Salavat Duaları Turkce Anlamları
SalÂvat Duaları
Allahım, Efendimiz Hz. Muhammed'e ve Onun Âline, gece ile gunduzun birbirini izlediği, sabah ile akşamın birbirini takip ettiği, gece ile gunduzun art arda gelip durduğu ve iki kardeş yıldızlarının karşılıklı doğdukları muddetce salÂt eyle.
"KurÂn-ı Sana farz kılan (Rabbin) elbette seni donulecek yere dondurecektir.
"Rabbena, tarafından bize bir rahmet ihsan eyle, işimizden muvaffakiyet hazırla."
Bana bir genişlik ve cıkış yolu goster
"Şuphesiz ki Allah ve melekleri (o sÂnı yuce) Nebî'ye salÂt etmektedir. Ey iman edenler, haydi siz de Ona salÂt edin ve guzelce selÂm getirin.
"Allah ve melekleri (O şanlı)Nebî'ye salÂt etmekte (Onun şerefini gozetmeğe, yuceltmeğe ozen gostermektedir.)dir. Ey iman edenler, siz de Ona salÂt ve ictenlikle selÂm edin.Emret (Allahım);"
Allahım, nurlarının denizi, esrarının madeni, inayetinin gozdesi, hidayetinin guneşi, hazire-i kuds'un nişanlı gozdesi, hu-zûrundakilerin imamı,mahlûkatının en hayırlısı, mahlûkatının Sana en sevimlisi, kulun, habibin, resulun ve kendisiyle nebilere ve rasûllere hatime cektiğin Ummî Nebî Efendimiz Hz. Muhammed ve sÂir enbiy ile resullerin uzerine, Onun Âli ve butun ashabının uzerine, melÂike-i mukarrabîninin, semÂvÂt ve arzdaki salih kullarının Allah'ın rıdvanı onların ve bizim hepimizin uzerine olsun uzerine salÂt eyle. Âmin. Ve hamd, Alemlerin Rabbi Allah'a mahsustur.
Allahım, Efendimiz Hz. Muhammed'e ve Efendimiz Hz. Muhammed'in Âline salÂt et ve o salÂt ile bizi butun korkulardan ve Âfetlerden koru, onunla butun ihtiyaclarımızı gider, bizi butun gunahlardan temizle, onunla bizi katında en yuce derecelere cıkar, hayatta ve olumden sonra butun hayırlar adına en ileri hedeflere bizi ulaştır. Âmîn, ey dualara icabet eden (Allahım).Hamd, Âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur.
Allahım, Senin nezdindeki sırrı ve Sana doğru seyri hurmetine beni korktuklarımdan emin kıl, surcme ve inhiraflanma istikamet ver, huznumu ve hırsımı gider, benimle ol, Sana yonlendirmek uzere beni benden al, kendimden fÂni olmakla beni rızıklandır, beni nefsimle imtihan etme, basar ve basiretimi beşerî hislerimle perdeleme. Her gizli sırrı bana ac, y Hayy, y Kayyûm, y Hayy, y Kayyûm, y Hayy, y Kayyûm. (3 defa okunacak)
Onun ruhuyla Ehl-i Beytinin ruhlarına tahiyye ve selamlarımızı ulaştır.
Ona ve Ehl-i Beytine merhamet et, bereket ihsan eyle, haşr u karar gunune kadar cok cok selÂm eyle
YÂ İlÂhenÂ, bu salÂt u selÂmların her birerleri ile bizi bağışla, bize merhamet et ve bize lutufta bulun.
Allahım, esrar semÂsının guneşi, nurların mazharı, celÂl yorungesinin merkezi ve cemÂl felekinin kutbu olan Hz. Muhammed'in lÂtif ve biricik zÂtına salÂt eyle,.
Allahım, sırların kendisinden fışkırdığı, nurların da yine kendisinden infilak ettiği, hakikatlerin kendisine yukseldiği (gercek değerini bulduğu), Adem (as)'in ilimlerinin kendisine inip de mahlûkatı Âciz bırakan, onun karşısında anlayışların zayıf kalıp ne bizden once gecmiş ne de gelecek hicbir kimsenin kendisini idrak edemediği O Zat'a salÂt et ki,
Beni bÂtılın tepesine oyle bir indir ki, beynini dağıtayım. Beni ehadiy-yet deryalarına al, vahdet denizinin kaynağına garket; oyle ki, sadece onunla goreyim, onunla işiteyim, onunla bulayım, onunla hissedeyim
.Melekût Âleminin bahceleri onun cemÂlinin cicekleri ile guzeldir; Ceberut Âleminin havuzlan onun nurlarının feyziyle dolup taşmaktadır. "Vasıta olmasaydı, neticeye ulaşılmazdı." kaidesince, Ona bağlı olmayan hicbir şey yoktur. Bu salÂt, Senden Ona, Senin şÃ‚nına yakışır ve Onun da lÂyık olduğu bir salÂt olsun. Allahım, O, Senin Sana delÂlet eden en cÂmî ismindır; huzurunda kaim en buyuk perdedÂrdır.
Allahım, beni Onun soyuna ilhak eyle, Onun sahip olduğu şerefe beni layık kıl. Onu bana oyle tanıt ki, bununla cehalet kanallarından kurtulup fazilet pınarlarından kana kana iceyim. Bana Onun yolu uzerinde, inayetinle kuşatılmış olarak huzuruna doğru giden yolda yardım et
Y Rabbi! En buyuk perdedÂr olan Hz. Muhammed (sav)'i ruhumun hayatı kıl. Onun ruhunu hakikatimin sırrı eyle, Onun hakikatini ilk hakkın gercekleşmesi ile kaplayıcı kıl. Y Evvel, y Âhir, y Zahir, y BÂtın! Kulun Zekeriyya (as)'m nidasını işittiğin gibi benim nidamı da işit Allahım. Senin rızan yolunda bana yardım et. Senin rızan yolunda kudretinle beni destekle. Benimle Senin aranı birleştir; benimle Senden gayrılarının arasına gir Allah, Allah, Allah
Allah'ın (c.c.) tek ve cift varlıklar ile Onun eksiksiz bereketli kelimeleri adedince salÂtı, selamı, tahiyyesi, rahmeti, bereketi; kulun, nebin, habibin ve resulun Ummi Peygamber Hz. Muhammed Mustafa Efendimiz'e, Onun Âl ve ashabına olsun
Turkce Salavat Duaları
Dini Bilgiler0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Turkce Salavat Duaları
-
13-09-2019, 06:48:56