peygamberimizin mucizeleri

1- Muhammed Aleyhisselamın mucizelerinin en buyuğu Kur'an-ı Kerim'dir Bugune kadar gelen butun şairler, edebiyatcılar, Kuran-ı Kerim'in nazmında ve manasında aciz ve hayran kalmışlardır Bir ayetin benzerini soyleyememişlerdir İcazı ve belagati insan sozune benzemiyorYani bir kelimesi cıkarılırsa veya bir kelime eklense, lafzındaki ve manasındaki guzellik bozuluyor Nazmı arap şairlerinin şiirlerine benzemiyor İşitenler ve okuyanlar tadına doyamıyorlar Yorulsalar da usanmıyorlar Okumsaı ve işitmesinin sıkıntıları giderdiği sayısız tecrubelerle anlaşılmıştır Nice azılı İslam duşmanları, Kur'an-ı Kerim'i dinlemekle, kalpleri yumuşamış, imana gelmişlerdir Kur'an-I Kerim'i değiştirmeye calışanlar oldu ise buna muvaffak olamamışlardır Allahu Teala buna izin vermemiştir ve vermeyecektir

2-Muhammed Aleyhisselamın meşhur mucizelerinin en buyuklerinden birisi de, ayın ikiye yarılmasıdırBu mucize, başka hic bir peygambere nasip olmamıştır Muhammed Aleyhisselam, elli yaşında iken, Mekke'de Kureyş kafirlerinin ele başları yanına geip "peygamberisen ayı ikiye ayır" dediler Muhammed Aleyhisselam, herkesin, ozellikle tanıdıklarının, akrabasının iman etmelerini cok istiyordu Ellerini kaldırıp dua etti Allahu Tealaduasını kabul edip ayı ikiye boldu Yarısı bir dağın, diğer yarısı başka dağın uzerinde gorundu Kafirler, Muhammed bize sihir yaptı dediler, iman etmediler

3- Muhammed Aleyhissselam, bazı gazalrında, susuz kalındığı zaman, elini suya sokmuş, parmakları arasından su akarak, bulunduğu kap devamlı taşmıştır Bazan seksem bazan ucyuz, bazan binbeşyuz, Tebuk gazasında ise yetmiş bin kimsenin hepsi ve hayvanları, bu sudan icmişler ve kullanmışlardır Mubarek elini sudan cıkarınca akması durmuştur

4- Bir gun amcası Abbas'ın evine gidip, onu ve evladını yanına oturtup uzerine ihramı ile orterek "Ya Rabbi! Bu amcamı ve ehlibeytini orttuğm gibi, sen de, cehennem ateşinden kendilerini koru" Dedi Duvardab uc kere amin sesi işitildi

5 -Bir gun, kendisinden mucize isteyenlere karşı, uzaktaki bir ağacı cağırdı Ağac koklerini suruyerek gelip sselam verip, "Eşhedu en lailahe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve resuluh" dedi Sonra gdip yerine dikildi

6- Hayber gazasında onune zehirlenmiş koyun kebabı koyduklarında, "Ya Resulallah beni yeme, ben zehirliyim" sesi işitildi

7 -Bir gun, elindeput bulunan kimseye "Put bana soylerse iman eder misin?" dedi Adam, "ben buna elli senedir ibadet ediyorum Bana hicbirşey soylemedi Sana nasıl soyler?"dedi Muhammed Aleyhisselam "Ey put ben kimim" deyince, sen Allahın Peygamberisin sesi işitildi Putun sahibi, hemen imana geldi

8- Medinede mescidde dikili bir odun vardı Hutbe okurken bu direğe dayanırdı Mimber yapılınca, direğin yanına gitmedi Odundan ağlama seslerini, butun cemaat işittiler Mimberdeb inip direğe sarıldı Sesi kesildi "Eğer sarılmasaydım, benim ayrılığımdan kıyamete kadar alayacaktı" Dedi

9 -Eline aldığı cakıl taşlarının ve tuutğu yemek parcalrının arısesi gibi tesbih ettikleri cok gorulmuştur

10- Bir kafir gelip, mucize gostermesini isteyince, duvarda asılı hurma salkımına "yanıma gel" demiş Salkım yere inip Resulullahın yanına gelmiştir Sonra "yerine git" demiştir Duvara kadar gidip, yerine cıkıp asılmıştır Koylu bunu gorunce, hemen imana gelmiştir

11- Mekke'de bir kac kurt, bir suruden koyun kapıp goturduler Cobanlar hcum edip, kurtardıklarında, kurtlaın birisi (rızkımızı elimizden alırken, allahtan korkmadın mı?) dedi Coban (cok şaşırdım, kurt konuşur mu) deyince, kurt (asıl şaşılacak şey, Allah'ın Peygamberi olan hazret-i Muhammed mucizeler gosteriyor) dedi

12- Hazreti Muhammed bir cayırda giderken, uc kere, ya resullalllah ssesini işitti O tarafa bakıp, bağlı bir geyik gordu Yanında bir adam uyuyordu Geyiğe ne istediğini sordu O da (bu avcı beni yakaladı Karşı ki tepede iki yavrum var Beni salıver Gidip onları doyurup geleyim) dedi Resul aleyhisselam "sozunu tutar mısın?" dedi (Allah icin soz veriyorum, gelmezsem Allahu Teala'nın azabı uzerime olsun) dedi Resul aleyhisselam geyiğ bıraktı Biraz sonra geldi Adam uyanıp, ya Resulallah, bir emrin mi var dedi "Bu geyiği azad et" buyurdu Adam geyiğin ipini cozdu Geyik "Eşhedu en lailahe illallah ve eşhedu enne Muahammeden Abduhu ve resulullah" dedi ve gitti

13- Bir gun, bir koyluyu imana davet etti(Vefat etmiş kızımı diriltirsen, iman ederim) dedi Mezarına gittiler İsmini soyleyerek kızı cağırdı Kabir icinden ses işitildi "Dunyaya gelmek ister misin?" buyurdu(Ya Resulullah! Dunyaya gelmek istemem Burada babamın evindekinden daha rahatım Ahiret, dunyadan daha iyi sesi işitildi) Koylu bunu duyunca hemen imana geldi

14 -Cabir bin Abdullah bir koyun pişirdi Resulullah Eshabı ile yediler "Kemiklerini kırmayınız" dedi Kemikleri toplayıp, mubarekellerini ustune koyup dua etti Allahu Teala koyunu diriltti

15- Resulullah'a, soylemez bir cocuk getirdiler "Ben kimim" dedi Sen Resulullahsın dedi Olunceye kadar konuştu

16- Bir kimse, yılan yumurtasına basarak iki gozu gormez oldu Resululllaha getirip yalvardılar Mubarek tukuruğunden gozlerine surmekle gozleri gormeye başladı

17 -Muhammed bin hatip diyor ki: " Kucuktum Ustume kaynar su dokuldu Gozlerim yandı Gormez oldum Babam Resulullaha goturdu Mubarek tukuruğunden gozlerime surdu Gozlerim acıldı

18- Bir kadın, bir kel oğlunu getirdi Resulullah, mubarek elleri ile başını sıvadı Şifa buldu Sacları uzamağa başladı

19- Tirmızi ve Nesainin (Sunen) kitaplarında diyor ki, iki gozu a'ma bir kimse gelip, (ya Resulullah! Dua et gozlerim acılsın) dedi "Kusursuz bir abdest al, sonra Ya Rabbi! Sana yalvarıyorum Sevgili peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum Ey cok sevdiğim peygamberim Hazreti Muhammed! Senin hatırın icin kabul etmesini istiyorum Ya Rabbi! Bu yuce peygamberi bana şefaatci eyle! Onun hurmetine duamı kabul et" duasını okumasını soyledi Adam, bdest alıp dua etti Hemen gozleri acıldı

20 -Amcası Ebu Talip ile bir colde gidiyrdu Ebu Talip, cok susadığını soyledi Resulallah, hayvandan yere inip mubaek ayaklarının okcesini yere vurdu Su cıktı "Amcam bu sudan ic" buyurdu

21- Hudeybiye gazasında susuz bir kuyunun yanına kondular Asker susuzluktan şikayet ettiler Bir kova su istedi, icinde abdest alıp ve tukurup, bunu kuyuya dokturdu Bir ok verip, kuyuya atmalarını buyurdu Kuyunun su ile dolduğunu gorduler

22 -Bir gazada, asker susuzluktan şikayet etdi Resul aleyhisselam, iki askeri su aramağa gonderdi Deve ustunde bir kadını gorduler ve getirdiler Resul aleyhisselam, kadından bir miktar su istedi Bir kap icine dokturdu Butun asker gelip, sıra ile kaplarını tulumlarını doldurdular Kadına bir miktar hurma verip su tulumlarını doldurdular Kadına birmiktar hurma verip su tulumunu da doldurdular "Senin suyundan eksilmedi Bize suyu Allah verdi" buyurdu

23- Medinede, minberde hutbe okurken, bir kimse ya Resullullah! (Susuzluktan cocuklarımız, hayvanlarımız, tarlalarımız helak oluyor İmdadımıza yetiş dedi Ellerini kaldırıp dua etti Gokte hic bulut yokken, mubarek ellerini yuzune surmeden, bulutlar toplandı Hemen yağmur başladı Bir kac gun devam etti Yine mimberde okurken, o kimse (Ya Resullullah, yağmurdan helak olacağız) deyince, Resul aleyhisselam, tebessum etti Ve "Ya Rabbi, rahmetini başka kullarına da ihsan eyle" dedi Bulutlar acılıp guneş gorundu hz.muhammedin nasıl mucizeleri vardı? 24- Cabir Bin Abdullah diyor ki; Cok borcum vardı Ağaclarımdan aldığım hurmalar bunu yuzde birini karşılamayacak kadar azdı Resullullaha haber verdim Bahceme gelip hurma yığınının etrafında uc kere dolaştı "Alacaklılarını cağır gelsinler" buyurdu Her birine hakları verildiYığından bir şey azalmadı

25 -Bir kadın hediye olarak bal gonderdi Balı kabul edip boş kabı geri gonderdi Allahu Teala'nın kudreti ile kap bal ile dolu olarak geri geldi Kadın gelerek, (Ya Resullullah hediyemi nicin kabul etmediniz? Acaba gunahım nedir?) dedi "Senin hediyeni kabul ettik Gorduğun bal Allahu Teala'nın hediyene verdiği berekettir" dedi Kadın sevinerek balı evine goturdu Coluk cocuğuyla aylarca yediler Hic eksilmedi Bir gun yanılarak başka kaba koydular Ordan yiyerek bitirdiler Bunu Resullulaha haber verdiler Gonderdiğim kapta kalsaydı, dunya durdukca yerlerdi, hic eksilmezdi" buyurdu

26- Ebu Hureyre diyor ki; Resullullaha bir kac hurma getirdim Bunlara bereket verilmesi icin dua etmesini soyledim Bereketli olmaları icin dua buyurdu Hurmalrın bulunduğu cantaların gece gunduz yanımdan ayırmayıp, Hazreti Osman zamanına kadar hep yedim Yanımdakilere de yedirdim Ve avuc dolusu sadaka verdim

27- Resullullah Suleyman Peygamber gibi butun hayvanların dilinden anlardı Gelerek sahibinden veya başkalarından şikayet eden hayvanlar cok goruldu Huneyn gazasında binmiş olduğu Duldul ismindeki ak katıra yere cok dedi Duldul hemen cokunce yerden bir avu kum alıp, kafirlerin uzerine sactı Duşmandan bu topraktan gozune isabet etmeyen hic kimse kalmadı Cenabı Hakkaın yadımıyla duşman hezimete uğradı

28- Resulullahın gaybdan haber verdiği cok goruldu Bu mucizesiuc kısımdır Birinci kısmı kendi zamanından evvel olan ve kandisine sorulam şeylerdir ki, bunlara verdiği cevaplar, cok kafirleri, katı kalpli duşmanlarının imana gelmelerine sebep olmuşthur İkinci kısmı, kendi zamanında olmuş ve olacak şeyleri haber vermesidir Ucuncu kısmı kendisinden sonra kıyamete kadar dunyada ve ahirette olacak şeyleri bildirmesidir Acem padişahı Husrevden Medineye elciler geldi, bunları cağırıp "bu gece kisranızı kendi oğlu oldurdu" dedi Birkac gun sonra oğlunun babasını oldurduğu haberi geldi

29- Bir gun zevcesi Havsa'ya "Ebu Bekir ile baban ummetimin idaresini eline alacaklar" buyurdu Bu sozle, Ebu Bekir'in ve Havsanın babası olan Omer'in halife olacaklarını mujdeledi

30- Ebu Hureyre'yi Medine'de zekat olarak gelmiş olan hurmaları muhafazasına memur etmişlerdi Bir kimseyi hurma calarken yakaladı (Seni Resulullaha gotureceğim) dediHırsız fakirim coluğum cocuğum coktur diyerek yalvarınca bıraktı Ertesi gun Resulullah Ebu Hureyreyi cağırıp, "Dun gece bıraktığın adam ne yapmıştı?" dedi Ebu Hureyre anlatınca "Seni aldatmış, yine gelecektir" Buyurdu Ertesi gece yine geldi ve yakalandı Tekrar yalvarıp Allah aşkına dedi ve kurtuldu Ucuncu gece tekrar gelip yakalanınca yalvarmaları fayda vermedi (Beni bırakırsan sana bir kac şey cğretirim, cok işine yarar) dedi Ebu Hureyre kabul etti (Gece yatarken ayetel kursi'yi okursan Allahu Teala seni korur Yanına şeytan yaklaşamaz) dedi ve gitti Ertesi gun Resulullah Ebu Hureyre'ye tekrar sorup cevap alınca "Şimdi doğru soylemiş, halbu ki kendisi cok yalancıdır Uc gecedir kiminle konuştuğunu biliyor musun?" dedi (Hayır bilmiyorum) diyince, "O kimse şeytan idi" buyurdu

31- Rum İmparatorunun orduları ile harp icin Mute denilen yere asker gonderdiği zaman, sahabelerden dort emirin arka arkaya şehit olduklarını kendisi Medine'de mimber uzerinde iken Allahu Teala'nın gostermesiyle gorerek yanındakilere haber verdi

32- Muaz Bin Cebel'I vali olarak Yemen'e gonderirken Medine'nin dışına kadar uğurlayıp ona cok nasihatler verdi "Seninle kıyamete kadar artık buluşamayız" dedi Muaz Yemen'de iken Resulullah Medine'de vefat etti

33- Vefat ederken kızı Fatıma'ya "Akrabam arasında bana evvela kavuşan sen olacaksın" dedi Altı ay sonra Hz Fatıma vefat etti Akrabasından O'ndan evvel kimse vefat etmedi

34- Kays Bin Şemmaz ismindeki kimseye "guzel olarak yaşarsın ve şehit olarak olursun" dedi Hazreti Ebu Bekir halife iken Yemame'de Museylemetul Kezzap ile yapılan muharebede şehit oldu Hazreti Omer ve Ali'nin şehit olacaklarını dahi haber verdi

35- Acem Padişahı Kisranın ve Rum Padişahı Kayser'in memleketlerinin muslumanların eline gececeğini ve hazinelerinin Allah yolunda dağıtılacaklarını mujdeledi

36 -Ummetinden cok kimsenin denizden gazaya gidecelerini ve sahabeden olan Ummi Hirem ismindeki kadının o gazada bulunacağını haber verdi Hazreti Osman halife iken, muslumanlar gemiler ile Kıbrıs adasına gidip harb ettiler Bu hanım da beraberdi

37- Resul Aleyhisselam bir gun, yuksek bir yerde oturuyordu Yanındakilere donerek "Benim gorduğumu siz de goruyor musunuz? Yemin ederim ki evlerinizin arasında sokaklarda meydana gelecek fitneleri goruyorum" Dedi Hazreti Osman'ın şehit edildiiği gunlerde ve sonra Yezid zamanında Medine'de buyuk fitneler meydana geldi Sokaklarda cok kimsenin kanı dokuldu

38 -Bir gun, kendi zevcelerinden birinin halifeye karşı isyan edeceğini haber verdi Hazreti Aişe bu soze gulunce, "Ya Humeyra, bu sozumu unutma! Bu kadın sen olmayasın" buyurdu Sonra Hazreti Ali'ye donup "bunun işi senin eline duşerse kendisine yumuşak davran" dedi 30 sene sonra Hz Aişe, Hz Ali ile harp etti Ve O'na esir duştu Hazreti Ali O'nu ikram ve ihtiram ile Basra'dan Medine'ye gonderdi

39- Hazreti Muaviye'ye "bir gun ummetimin uzerine hakim olursan iyilik yapanlara mukafaat et, kotuluk edenleri de affeyle" dedi Hazreti Muaviye, Hazreti Osman zamanında Şam'da yirmi sene valilik, sonra yirmi sene de halifelik yaptı

40- Bir gun "Muaviye hic mağlup olmaz" buyurdu Nice zaman sonra meydana gelen muharebelerin hicbirinde mağlup olmadı Hatta Hz Ali Sıffın muharebesinde, bu hadisi işitince, "Eğer onceden işitseydim, Muaviye ile harp etmezdim" dedi

41- Ammar Bin Yasere "Seni bagi ola kimseler oldurecektir" dedi Hazret-I Ali ile birlikte, Hazreti Muaviye'ye karşı savaşırken şehid oldu

42- Kızı Fatıma'nın oğlu olan Hasan icin "Bu oğlum cok hayırlıdır Allahu Teala, muslumanlardan iki buyuk ordunun sulh etmesine bunu sebep yapacaktır" buyurdu Buyuk ordu ile haret-I muaviye'ye karşı harp edeceği zaman, fitneyi onlemek, muslumanların kanının dokulmemesi icin hakkı olan halifeliği Hazret-I Muaviye'ye teslim etti

43 -Abdullah bin Zubeyr, Resulullah'ın hacamat edilirken cıkan kanını icti Bunu gorunce, "İnsanlardan senin başına neler gelecek biliyor musun? Senden de insanlara cok şey gelecek Cehennem ateşi seni yakmaz" buyurdu Abdullah bin Zubeyr Mekke'de halifeliğini ilan edince, Abdulmelik bin Mervan Şamdan Haccacı buyuk bir askerle Mekke'ye gonderdic Abdullah'ı yakalayıp oldurdu

44- Abdullah İbn-i Abbas'ın annesine bakı, "senin bir oğlun olacak Dğoduğu zaman bana getir!" dedi Cocuğu getirdiklerinde, kulağına ezan ve ikamet okuyup, mubarek tukuruğunden ağzına surdu İsmini Abdullah koyup annesinin kucağına verdi "Halifelerin babasını al, gotur" dedi Cocuğun babası olan hazreti Abbas, bunu işitip, gelip sorunca "evet, boyle soyledim Bu cocuk halifelerin babasıdır Onalar arasında seffaf, mehdi ve İsa Aleyhisselamla namaz kılan bir kimse bulunacaktır" Dedi Abbasi Devletinin başına başına cok halifeler geldi Bunların hepsi, Abdullah bin abbas'ın soyundan oldu

45- Bir gun "Ummetim arasında, şii denilen cok kimseler meydana gelecekdir Bunlar, İslam dininden ayrılacaklardır" Buyurdu

46 -Eshabından cok kimseye hayr dualar etmiş, hepsi kabul olunarak faydalarını gormuşlerdir Hazret-I Ali diyor ki; "Resulallah beni Yemen'e kadı olarak gondermek istedi Ya Resulallah! Ben kadılık yapmasını, mahkemede hukm vermesini bilmiyorum dedim Mubarek elini goğsume koyup "Ya Rabbi! Bunun kalbine doğru şeyleri bildir Hep doğru soylemek nasip eyle!" buyurdu Allaha yemin ederim ki, bana gelen şikayetcilerden doğru olanı hemen anlar, hak uzere hukm ederdim

47- Resulallah'ın Cennete gideceklerini mujdelediği on kimseye 'Aşere-I Mubeşşere' denir Bunlardan Sa'd bin Ebi Vakkas'a Uhud gazasında éYa Rabbi! Bunun oklarını hedeflerine ulaştır ve dualarını kabul eyle!" dedi Bundan sonra Sa'dın her duası kabul oldu ve her attığı ok duşmana rastladı

48- Amcasının oğlu Abdullah bin Abbasın alnına mubarek ellerini koyup "Ya Rabbi! Bunu dinde derin alim yap, hakmet sahibi eyle! Kur'an-ı Kerimin bilgilerini kendisine ihsan eyle! Dedi Bundan sonra, butun ilimlerde ve bilhassa tefsir, hadis ve fıkıh bilgilerinde zamanın bir tanesi oldu Sahabe ve tabi'in herşeyi bundan oğrenirlerdi İslam memleketleri bunun talebeleri ile doldu

49- Hizmetcilerinden Enes bin Malike "Ya Rabbi, bunun malını ve cocuklarını cok eyle Omrunu uzun eyle Gunahlarını af eyle!" duasını yaptı Zaman gectikce, malları, mulkleri coğaldı Yuz on sene yaşadı Omrunun sonunda, 'Ya Rabbi, Habibinin benim icin yaptığı dualardan ucunu kabul ettin, ihsan ettin! Dorduncusu olan gunahların affedilmesi acaba nasıl olacak' deyince "Dorduncusunu de kabul ettim Hatırını hoş tut!" sesini işitti

50 -Malik bin Rebiaya "Evladın bereketli olsun!" diyerek dua etti Seksen oğlu oldu

51- Nabiga ismindeki meşhur şair şiirleinden bir kacını okuyunca, araplar arasında meşhur olan "Allahu Teala dişlerini dokmesin" duasını soyledi Nabiga yuz yaşına gelmişti Dişleri ak ve berrak, inci gibi dizilmiştir dururdu

52- Urve bin Cu'd icin "Ya Rabbi! Bunun ticaretine bereket ver!" dedi Urve diyor ki, bundan sonra yaptığım ticaretlerin hepsi karlı oldu Hic zarar etmedim

53- Kendi kızı Fatıma, birgun yanına geldi Aclıktan benzi sararmıştı Elini goğsune koyup, "Ey acları doyuran Rabbim! Muhammedin kızı Fatıma'yı ac bırakma!" dedi Fatıma'nın hemen yuzu kanlandı, canladı Olunceye kadar hic aclık duymadı

54 -Aşere-I Mubeşşere'den Abdurrahman bin Avfa bereket ile dua etti Malı o kadar coğaldı ki, dillerde destan oldu

55- Her Peygamberin duası kabul olur Her peygamber, ummeti icin dunyada dua etti Ben ise, kıyamet gunu ummetime şefaat iznş verilmesi icin dua ediyorum İnşallah duam kabul olacak Muşrik olmayanların hepsine şefaat edeceğim" buyurdu

56- Mekkede bazı kmylerde gidip iman etmeleri icin cok uğraştı Kabul etmediler Yusuf Peygamber zamanında Mısırda gorulen kıtlık gibi sıkıntı cekmeleri icin dua etti O sene oralarda oyle kıtlık oldu ki, leş yediler

57 -Amcası Ebu Lehebin oğlu Uteybe, Resulallah'ın damadı oldupu halde, Resulallaha iman etmed Ve cok uzdu Mubarek kızı Ummu Gulsum hatunu boşadı Cirkin şeyler soyledi Buna cok uzulup "Ya Rabbi! Buna kopeklerinden birini gonder" dedi Uteyybe Şama ticaret icin giderken bir gece arkadaşlarının arasında yatıyordu Bir aslan gelip arkadaşlarını koklayıp bıraktı Sıra Uteybeye gelince, onu parcaladı

58 -Bir kimse sol eliyle yemek yiyordu "Sağ el ile ye" dedi Sağ kolum hareket etmiyor diye yalan soyledi "Sağ elin artık hareket etmesin" buyurdu Olunceye kadar sağ elini ağzına goturemez oldu

59- Acem padişahı Husrev Pervize iman etmesi iin mektup gonderdi Husrev mektubu parcaladı ve getiren elciyi şehid etti Resul aleyhisselam bunu işitince cok uzuldu ve "Ya Rabbi benim mektubumu parcaladığı gibi, onun mulkunu parcala" dedi Resullulah hayattta iken Husrevi oğlu Şiruye hancerle parcaladı Hazreti Omer halife iken, Acem memleketlerinin hepsini muslumanlar fethettiler Husrev'in nesli de mulku de kalmadı

60 -Resul Aleyhisselam, carşı'da emri maruf ve neyhi munker ederken, nasihat verirken, Mervan'ın babası olan Hakem bin As ismindeki alcak, Resulullahın arkasından gelerek, gozlerini acıp kapar ve yuzunu buruşturu, boylece alay ederdi Resul Alaeyhisselam, arkaya donup, onun bu cirkin halini gorunce "Kendini gosterdiğin şekilde kal" buyurdu Olunceye kadar, yuzuz gozu oynak kaldı

61- Allahu Teala, habibini belalaardan korurdu Ebu Cehl, Resullullahın en buyuk duşmanı idi Buyuk bir taşı mubarek başına vurmak icin kaldırdığı zaman, Resulullahın iki omuzunda birer yılan gorerek taş elinden duştu ve kactı

62- Kabe yanında namaz kılarken, yine alcak Ebu Cehl tam zamanındır diyerek, bıcakla uzerine yurumek istedrken, hemen geri donup kactı Arkadaşları, nicin korktun deyince ' Muhammed ile aramızda ateş dolu bir henden gordum Bir cok kimseler beni bekliyorlardı Bir adım atsaydım, yakalayıp ateşe atacaklardı Cok korktum' dedi Bunu muslumanlar işitip, Resulullaha sorduklarında "Allahın melekleri onu yakalayıp parcalayacaklardı" Buyurdu

63 -Hucretin ucuncu senesinde Resul Aleyhisselam Kattan Gazvesinde bir ağac dibinde yanlız yatarken, Dasur isminde bir pehlivan kafir, elinde kılıcla gelip 'seni benden kim kurtarır'dedi Resulullah "Allah kurtarır" dediği zaman, Cebrail ismindeki melek, insan şeklinde gorunup kafirin, goğsune vurdu Resul aleyhisselam kılcı eline alıp "Seni benden kim kurtarır" dedi 'Beni kurtaracak, senden daha hayırlı kimse yoktur' diye yalvardı Af buyurup serbest bıraktı İmana gelip cok kimselerin de imana gelmesine sebep oldu

64- Hicretin doduncu senesinde Beni Nadir'de Resulullah, Yahudilerin kale duvarları altında Eshabı ile konuşurken, bir yahudi buyuk bir değirmen taşını yukarıdan atmak istedi Taşa elini uzatınca iki eli colak oldu

65- Hicertin dokuzuncu senesinde uzaklardan akın akın gelip iaman ediyorlardı Amir ile Erbed isminde iki kafir gelenler arasına katılıp, Amir Resulullaha imana geldiklerini soylerken Erbed arkaya gecip kılıcını kınından cıkarmak istedi Eli tutmaz oldu Amir karşıdan ne duruyosun diye işaret edince, Resul Aleyhisselam, "Allahu Teala ikinizin zararaında beni korudu" Buyurdu Oradan ayrıldıklarında Amir Erbede nicin sozunde durmadın dedi Oda ne yapayım ki kac kere kılıcı cekmek istedim Hep seni ikimizin araınsında gordum dedi Bir kac gun sonra hava acıkken ansızın bulutlar kapladı Erbede yıldırım duşerek devesiyle birlikte oldu

66- Resul Aleyhisselam birgun abdest alıp mestlerinden birini giyip ikincisine elini uzatırken bir kuş geldi, mesti kapıp havada silkeledi İcinden bir yılan duştu Sonra kuş mesti yere bıraktı Bugunden sonra ayakkabı giyerken once silkelemek sunnet oldu 67 -Resul alayhisselam gazalarda ve collerde, kendini muhafazaicin eshabından bekciler ayırmıştı Maide suresindeki "Allah seni insanların zararından korur" ayeti gelinc, bundan vazgecti Duşmanlar arasında yanlız dolaşır, yanlız yatar, hic korkmazdı

68- Sahabeden Enes bin Malikte Resulullahın bir mendili vardı Bununla mubarek yuzunu silerdi Enes, bununla yuzunu siler, kirlendiği zaman ateşe bırakırdı Kirler yanıp, mendil yanmaz tertemiz olurdu

69- Bir kuyunu suyunu kova icinden icip kalanını kuyuya doktuler Kuyudan her zaman misk kokusu cıkardı

70- Utbe bin Ferhat ismindeki bir kimsenin bedeninde kurdeşen denilen hastalık cıktı Resul aleyhisselam, onu soyup ve kendi mubarek ellerine tukurup, gvdesiyni sıvadı Hasta şifa buldu Bedeni misk gibi kokardı Bu hal uzun zaman devam etti

71 -Selmanı Farisi, hak din aramak icin, İrandan cıkıp dunyayı dolaşmaya başladı Bunu bir yerde yakalayıp, Medineli bir yahudiye kole olaraksattılaar Hicrette Resulallah Medineye girerken karşılaştılar Hemen imana geldi Bir kac sene sonra 300 hurma ağacı ile binaltıyuz dirhem altun odemek şartı ile azaad edlmesine soz kesti Resulallah bunu işitti Mubarek elleri ile ikiyuzdoksandokuz hurma ağacı dikti Ağaclar o gun meyve vermeğe başladı Birini Hazreti Omer dikmişti O meyve vermedi Resulallah bunu cıkarıp yeniden dikti Hemen meyve verdiBir gazada ganimet alınan, yumurta kadar altını Selman'a verdiler Selman Resulallaha gelip bu gayet azdır Bin altıyuz gram gelmez dediMubarek elleine alıp tekrar Selmana verdi Bunu sahibine gotur dedi Yarısı ile efedisine olan borcunu odedi Diğer yarısı dakendine kaldı

72 -Resul Aleyhisselam, bir gun namaz kılarken şeytan gelip namazını bozmak istediğinde, mubarek elleri ile yakaladı Bir daha gelip namazı bozdurmayacağına dair soz alıp serbest bıraktı

73- Medine'deki munafıklaaırn reisi olan abdullah bin Ubey bin Selul, oleceğine yakın Resulallah'I cağırdı Arkanızdaki gomleği bana kefen yapınız diye yalvardı Her istenileni vermek adeti olduğu icin, gomleğini ihsan eyledi Cenaze namazını dahi kıldı Medine'de bulunan bin munafık, Resulallahın bu ihsanına hayran kalıp, imana geldiler

74- İlk zamanlarda Mekkede bulunan Kureyş kafirlerinden Velid Bin Mugire, as bin Vail, Haris bin kays, Esved bin Yagus ve Esved bin Mttalip, Resulallaha cefa ve eziyet etmekte aşırı gidiyorlardı Cebrail aleyhisselam gelip "Seninle alay edenlere cezalarını veririz" Ayetini getirip, seni bunların işkencelerinden kurtarmak icin emr olundum dedi Velidin ayağına, ikincisinin okcesine, ucuncusunun burnuna, doduncusunun başına, beşincisinin gozlerine işaret etti Velidin ayağına bir ok battı Cok kibirli olduğundan eğilerek oku cıkarıp atmak kendine ağır geldi Demiri topuk damarına batp, siyatik hastalığına yakalandı Asın okcesine diken battı Tulum gibi şişti Harisin burnundan devamlı kan geldi Esved bir ağacın altında neşeli otururken, kafasını ağaca vurup, diğer Esvedde ama olup hepsi helak ldular

75- Dos kabilesinin reisi Tufeyl, hicretten once, Mekke'de imana gelmişti Kavmini imana davet icin Resulallah bir alamet istedi "Ya rabbi! Buna bir ayet ahsan eyle" buyurdu Tuefyl kabilesine gidince İki kaşı arasında bir nur parladı Tufeyl, 'Ya Rabbi! Bu alameti yuzumden giderip başka be yerinekoy Bunu yuzumde gorenlerden bazısı, kendi dinlerinden cıktığım icin cezalandırıldığımı zannederler' dedi Duası kabul olup nur yuzunden gitti Elindeki kamcının ucunda kandil gibi parladı Kabilesindekiler zamanla imana geldiler

76- Biri Maune denilen muharebede kafirler verdikleri sozu bozarak yetmiş Sahabeyi şehid ettiler Bunlar arasında Hazreti Ebu Bekrin kolesi iken azad ettiğ ve ilk iman edenlerden Amir Bin Fuheyreyi sungulediklerinde,kafirlein gozu onunde, melekler goğe kaldırdılar Bunu Resulallaha haber verdiklerinde "Onu cennet melekleri defn ettiler ve ruhunu cennete goturduler" buyurdu

77- Sahabeden Habib ismindeki zatı, kafirler yakalayıp Mekke'ye goturduler, astılar Kafirler gorsun de sevinsin diyerek sehbadan indirmediler Resul AleyhisselÂm, bunu haber alarak gizlice iki adam gonderip gece ağactan aldılar Medineye getirirken, arkalarından yetmiş atlı yetişti Bu iki musluman, kendilerini kurtarmak icin, Habibi yere bıraktılar Yer yarılıp Habib kayboldu Kafirler bu hali gorunce donup gittiler

78- Sahabenin buyuklerinden Said bin Muaz, Uhud gazasında yaralandı Bir zaman sonra vefat etti Namazında yetmişbin meleğin bulunduğunu Resulallah bildirdi Kabri kazılırken, her tarafa misk kokusu yayıldı

79- Hicretin yedinci senesinde Resullullah, Habeş padişahı Necaşiye ve rum İmparatoru Herakliyusa ve Acem padişahı Husreve ve Bizansın Mısırdaki valisi Mukavse ve Şamdaki Valisi Harise ve Umman Sultanı Semameye mektuplar gondererek, hepsini imana davet etti Mektupları goturen elciler, gittikleri yerin dillerini bilmiyorlardı Ertesi sabah Allahu Tealanın kudreti ile, o dilleri bilip, konuşmaya başladılar

80- Sahabenin buyuklerinden Zeyd Bin Harise uzak bir yere gidyordu Kira ile tuttuğu katırcısı, tenha bir yerde bunu oldurmek istedi İzin isteyip iki rekat namaz kıldı Sonra uc kereYa Erhamerrahimin dedi Her birini soylerken 'Onu oldurme' sesi geldi Dışarıda adam var sanarak, katırcı dışarı cıkıp iceri girdi Ucuncusunde, elinde kılıc bulunan bir suvari iceri girip katırcıyı oldurdu Bunun melek olduğu anlaşıldı

81- Resulallahın zevcelerinden Ummu Seleme hanımın azad ettiği Sefine ismindeki sahabi, Resulallahın hizmetinden hic ayrılmazdı Rumlara karşı yapılan savaşta askerden ayrılıp kafirlere esir duştuKacıp gelirken karşısına korkunc bir aslan cıktı 'Ben Resulallahın hizmetcisiyim' deyip başından gecenleri arslana anlattı Aslan buna yuzunu gozunu surup yanımda yuru dedi Duşmandan bir zarar gelmesin diye yanından ayrılmadı İslam askeri gorulunce, donup gitti

82- Cehcahi Gaffari isminde birirsi halife olan Hareti Osman'a isyan etti Resulallahın her zaman elinde taşıdığı asÂyı dizi ile kırdı Bir sene sonra dizinde sir pence (Anthrax) denilen hastalığı olumune sebep oldu

83 -Hazret-I Muaviye Şamdan haccagelip, Resulallahın Medine'deki mimberi şerifini Şam'a goturmek istedi Mimberi yerinden oynattıklarında, guneş tutuldu Her taraf kararıp, yıldızlar gorundu Hazret-I Muaviye korkarak bu arzusundan vazgecti

84- Uhud gazasında Ebu Katadenin bir gozu cıkıp yanağı uzerine duştu Resulallaha getirdiler MubÂrek eli ile gozunu yerine koyup "Ya Rabbi, gozunu guzel eyle" dedi Bu gozu diğerinden daha guzel oldu Ondan daha kuvvetli gorurdu

85- İyas bin Seleme diyor ki, Hayber gazasında, Resulallah beni gonderip Ali'yi istedi Ali'nin gozleri ağrıyordu Elinden tutup guclukle getirdim Mubarek parmaklarına tukurup, Ali'nin gozlerine surdu Sancağı eline verip, Hayber kapısında doğuşmeye gonderdi Cok zamandır acılamayan kapıyı Hazreti Ali yerinden soktu ve Eshabı Kiram kaleye girdiler
Ebu Bekir Sıddik ( RA) garip bir riya gorup,uykusunda ağlamaya başlarOyle ağlar ki,evin dışından duyulurBu sırada Omer bin Hattap ( RA) oradan gecerAğlama sesini duyunca,kapıyı calarEbu Bekir Sıddik uykusundan uyanıp,kapıya koşar,gozlerinden yaşlar aktığı halde kapıyı acarHazreti Omer onu gorur ve kendisine :
- Bu ağlamak nedir ? diye sorar Ebu Bekir :
- Sahabeleri buraya topla ki,sana anlatayım, der
Bunun uzerine HzOmer butun sahabeleri oraya toplarEbu Bekir ( RA) anlatmaya başlar
- Ruyamda kıyametin koptuğunu gordumBir takım insanları,parlayan yıldızlar gibi minberlerin uzerinde buldumMeleğe : " Bunlar kimdir ? " diye sordumMelek :
- Onlar peygamberlerdirHazreti Muhammed Mustafa ( SAS)'i bekliyorlardediBen :
- Muhammed ( SAS) nerededir ? Beni onun yanına goturBen onun hizmetcisi ve sahabelerinden Ebu Bekir'im,dedim
Melek beni onun yanına goturduOnu Arş'ın altında,sarığını onune koymuş,sağ elini Arş'a uzatmış,sol elini uzatıp cehennemin kapılarını kapamış bir halde gordumO,bu haliyle şoyle niyazda bulunuyordu :
- Ey Allah'ım,ummetimi bağışlaOnların icinde alimler,salihler,hacılar,umre yapanlar,gaziler,mucahitler vardır
Boyle niyazda bulunurken,gaipten şoyle bir bir nida geldi :
- Ey Muhammed ( SAS),sen itaat edenleri zikrediyorsun,diğerlerini anmıyorsunZalimleri,şarap icenleri,zina yapanları,faiz yiyebleri,bunlarıda zikret
Bunun uzerine peygamber Aleyhisselam şoyle niyazda bulundu :
- Ey Allah'ım,onlar senin buyurduğun gibidirlerFakat,onlardan hicbiri sana ortak koşmamıştır,puta tapmamıştır,sana cocuk isnad etmemiştir,Tevhidi bırakmamıştırEy Allah'ım,onlar hakkındaki şefaatımı da kabul buyurOnlara olan merhametimide kendilerine ulaştır,diye yalvardı
Ben kendisine cok acıdığım icin :
- Ya Muhammed ( SAS),kendine acı,dedimO :
- Ya Ebu Bekir,ummetime şefaat etmek icin Rab'bime niyazda bulundumRab'bimde kabul buyurdu,dedi
Hazret-i Peygamber'e :
- Hepsinemi,yoksa bazısına mı ? diye sordumTam o anda sen kapıyı calıp beni uyandırdın ve cevap almaya vakit bırakmadın,ey Hattap oğlu Omer
Hazret-i Ebu Bekir,Hazret-i Omer'e boyle soylediği anda bir de bakalrı ki,gaipten bir ses uc kere :
diye sesleniyorHer ikisi de " El-Hamdu Lillah" diyerek şukrettiler