
Dini Bilgiler0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Peygamber Efendimizin Cenaze Namazını Kim Kıldırdı
-
13-09-2019, 07:31:58