Hazreti Muhammedin Evden Cıkarken Okuduğu Dua
Evden Cıkarken Okunması Gereken Dualar
Peygamber Efendimiz her konuda olduğu gibi evden cıkarken okunacak dua konusunda da sozleri ile bizlere yol gostermiştir. Evden cıkarken okunacak dualar ceşitlidir. Bunlardan biri şoyledir:
"BismillÂh tevekkeltu alallÂh. L havle vel kuvvete kuvvete ill billÂh."
"Allah'ın ismiyle (Allah'ın ismini soyleyerek) evimden cıkıyorum. Butun işlerimde Allah'a dayandım. (O'na dayanıyor, O'na guveniyorum) Guc ve kuvvet ancak ve ancak Allah'ın yardımıyla olur."
Peygamber Efendimiz'in her sabah evden cıkarken okuduğu ve sahabe efendilerimize okumasını tavsiye ettiği dua şoyledir:
Bir insan sabah evinden cıkarken şoyle dua ederse:
BismillÂh, tevekkeltu alallÂh, l havle vel kuvvete ill billÂh bu durumda ona şoyle denir:
Sen hidayet uzeresin, bu dua sana kafidir ve sen korunacaksın. Şeytanlar da ondan uzaklaşır.
Peygamber Efendimizin evinden cıkarken okuduğu duÂsı şoyledir:
"BismillÂh. Tevekkeltu alellah. Allahumme innî eûzu en udille ev udalle. Ev ezille, ev uzelle. Ev ezlime, ev uzleme. Ev echele, ev yuchele aleyye."
"Allah'ın ism-i şerifini zikrederek evimden cıkıyorum. Butun işlerimde Allah'a tevekkul ediyorum. Allah'ım, doğru yoldan sapmaktan, başkalarını saptırmaktan; hataya duşmekten, başkalarını da duşurmekten; haksızlık etmekten, haksızlığa uğramaktan; hurmetsizlik ve cahillik etmekten, yahut bunlara maruz kalmaktan sana sığınırım."
Bir kimse evine girerken şu duÂyı okumalıdır:
"Allahumme inni es'eluke hayra'l-mevleci ve hayra'l-mahrec. BismillÂhi velecn ve bismillÂhi harecn ve alellÂhi -Rabbine- tevekkelnÂ."
"Allah'ım! (Evime) her giriş ve cıkışımda senden hayır ve iyilik dilerim. (Hayırlı bir şekilde girmeyi ve hayırlı bir şekilde cıkmayı istiyorum) Allah'ım senin mubarek adını anarak (BismillÂh diyerek evimizden) cıktık. Rabbimiz Allah'a dayandık. Ey Rabbimiz sana tevekkul ettik (Sana dayanıp, sana guvendik)."
Peygamber Efendimizin Evden Cıkarken Okuduğu Dua
Dini Bilgiler0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Peygamber Efendimizin Evden Cıkarken Okuduğu Dua
-
13-09-2019, 07:31:09