Guzel Dini Aşk Hikayeleri
İki genc birbirlerini cok seviyorlardı ama bu bildiğimiz sevgiler gibi değildi, onların sevgisi Rıza eksenli bir sevgiydi, bir araya gelseler birbirlerine Hak' kı anlatır ve tavsiye ederlerdi...
Birbirlerine oğretmen oldular 3 yıl kadar sure zarfında... Bir kez bile aralarında of dahi denecek bir olay gecmedi...
Bu arada bir araya gelmeleri de sadece ve sadece 3 veya 4 kezdi, cunku biliyorlardı ki "kadınla erkek bire bir yanlız kaldıkları zaman yanlarında 3. kişi şeytandı"... arkadaşları ile dışarı cıktıklarında bir bir yuzlerine dahi bakamazlardı, onlar konuşmazdı coğu zaman ama kalpleri her nedense birbirini anlardı...
Sonunda karar verdiler, Allah' ın inayeti ailelerinin de izni olursa bu duyguyu evlilik ile birleştireceklerdi... O akşam erkek ailesine acacaktı konuyu ve actıda... kız merak etmiş ve mesaj cekmişti, erkek yarın konuşuruz demişti...
Ve yarın oldu, bir araya geldiler, erkeğin yuzunden duşen bin parcaydı ve dokunsan ağlayacak gibiydi, kızda ise herzaman ki o hoş tebessumu vardı... erkek bir turlu soyleyemiyordu, bir sure sustular sadece... kız anlamıştı aslında ve konuyu o actı;
"Ne olursa olsun ben seni Allah rızası icin cok seviyorum ve ben seni bu dunya icin istemedim ki sadece, biz dunyaya talip insanlar değiliz değil mi? "
Erkek ne diyeceğini bilemedi, yutkundu once sonra gozlerinden yaşlar duşmeye başladı...cok uğraştım ama annem istemiyor dedi...kız o tebessum cehresi ile baktı bir sure erkeğe ve sonra;
"Eğer annen bu şekilde duşunuyorsa ben zaten seni istemem o zaman, değil mi ki Rabbin rızası ana-baba rızasından gecer, biz bu yola rıza icin cıktık, şimdi nasıl ciğneyip buyukleri vazgecebiliriz ukbadan... sakın uzulme bak ben uzulmuyorum ve seni cok seviyorum, annenede kızmıyorum asla, cunku herşeyde bir hayır vardır, biz bilemeyiz!... İman etmek guzelliklere iman edip musibet anında isyan etmek değildir ki... Seni karşıma cıkarana ve bu duyguları yaşatana hamdolsun...Sen bana oğretmen oldun, Rahman' a giden yolda bir basamaktın hep bana" dedi ve gozlerine dolan yaşlar yanağını ıslatmaya başladı... karşılıklı bilemedikleri anlamadıkları bir duyguyla birbirlerine baktılar ve ağladılar oylece bir sure... suskunluğu yine kızın o tebessum cehresiyle bakan buğulu gozleri bozdu...
"Seni sevdiğimi biliyorsun, sende beni seviyorsun bende bunu biliyorum, bunu bilmek bile bana yeter... ayrıca sevgi sadece kavuşmak değil ki...yada sevda sadece yanında olunca yaşanmaz ki...o zaman o sevda olmaz cıkar ilişkisi olur, ben seni yanımda olmadığında da seviyorum ve seveceğim inşa... Hep yalvardım Yaradan' a ' Rabbim dunya icin istemiyorum onu rızan ne ise bize onu goster, ben ahirete sevdalıyım ve asıl kavuşmalar ordadır, onuda bana orda ver' dedim hep... galiba dualarım kabul oldu ne dersin?...dunyada yaşasak yaşasak seninle 50 yıl yaşarız, ya sonrası...fani ye değil Baki ye bizim sevdamız" dedi ve sustu... gozyaşları almış gidiyordu, erkeğin gozleri kıpkırmızı oldu ve sadece;
"seni cok seviyorum ve seveceğim" oldu..
Kalktılar masadan gozlerinde ki yaşlarını sildiler ve hoşcakal demeden yollarına gittiler, hala kalpleri ne hisseder bilinmez...ama boyle bir sevda bitmez...
Eğer kalpte Hak rızası var ise sonuc hic bir zaman husran olmaz...
Bir Sahabenin Aşk Hikayesi
İsmi Mersed ibnu ebi Mersed. Onemli bir sahabe. İslamdan once bir kızı seviyordu. Aşık. İslam yok. Din yok ve O bir kıza tutkun. O İslama girdi ama kız Musluman olmadı. O hicret etti. Kız ne Musluman oldu ne de hicret etti.
Mersed bir kahraman. Ne yapıyordu? Medineden Mekkeye ye gidip esirleri kacırıyordu.bKahraman. Gece Mekkeye gidiyor bir esiri alıyor. Her seferde bir esir.
Rasulullah(s.a.v) ta bu sahabeden memnun.
O bir kahraman. Gunlerden birgun Mersed geceyarısı Mekke de. Gizleniyor. Bu sırada onu eski aşığı goruyor. Muşrik bir kadın. İsmi Anak. Mersedi uzaktan gordu: Bağırdı: -Mersed!!!Mersed!!
Mersed: -Evet Sen kimsin?
-Ben Anak!!!SevgilinAşığın.Mersed rahat bir yaşama ve bir yatağa ne dersin?Eski gunlerimiz gibi!!!
-Ya Anak!Allah bizlere zinayı haram kıldı!!!
-Sadece bir gece!.
-Haram!!
-Ya Mersed!!!Hatırlasana!!!
-Maazallah!!!Ben Allahtan korkuyorum
(Şeyh Nebil el-Avadi: Ne kadar kız dine bağlandı ama erkek arkadaşını bırakmadıne kadar genc dine bağlandı ama kız arkadaşını bırakmadı. Sabırlılar nerede?)
Biliyormusunuz Anak ne yaptı? Bağırdı.
-Ey Mekke EhliEyMekke Ehli!!!!!!Bu kişi Mersed esirlerinizi kacırıyor
Onu acığa cıkardı!
Yani ya haram işlersin yada olursun!!!!
İnsanlar kılıcların ıhancerlerini kuşandılar ve Mersedi aramaya başladılar.
Mersed kactı yanında bir esir vardı onu sırtında taşıyordu bir cukur buldu ve icine girdi.Mersedin başının yanında durdularda onu bulamadılar..Allah gostertmediKurtuldu
Medineye gittiRasulullah(S.A.V) e ulaştı
Biliyor musunuz Mersed ne dedi?
Ya Rasulallah Anak muşrik bir kadın. Onunla evlenmem helal midir?
(O kadın onun yerini acığa cıkardı!!!Ama yine de helal yoluyla evlenmek istiyorAşık! Ama haramı asla duşunmeyen bir adam)
Rasulullah(s.a.v) cevap vermedihenuz vahiy inmedihukum yokAllahtan gelecek vahiy bekleniyor
Daha sonra Allah azze ve celle şu ayeti indirdi:
Zina eden erkek zina eden veya muşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya muşrik olan erkek evlenir. Bu muminlere haram kılınmıştır. Nur S.3
(Harammmm! Zinaya alışmış bir kadınla evlenmen haram! Vallahi onu seviyorsan bile. Vallahi kalbin ona bağlanmış olsa bileGece onun hatıralarıyla uyuyorsan bileHaram!!!)
Rasulullah(s.a.v):
Ya Mersed Allah sana bunu haram kıldı dedi
Mersed bu kadını bir daha asla duşunmedi
Şeyh Nebil El-Avadi: Geceleri uyuyamıyorlar!!!!Neden!!!!!.Kilosu 60 kiloydu duştu 30 a.30 kilo nereye gitti!!!sevgi!!!.aşk!!!
Kimya kitabını acıyor dengelere değil kızın resmine bakıyor!!!!
Kanunlar değil onun resimlerişekli var kitapta.Anne zannediyor ki ders calışıyorHayır!!Ders calışmıyor!!!
Gece uyumuyor balık gibi ters duz oluyor.yatağın uzerinde pişiriliyor sankionun duşunerek yatıyor.onu duşunerek uyuyor!!! Hep korkuhep gozyaşıhep kaygıhep gam
Cunku o Allah icin olan bir sevgi değil. "
alıntı Dini Aşk Hikayeleri
"Seni sevdiğimi biliyorsun, sende beni seviyorsun bende bunu biliyorum, bunu bilmek bile bana yeter... ayrıca sevgi sadece kavuşmak değil ki...yada sevda sadece yanında olunca yaşanmaz ki...o zaman o sevda olmaz cıkar ilişkisi olur, ben seni yanımda olmadığında da seviyorum ve seveceğim inşa... Hep yalvardım Yaradan' a ' Rabbim dunya icin istemiyorum onu rızan ne ise bize onu goster, ben ahirete sevdalıyım ve asıl kavuşmalar ordadır, onuda bana orda ver' dedim hep... galiba dualarım kabul oldu ne dersin?...dunyada yaşasak yaşasak seninle 50 yıl yaşarız, ya sonrası...fani ye değil Baki ye bizim sevdamız" dedi ve sustu... gozyaşları almış gidiyordu, erkeğin gozleri kıpkırmızı oldu ve sadece;
"seni cok seviyorum ve seveceğim" oldu..
Tuylerim diken diken oldu okurken