Kadir Gecesinde Hangi dualar Okunur
Kadir Gecesi tesbihleri nelerdir
Hazret-i Âişe (r.a.):
Dedim ki, YÂ Resulallah, Kadir Gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?
Resulullah AleyhissalÂtu Vesselam Allahumme inneke afuvvun tuhibbul-afve fafu annî (Allahım, Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle) dersin buyurdu
AllÂhu ekber. AllÂhu ekber. LÂ ilÂhe illallÂhu vallÂhu ekber. AllÂhu ekber. Ve lillÂhil-hamd
100 Elem neşrah leke sadrak
100 İnn enzelnÂhu fî leyletil-kadr
100 defa da Resûlullah (s.a.v.) Efendimizin Hazret-i Âişe (r.a.) VÂlidemize oğrettiği şu du okunup, sonra du yapılır:
AllÂhumme inneke afuvvun kerîmun tuhibbul-afve fafu annî (Allahım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)
Kadir Gecesi Cekilmesi Gereken Tesbihler:
Hz Aişe (r.a) buyurdu ki: Ya Resullulah (S.A.V.) Kadir gecesine yetişirsem nasıl dua edeyim? dedim. Oda şoyle buyurdu; "Allahumme inneke afuvvun kerimun tuhibbul afve fağfu anni"
Anlamı: Allahım sen affedicisin, affetmeyi seversin beni affet. (Tirmizi)
Laihahe illahul hakimul kerimu subhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim.
Hz. Peygamber (S.A.V.) buyurdu: "Her kim bu duayı uc defa okursan sanki Kadir Gecesini idrak etmiş gibi sevaba nail olur."
Lailahe illallah
kim sadakatla aşk ile Kadir gecesinde bu mubarek kelimeyi 3 defa soylerse birincisinde Allah Tealanın mağfiretine nail olur. İkincisinde cehennemden kurtulur, ucuncusunde cenneti kazanmış olur. (Et-tuhfetul marziyye)
Subhanallahi velhamdulillahi vela ilahe illahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyil azim.
Kadir Gecesi Okunacak Dualar Ve Tesbihler
Dini Bilgiler0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Kadir Gecesi Okunacak Dualar Ve Tesbihler
-
13-09-2019, 07:30:56