Peygamber Efendimizi Ruyada Gorme Duası

Her mumin Peygamber Efendimizi ruyasında gormek ister. Resûlullahı gormenin ilk şartı, sunnetine sıkı sıkıya bağlı olmak, hayatı sunnet uzere devam ettirme azim ve aşkında olmaktır. Ayrıca, haramlardan uzak kalmak, farzları mutlaka yerine getirmek de Resûlullahı gormenin ilk şartlarındandır.

Peygamber efendimizi ruyada gormek bir sabır ve sebat işidir. Resulullahı ruyasında gormek isteyen cok salÂt u selÂm getirmeli, yatarken de ısrarla ve devamla şu duÂyı okumalıdır:

“Allahumme Rabbel-beldetil-harÂm, veş-şehril-haram. Vel-haremil-haram. Ver-rukni vel-makam. İkra al Nebiyyin Muhammedin AleyhissalÂtu vesselÂm minnes-selÂm.

Şayet gormezse, buna rağmen alÂka ve umidi devam ederse, Âhirette kendisine cok yakınlık gosteren Resûlullah şoyle hitab eder:

Sen beni oylesine seven ummetimsin ki, beni gormeyi arzuladın goremedin, ama buna rağmen alÂkanı kesmedin, umidini yitirmedin. Senin alÂkan samimi, ihlÂsın kavîdir. Devam ettirdiğin sevgi ve hurmetinin karşılığını gorme zamanın gelmiştir, sana şefaatım vÂcib olmuştur. Gel, şefaatıma lÂyık olanların arasına gir.