EvliyÂnın buyuklerinden birisi, hac zamÂnında insan kılığına girmiş olan İblis'i Arafat'ta gordu. Zayıflamış ve benzi solmuş, gozu yaşlı ve kamburu cıkmış olarak perişan bir haldeydi.Evliy olan zÂt, İblis'i tanıyıp ona dedi ki:

-Nicin gozun yaşlıdır? kim ağlattı seni?

-TicÂret yapmak fikri olmadan, sırf Allah rızÂsı icin hac yapmağa gelenlerin, arzularının Allahu teÂl tarafından kabul edilmesinden korktum. Onun icin ağlıyorum.

-Peki seni zayıflatan nedir?

-Hacıları getiren atların inlemeden, kişneyerek gelmelerine uzuldum. Halbuki benim yoluma gidenleri boyle goturselerdi, sevincim cok artardı.

-PekÂlÂ,benzini solduran nedir?

-Muslumanların ibÂdetlerine devam etmeleri ve birbirleriyle yardışmalarıdır. ŞÃ‚yet isyÂnda yardımlaşsalardı, sevincim ziyÂdeleşirdi.

-Seni cokertip, belini buken nedir?

-Kulların, (YÂ Rabbi! senden son nefeste imÂn-ı kÂmil ile olmemi istiyorum) diye yalvarmasıdır. Halbuki ben onları, kendi işlerini ve ibÂdetlerini beğendirip, imÂnsız gitmeleri icin calışmaktayım. Allaha boyle yalvaranların, benim bu iş icin calıştığımı anlamalarından korkuyorum onun serinden korusun epimizi insalah....

Şeytanın Uzuntusu

bilgi icin teşekkurler,cok korkunc goruntusu varmış bu şaytanın iyiki bana gorunmedi bayılır kalırdım heralde Şeytanın Uzuntusu

herkese hergun bismillahirrahmanirrahim onemli olması lazım. Mesela bismillahirrahmanirrahim hic olmazsa ancak seytan o insan beraber iman zayıf oldu cok zarar oldu bu kolay değil zor iman cok calışmak olmak lazım... Allah dunya'da insanlar final gibi oldu cok calışmak lazım... herkese cennet beraberler gidecekler inşallah. 1.iman 2.5vakit 3.oruc tutmak 4.zekat vermek 5.hacca gitmek icinde cok onemli farz oldu mecbur