MUŞ merkeze bağlı Kepenek koyundeki sokak kopekleri, koyun surusune saldırdı. 30 koyunun telef olduğu saldırıda 10 koyun yaralandı, 10 koyun da ortadan kayboldu.
Koyde hayvancılık yapan Suleyman Durbakokendi, kendi hayvanları ile birlikte komşusunun hayvanlarını de otlatmak icin yaylaya goturdu. Durbakokendi, saat 04.30 sıralarında yaylada uyurken copluk alandan gecen suruye kopekler saldırdı. 30 koyun telef olurken, 10 koyun yaralandı ve 10 koyun da kayboldu. Uyandığında gorduğu manzara karşısında şok yaşayan Suleyman Durbakokendi, "Koyunları yaylaya goturmuştum. Uyuyordum. Sabaha karşı coplukteki kopekler uzun sure havladı. Ama koyunlara saldıracakları hic aklıma gelmedi. Bir sure sonra kalkıp hayvanların yanına gittiğimde hepsi kan revan icindeydi. Cep telefonu ile koye haber verdim. Kopekler telef ettiği koyunları surukleyerek copluğu goturmuş ve bazılarını parcalayıp yemişler" diye konuştu.
Koyluler, kopeklerin oldurdukten sonra copluğe goturduğu koyunları traktorun romorku ile toplayarak bir araya getirdi. Zararın buyuk olduğunu soyleyen Suleyman Durbakokendi, "Yaralı hayvanlar tedavi ettirdik. Şimdi kaybolan 10 koyunu arıyoruz" dedi.
tarımpusulası