Tarımsal faaliyetleri ve şeker sektoru acısından surdurulebilir tarım alanında bugunun ve gelecek kuşakların haklarına da sahip cıkma gayreti icerisinde olan Kayseri Şeker’e dunyanın onde gelen hızlı tuketim urunleri firmalarından olan Unilever, Surdurulebilir tarım kodu ve şeması kurallarına uygunluk (In Accordance With The Unilever Sustainable Agriculture Code And Scheme Rules) belgesini verdi.
Ciftcilerin pancar yetiştirme surecinde kullandığı tohumdan, gubreye, tarladan, işletmeye varıncaya kadar gecen surecin her aşamasında yapılan tum faaliyetlerde, cevreyi ve surdurulebilir tarımı oncelikli olarak goren Kayseri Şeker, hayata gecirdiği uygulamaları ile dunyanın en buyuk hızlı tuketim urunleri tedarikci şirketlerinden olan Unilever’den surdurulebilir tarım kodu ve şeması kurallarına uygunluk belgesini almaya hak kazandı.
190’dan fazla ulkede gıda, icecek ve dondurma, ev bakım, kişisel bakım ve guzellik urunleri her gun 2,5 milyar tuketiciye ulaşan Unilever’in Kayseri Şeker’e verdiği Surdurulebilir Tarım Kodu ve Şeması Kurallarına Uygunluk belgesinin, ulkemiz Şeker Sektoru ve şeker pancarı tarımı acısından da onemli olduğu belirtildi.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yonetim Kurulu Başkanı Huseyin Akay; “Tarımın dayanağı toprak, su ve doğadaki ceşitliliktir. Surdurulebilir Tarım ise, tarım yapılan arazinin, ciftcilerin, cevrenin ve doğal tarım kaynaklarının korunmasını geliştirecek sistem ve uygulamaları icerir. Bu kapsamda Kayseri Şeker’in dunyanın onde gelen firmalarından olan Unilever’den aldığı Surdurulebilir Tarım Kodu ve Şeması Kurallarına Uygunluğu belgesi ile tarladan sofraya surdurulebilir tarım uygulamalarımız uluslararası tedarikci firmalar tarafından da tescillenmiş oldu” dedi.
Kayseri Şeker’in ayrıca; Cift Yıldız Uygunluk Belgesi, TS EN ISO 9000 Kalite Yonetim Sistemi Belgesi, TS EN ISO 22000 ve FSSC 22000 Gıda Guvenliği Sistemi Belgesi, TS ISO 10002 Muşteri Memnuniyeti Yonetim Sistemi Belgesi, TS 18001 İş Sağlığı ve Guvenliği Yonetim Sistemi Belgesi, TS EN ISO 50001 Enerji Yonetimi Sistemi Belgesi, TS EN ISO 14001 Cevre Yonetim Sistemi Belgesi, TS 861 Urun Standart Belgesi, Helal Gıda Uygunluk Belgesi, Yerli Malı Belgesi, Kosher Belgesi yanında Sosyal Sorumluluk adına da Sedex, URSA ve SGP belgelerine de sahip olduğu belirtildi.”
tarımpusulası