Peygamber Efendimizin Miraca Yukselişi
Peygamber Efendimizin Goğe Yukseliş Mucizesi
Mirac, merdiven demektir. Resulullah efendimizin goklere cıkarıldığı, bilinmeyen yerlere goturulduğu gecedir. Recebin 27. gecesidir. İsra suresinin ilk Âyet-i kerimesinde, Mirac bildirilmektedir.
Mutezile fırkası, Resulullah efendimizin bir anda, Cenneti, Cehennemi ve daha bircok yerleri gezip gelmesine akıl erdirememiş, Miracı kabul etmek, Allaha mekan ittihaz etmek olur diyerek Miracı inkÂr etmiştir. Allahu teÂlÂ, Hazret-i Musa ile Tur dağında konuşmuştur. Tur dağı Allahu teÂlÂnın mekanı mıdır? Elbette değildir. Cennete giren muminler de Allahu teÂlÂyı gorecektir. Cennet de Allahu teÂlÂnın mekanı değildir. Allahu teÂl mekandan munezzehtir.
Kavl-ul-fasl kitabında deniyor ki:
İsra suresinin ilk Âyetinde, Allahu teÂlÂ, kudret ve azametinden nice acayip işlerden bazılarını gostermek icin, Muhammed aleyhisselamı, Mekkeden Kuduse goturduğunu bildiriyor. İsra kelimesi, ruya icin kullanılmaz. Uyanık iken, gece yurumek manasına kullanılır. (Sana [Miracda] gosterdiğimiz temaşayı insanlar icin bir fitne kıldık) Âyetindeki fitne, imtihan demektir. İmtihan ise uyanıkken olur. Peygamber efendimizin anlattığı ruya olsaydı, hic kimse tuhaf karşılamazdı. Hazret-i Ebu Bekir tasdik edip, yuksek derecelere kavuşmazdı. Resulullahın, Mekkeden Kuduse goturulduğune inanmayan kÂfir olur. Goklere ve bilinmeyen yerlere goturulduğune inanmayan sapık olur. (Bahr)
Peygamber efendimiz Miracını ozetle şoyle anlatıyor:
Verilen Buraka binip Beyt-ul-Makdise geldim. Onu, onceki Peygamberlerin bağladığı halkaya bağladım, sonra Mescide girip orada iki rekat namaz kıldım. Sonra cıktım. Hazret-i Cebrail bir kap şarap, bir kap da sut getirdi. Ben sutu sectim. Cebrail, yaratılışa uygun olanı sectin dedi. Sonra bizi birinci semaya cıkardı. Gok kapısında, sen kimsin diye bir ses geldi. Ben Cebrailim dedi. Yanındaki kim dendi. Muhammed aleyhisselam dedi. O, Peygamber olarak gonderildi mi dendi. Cebrail, evet dedi. Gok kapısı acıldı. Hazret-i Ademle karşılaştım. Bana merhaba diyerek hayır dua etti. 2. semaya cıktık. Yine orada da aynı konuşmalar gecti. Goğun kapısı acıldı. Burada iki teyze oğlu İsa ve Yahya ile karşılaştım. Onlar da bana merhaba diyerek dua ettiler. 3. semaya cıktık. Bu kapıda da aynı konuşmalar gecti. Goğun kapısı acıldı. Orada Hazret-i Yusufu gordum. O da dua etti. 4. semaya cıktık. Aynı sualler ve konuşmalar oldu. Kapı acıldı. Hazret-i İdrisi gordum. O da dua etti. 5. semaya cıktık. Yine aynı konuşmalar gecti. Kapı acıldı. Hazret-i Harunu gordum. O da dua etti. 6. semaya cıktık. Yine aynı konuşmalar oldu ve kapı acıldı. Hazret-i Musayı gordum. Merhaba diyerek dua etti. 7. semaya cıktık. Yine aynı konuşmalar gecti ve kapı acıldı. Arkasını Beyt-ul-mamura dayamış Hazret-i İbrahimi gordum. O da dua etti. Beyt-ul-Mamuru gordum. Sonra Cebrail aleyhisselam beni Sidretul-Muntehaya goturdu. Allahu teÂlÂ, gunde elli vakit namaz farz kıldı. Hazret-i Musanın yanına geldim. Ona elli vakit namaz farz kılındığını bildirdim. Rabbinden azaltmasını iste, ummetin buna guc yetiremez, tecrubem var dedi. Birkac defa Rabbimle goruşmeye devam ettim. Nihayet Rabbim buyurdu ki:
''Ya Habibim, 5 vakit namazı farz kıldım. Her vakit icin 10 sevab var. Boylece 50 vakit namaz olur.'' [Muslim]
Peygamber Efendimizin Goğe Yukselişi
Dini Bilgiler0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Peygamber Efendimizin Goğe Yukselişi
-
13-09-2019, 07:18:19