Kovancılar ilcesinde bulunan Turkiye'nin en buyuk kaz ciftliği olan 'Altınkaz Kaz Ciftliği'ni ziyaret eden Elazığ Valisi Cetin Oktay Kaldırım, işletme sahibi Edip Yıldırım'dan bilgiler aldı.

Katma değeri ve gelişimi acısından onemli bir işletme olduğunu soyleyen Kaldırım yaptığı acıklamada; "Malumunuz şu anda kaz eti ithalatı yapılıyor, gerek bu ithalatın onlenmesi ve gereksede ihracata donuk uretim planlanıyor. Piyasadaki bu talebin Elazığ'ımızdan karşılanması ile beraber aynı zamanda Kovancılar icin istihdam sahası oluşturulması adına gayet başarılı bir işletme olmuş. Hedefimiz bu uretimi burun ilimize yayarak kaz eti uretiminde ilimizi onemli bir merkez haline getirmek. Hem devletimiz hem de valiliğimiz olarak ilimizin istihdamına yonelik atılacak her adımın her daim destekcisiyiz. İşletme sahibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cağrısına uyarak Almanyadan gelip yatırım yapmaya karar vermiş bir girişimci kardeşimiz. Ozguveni ve Sayın Cumhurbaşkanımızın cağrısına uymasından dolayı kendisini kutluyor, hayırlı ve bol kazanclar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İşletme sahibi Edip Yıldırım ise Vali Cetin Oktay Kaldırım'ın gercekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Valimize ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkur ediyorum. Devlet buyuklerimizin isletmemizi ziyaretleri bizleri motive ediyor ve calışma şevkimizi artırıyor. Sayın Valimizinde calışkanlığını ornek alarak işimizi daha cok severek yapıyoruz. Şu anda hedefimiz kesimhane ve işleme, paketleme tesisi kurmak. Bunuda kısa zamanda yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımla birlikte başta korfez ulkeleri olmak uzere butun dunyaya ciddi oranda ihracat yapmış olacağız. Şu anda ic piyasada talep gayet iyi. Sozleşmeli ureticilik yaptırarak bu uretimin butun ilimizde yapılmasını hedefliyoruz. Valimizin gerek işletmemizin buyutulmesi gereksede tanıtım ve markalaşma konusunda biLere vermiş olduğu destekten doalyı kendisine muteşekkiriz." diyerek sozlerini tamamladı.

Vali Cetin Oktay Kaldırım daha sonra, Kovancılar ilce girişinde bulunan mermer fabrikasını ziyaret ederek Kovancılar ziyaretini tamamladı.

Vali Kaldırım'a programlarında ilce kaymakamı Omer Faruk Ozdemir, Belediye Başkanı Hacı Akpınar, İl Ozel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, İl Genel Meclisi Başkanı Baki Olcucu İl Genel Meclis uyeleri ile ilgili kurum mudurleri eşlik etti.

tarımpusulası