Linkleri gormek icin uye ol Giriş yap veya uye ol.
Kuranda Adı Gecen Peygamberler Hakkında Bilgi

18) İlyas AleyhisselÂm

Hazret-i İlyas, İsrail Oğullarına gonderilmiş mubarek bir peygamberdir. İsraîl Oğulları, Hazret-i Suleyman'dan sonra ayrılığa duşmuşler. İclerinden bazıları, Belebek Hakiminin yaptırmış olduğu "Ba'l" adındaki puta tapmaya başlamışlardı. Kendilerine Allah tarafından bir lutuf olarak gonderilen peygamber Hazret-i İlyas'ın oğutlerini dinlemediler. Bu peygamberi beldelerinden cıkardılar. Fakat bunun uzerine pek fena bir kıtlığa tutuldular, yaptıklarına pişman oldular. İlyas aleyhisselÂm'ı arayıp buldular. Bir sure onun oğutlerini dinledilerse de, sonra yine isyana başladılar. Hazret-i İlyas da onların arasından cekilerek bir yerde kutsal bir şekilde yalnızca yaşamayı tercih etti.

19) Elyasa' AleyhisselÂm

Hazret-i Elyasa, Beni İsraîl peygamberlerindendir. İsraîl Oğulları İlyas aleyhisselÂm'dan sonra bu peygamberin de oğutlerini kabul etmediler. Hazret-i Musa'nın şeriatını bırakarak birbirleri ile uğraştılar. Sonunda uzerlerine Asuriye Devleti musallat oldu, hakimiyet kurdu.
Hazret-i Elyasa, İsraîl Oğullarının bu yolsuz hareketlerinden usanarak hilÂfeti Zulkifl aleyhisselÂma bıraktı ve arkasından vefat etti

20) Zulkifl AleyhisselÂm

Hazret-i Zulkifl muhterem bir peygamberdir. Elyasa' hazretlerine halife olduktan sonra peygamberliğe kavuşmuştur. Kavmini tevhid dinine cağırmış, kendilerine bircok etkili oğutler vermiştir. Bitlis şehri yakınında gomulu bulunduğu rivayet edilir. Şam ve başka yerlerde makamları vardır.

21) Yunus AleyhisselÂm

Hazret-i Yunus, İsrail Oğullarından gelen mubarek bir peygamberdir. Annesine nisbetle "Yunus ibni Metta" diye anılır. Asuriye Devletinin hukumet merkezi olan bugunku Musul şehrinin karşısında harabesi gorulen "Ninova" halkına peygamber gonderilmiştir.

22) Zekeriyya AleyhisselÂm

Hazret-i Zekeriyya, Suleyman aleyhisselÂm'ın soyundan pek buyuk bir peygamberdir. Beytu'l-Makdis'de Reis idi. Kendisine peygamberlik ihsan edilmiştir. Hazret-i Zekeriyya'nın zevcesi "İşa'ın kız kardeşi olan Hanne, kocası İmran'dan Meryem adında bir kız doğurmuştu. Daha once yapmış olduğu adağa dayanarak bu kızını Beyt-i Makdis'in hizmetine bağlamıştı. Zekeriyya teyzesinin yanında buyudukten sonra, Beytu'l-Makdis'de kendisine ozel olarak ayrılan bir odada ibadetle meşgul oluyordu. Bu pek temiz ve iffetli kız, koca yuzu gormediği halde, Yuce Allah'ın bir kudret ve hikmet eseri olarak gebe kaldı. Hazret-i İsa'yı doğurdu.

23) Yahya AleyhisselÂm

Hazret-i Yahya, Zekeriyya aleyhisselÂm'ın oğludur. Babası yaşlı iken annesi İşa'dan doğmuştur. Yuce Allah'ın azabından son derece korkar, gunleri ah ve inilti ile gecerdi. Daha genc yaşta kendisine peygamberlik ihsan edildi. Rivayete gore, Hazret-i İsa'dan uc sene veya altı ay once doğmuştur. İlk once Hazret-i Musa'nın şeriatı ile amel ederdi. Sonra İncil'in Hazret-i İsa'ya verilmesi uzerine, İsa aleyhisselÂm'ın şeriatı ile amel etmekle gorevlendirildi.

24) İsa AleyhisselÂm

İsa aleyhisselÂm, Hazret-i Meryem'in oğludur. Onun doğuşu buyuk bir mucize olmuştur. Yahudiler bunu anlayamadılar. Kotu zanna duşerek Hazret-i Meryem'i cezalandırmak istediler. Fakat Hazret-i İsa daha beşikte yatan bir cocuk iken, Yuce Allah'ın kudreti ile konuşmaya başladı: "Ben Allah'ın kuluyum, bana kitab verdi, bana peygamberlik verdi. Beni, her nerede bulunursam bulunayım mubarek kıldı," dedi.

Hazret-i Muhammed Mustafa (salallahu aleyhi ve sellem)

Yuce Allah'ın butun insanlara son Peygamberi olan Hazret-i Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz, Arabistan'da Mekke-i Mukerreme şehrinde milÂdın beş yuz yetmiş birinci yılında dunyayı şereflendirmişlerdir.
İslÂm'ın ilk yayıldığı yer Arabistan'dır. Buraya Ceziretu'l Arab (Arab yarımadası)'da denir. Burası Asya Kıt'asının guney batısında buyuk bir yarımadadır. Hicaz, Yemen, Umman, Hadremut, Necd bolgelerine ayrılır. İşte Mekke-i Mukerreme ile Medine-i Munevvere şehirleri, bu araziden olan Hicaz bolgesindedir.