Peygamber Efendimizin Turkler Hakkındaki Hadisleri
Peygamberimizin S.A.V. in Turklerle İlgili Hadisleri
Bana benden once hic bir Peygambere verilmeyen 5 şey verilmiştir. ( bunlardan biride) benim butun kırmızı ve siyah kavime Peygamber olarak gonderilmemdir ( Ebi Zer-Ğıfari )
Buyuk carpışmada (Malazgirt) harbinin o kan govdeyi goturduğu gunlerde "kırmızı cehrelilere" ( TURKLERE ) mujdeler olsun! Allah"a yemin ederimki insanlar catlasada patlasada Allah onları hem bu dunya hemde obur dunyada kesinlikle mukafatlandırılacaklardır ( Tubeyin kab)
şanı yuce olan Allah şuphesiz bana (ummetime kırmızı cehreliler sayesinde ) İranı ve Bizansı ele gecirmeyi vaad etti. Bundanda ote ; onların karılarını cocuklarını kolelerini ve butun hazinelerini bana peşkeş cekti. Zira bana kırmızı cehrelileri (TURKLERİ) yardımcı kılmakla beni cok guclendirdi. (Raşid b. sa)
Sizler deriden cizmeler giyen bir kavimle carpışmadıkca kıyamet kopmaz. O kadarki sizler kucuk gozlu kırmızı cehreli yassı burunlu yuzleri sanki ors ustunde doğulmuş ve uzeri derilerle kılıflı kalkanlar gibi sağlam (bir kavim olan) TURKLERLE carpışırsınız ( Ey Ebu Hureyre! ) insanların ( Allah katında ) en hayırlılarının bu dine girmeden onceki devirlerde bu dinden en fazla yuz ceviren kimseler olduğunu gorursun. Oysa insanlar tıpkı ( has) madenler gibidir. cahiliye devrinde hayırlı olan kavimler İslam dinine girdikten sonrada bu dinin (en) hayırlıları olurlar. Sizden birinizin uzerine oyle bir zaman gelecekki ; bu kişi icin beni gorme isteği ; onun aile ferdleri ve mallarının bir misli daha o kimsenin kendine verilmesinden daha sevimli olacaktır. ( TURKLERDEN oyle insanlar geleceklerdirki onların Peygamberi sevme ve ona kavuşma sevgisinin onune mal mulk ve aile ferdleri de dahil hic bir şey gecmeyecektir) (ebu hureyre)
"Ey Ali ! sizler beni asfar ( rumlarla) carpışacaksınız. Oysa sizden sonra onlarla asıl carpışacak ( bir millet ) "İSLAMIN YUZ AKLARI" uluları gelir. Onlar oyle kimselerdirki Allah yolunda cihad etmekten ; ne bir kınayanın kınamasından ve nede onlarn dedikodusundan aska cekinmezler" ( ibn Kesir )
Benim onlarla veya onlardan baıları ile birlikte olmam sizlerle yada sizlerden bazıları ile birlikte olmamdan daha guvencelidir ( Nasıf et-Tac fi Ehadis er-Rasul)
Turkler size dokunmadıkca sakın sizde TURKLERE dokunmayınız. Cunku Allah"ın ummetine vermiş olduğu bu mulk ve saltanat nimetini ilk defa bu Kantura Oğulları onların elinden cekip alacaklardır" ( et- Taberani)
yakın bir gelecekte kantura oğulları ırak ahalisini ıraktan cıkaracaklardor. Sanki ben bunu gozlerimle gorur gibiyim. Onlar kısık gozlu yassı burunlu değirmi yuzlu insanlardır (ebul-Kemal)
Sakın habeşiler size dokunmadıkca sizde onlara dokunmayınız (Turkler de boyledir). Hele TURKLER size ilişmedikce sakın sizde TURKLERE ilişmeyiniz (onlara saldırmayınız) ( en-Neseş)
TURKLER size dokunmadıkca sizde TURKLERE dokunmayınız. Zira onlar cok sert ve haşin tabiatlı insanlardır (el-Cuveyni)
muslumanlar ; yuzleri ors ustunde doğulmuş ve derilerle kılıflı kalkanlar gibi (sağlam) bir kavim olan TURKLERLE carpışmadıkca kıyamet kopmayacaktır. Onlar yunden yapılmış elbiseler giyerler ve yunden yapılmış carıklarla yururler.(Sahih-u Muslim)
Allah bu ummete mevalilerden bir ordu gonderecektir. onlar ata binmede Araplardan cok ustun silah kullanmada onlardan cok daha mahirdir. İşte Allah bu dini onlarla yeniden ihya edecektir!
cok yakın bir gelecekte Allah (C.C) ellerinizi (yurt ve yuvalarınızı) bazı yabancılar (TURKLER)le dolduracaktır. Onlar aslanlar gibi cesurdurlar. Harblerde duşmandan yuzgeri edip kacmazlar. İşte bunlar ; daha once sizin harbettiğiniz kavimlerle harbedecekler ve sizin ganimetlerinizide onlar yiyeceklerdir. (harblerde aldığınız ganimetler bundan boyle onların eline gececektir) ( et-Taberani)
İstanbul ; onun bobreği ele gecirilinceye kadar feth olunmayacaktır. ya bobreği neresidir diye sorulduğunda o AMURİYE demiştir ( el-Fiten)
İstanbuldan once ve İstabnbul ise ROMADAN once mutlaka fethedilecektir (el- fiten)
Ulkeleri ( duşmana karşı) koruma gucu on kısma ayrıldı : Bunun dokuzu TURKLERE ve biri diğer milletlere verildi. Yine boyle cimrilikte on kısma ayrıldı ; bunun dokuzu iranlılara vbiride diğer milletlere comertlikte on kısma ayrıldı ; dokuzu ehli Sudana biride diğer insanlara haya da on kısma ayrıldı ; dokuzu kadınlara biride diğer insanlara hased ( nifak ) de on kısma ayrıldı ; dokuzu araplara biri diğer milletlere kibirde n kısma ayrıldı ; dokuzu rumlara biri diğer milletlere verildi ( et- Taberi)
ben onların isimlerini babalarının isimlerini hatta (harb meydanlarında) binmiş oldukları atların renklerini dahi pekala biliyorum. onlar o dehşetli gunlerde yer yuzunun en hayırlı suvarileri (yani akıncıları) dır
siyah sancaklılar gelinceye kadar harbler kendi aranızda olacaktır. Daha sonra (hazar) Turkleri baş kaldıracak ve sizler onlarla carpıacaksınız. bundan sonra bineklerinizin sırtındaki eyerler henuz kurumadan Mağrip halkı isyan edecektir. ( el-fiten)
Mummetimden bir kavim hindistana gaza ederler ve oraların fethini Allah onlara nasib eder. o kadar ki hind hukumdarları boyunları demir zincirlerle bağlı (esir) olarak gelirler . İşte Allah onların gunahlarını butunuyle affedecektir ( el-fiten)
Mummetmden iki askeri birlik vardırki Allah onları cehennem ateşinden mutlaka koruyacaktır. Bu birliklerden biri hindistana gaza eder ve diğeri ise HZ İSA( a.s) ile birlikte olur ( ve ona yardım eder) (et-tac fi ehadis er-rasul)
Allahın ordusu idi. onları Cenab-ı Hak doğu cihetine yerleştirmişti. adını bizzat kendisi TURK olarak koymuştu. herhangi bir kavme ofkelendiği zaman onlardan bu TURK olrdusu ile intikam alırdı( el-kaşgari nin bir sozumu yoksa hadismi tam emin değilim)
Yuce Allah"ın HZ ADEM"i yarattığından bu gune kadar şu sema golgesinin altında katledilmek suretiyle oldurulenlerin en hayırlıları şunlardır: bunlardan birincisi Habildir. onun kardeşi Kabi melun oldurmuştur... Daha Rumların kanlı harblerinde oldurulenlerdir. bular bedir harbinde oldurulen ( mumin) ler gibidir. Daha (moğol ) Turklerinin oldurdukleridir. bunlar Uhud harbinde olen (musluman) lar gibidir ( el- fiten)
ben bu kan govdeyi goturen harblere hele bir ulaşabilsem ondan onceki (harbler) bana hic gelir ve ondan sonra olacaklara aldırış bile etmem. Zira o kan govdeyi goturen harb en buyuk harbdir ve DECCALİN harbinden daha buyuktur. Zira deccalin ordusu bir milletten oluşur . bu harbi yapanların ordusu ise bircok milletten oluşur( konusu gecen harb malazgirt savaşıdır ve karşı tarafta 12 kralın toplam 80 sancak altında 12şer bin askeri vardır ki bu 960 bin duşman eder TURK ordusu ise 25bin kişidir yani aradaki fark 38.4 kattır hadis el fiten den alınmıştır)
Rumlar A"mak (antakya) ve mercidabık"a inmeden once kıyamet kopmayacaktır. İşte bu sıralarda onların karşısına şehirdeki bir ordu dikilir ki bunlar yer yuzunun en hayırlılarıdır. Her iki ordu harbetmek uzere yerlerini aldıklarında Rumlar ;
"bizimle (Araplar yani) bizim karılarımızı ve cocuklarımızı esir alanlarla aramızdan cekilinki viz onlarla carpışalım. Musluman (askerler) bunu kabul etmezler ve şoyle derler ;
"Sizinle (bu) kardeşlerimizin arasından Allah"a and olsunki asla cekilmeyeceğiz.
bu sırada harbde başlamış olur. Muslumanların ucte birisi (harbetmeden) mağlup olur. Allah onların hicbir zaman tevbelerini kabul etmesin. Bu arada muslumanların ucte biride oldurulur bunlar Allah katında en yuce şehitlerdir. Askerlerin geri kalan ucte biri Rumları yener ve fetihlerine devam ederler ayrıca bir fitneye de duşmezler. İşte İstanbulu da bunlar (TURKLER) fethedecektir. (ebu hureyere)
Allah katında en ulu şehid şuphesizki denizlerde yapılan harblerde şehit olanlardır. Sonra ise Antakya ve civar kasabalarında (Rumlara karşı) şehit olanlar daha sonra ise Deccal"a karşı şehit olanlardır ( Abdullah b. amr b. el-Astan)
Kan govdeyi goturen asıl o buyuk harpler başladığında Şamdan bir ordu cıkar. İşte bunlar Allahın gelmiş gecmiş en hayırlı kullarıdır ( sozu edilen ordu halifenin TURKlerden oluşan ordusudur.) (el fiten)
Utbe b. Nafi"den rivayet edildiğine gore o şoyle demiştir ; Bir gazada AllahIN ELCİSİ (S.A.S ) ile beraberdik. Hz. PEYGAMBERe batı tarafından ve uzerlerinde yun elbiseler bulunan bir kavim geldi. Onlar kendisine bir tepenin yanında kavuşmuşlardı. Onlar ayakta Hz. PEYGAMBER ise oturuyordu. İcimden bir ses bana dediki ; " Şunların yanına git de onlarla PEYGAMBERİN arasında dur! Ona bir baskın yapmasınlar!" Sonra (kendi kendime) onlarla bir sır konuşur dedim ve yanlarına vararak onlarla Hz. PEYGAMBER"in arasında durdum (ve o konuşmalardan ) dort kelime belledim bunları elimle de sayarım (Hz. PEYGAMBER onlara şoyle diyordu) ;
Sizler ( araplar ) Arap yarımadasına gaza edeceksiniz. Allah onu size fethedecektir. Sonra İran"a gaza edeceksiniz. Allah orasını da size fethedecektir. Sonra sizler ( Osmanlı Turkleri ) bizansla gaza edeceksiniz. Allah ırasubu sşze fethedecektir. Sonra yinesiz ( Osmanlı Turkleri ) Deccala gaza edeceksiniz. Allah onuda fethedecektir." Bunun ğzerşbe Nafş " ya Cabir! Biz Bizans ( toprakları ) fethedilmedikce Deccalın cıkacağını zannetmiyoruz dedi"
Amir b. Avr"ın rivayet ettiğine gore ; Hz. PEYGAMBER (S.A.S) şoyle buyurmuşlardır : "Sizler (rumlarla olan) en uzak sınır boylarında (mesela) Bevla da duşmana karşı nobet tutmadıkca kıyamet kopmayacaktır" ; Ondan sonra Hz. PEYGAMBER
- "Ey Ali! Ey Ali! Ey Ali!" diye seslendi. Hz. Ali
- "Anam babam sana feda olsun Ey AllahIN ELCİSİ (buyurunuz)" dedi . Bundan sonra Hz. PEYGAMBER şoyle buyurdu ;
"Sizler Rumlarla mutlaka carpışırsınız! Ne varki sizden sonra " İslamın yuz akı" bir ordu ( OSMANLI ) gelir ve Rumlarla asıl onlar carpışır. Onlar oyle kimselerdirki ; Allah yolunda olmaktan ve bir kınayanın kınaması ve nede dedikodusundanhic korkmazlar. İşte onlar tesbih ve tekbir sesleri ile İstanbulu fethederler. Ordanda daha once hic bir yerden alamadıkları miktarda oyle cok ganimetler elde ederler. Onlar bu ganimetleri aralarında kalkanları olcek yaparak taksim ederler.
Kostantiniyye (İstanbul) mutlaka fetholunacaktır Onu fetheden kumandan ne ulu kumandan onun askerleri ise ah ne iyi askerlerdir.
İstanbulu ; Allahın evliyaları ( dostları ) olan kavimlere Allah nasip edecektir. Artık Allah onlara bir daha olum hastalık bela ve musibet yuzu gostermeyecektir. ( el-Fiten )
İstanbulu fetheden zatın adı da benimki gibi Muhammed olacaktır ( el-Fiten ) ( Mehmet ismi Muhammed isminin Turkce yazılışıdır )
Nefsim elinde olan Allah"a yemin ederinki ; yılanın sıkışıp hucresine girdiği gibi imanda sıkışacak ve sonunda şu iki mescide ( mekke ve Medineye ) cekilecektir... Bu sırada AHHALta ofkelenir kılıncıyla onlara darbe ve mızrağı ile onlara hucum eder. ( Abdullah b. amra ; "Ey Abdullah Allahın kılıncı ve mızrağından maksat nedir? diye soruldu o da : émumin kullarunun kılıncı ve oku olmalıdır!" dedi). Artık bundan sonra Rumların hepsi helak olur. Sonra bu (TURKLER) Rum ulkelerine alırlar onların butun kalelerini ve şehirlerini tekbir ve tehlil sesleri ile ele gecirirler. En sonunda Heraklenin şehrine (İSTANBUL) gelirler ve Halici karşılarında (bir carşaf gibi ) yayılmış olarak bulurlar. Daha sonra orayı (istanbulu) tekbir ve tehlil getirerek gth ederler. Onlar kukreyen tekbir sesleriyle oyle hucum ederlerki surların bir tarafı duşer sonra bir kere daha (ufukları dolduran ) tekbir sesleri ile hucum ederler bu defa surların diğer kısmı duşer. Ne varki surların denize bakan (halic) kısmı duşmez. Bundan sonra onlar ROMAya yururler ve orasınıda tekbir sesleri ile elegecirirler. İstanbuldan oyle cok ganimet alırlarki onlar o gun ganimetleri (altınları) sayarak değil olcek olcek taksim ederler" (el-Fiten)
"Allah muminlerin (ordusu)na İstanbul ve Romayı tesbih ve tekbir sesleri ile fethini nasin etmedikce kıyamet kopmayacaktır ( Amr. b Avf)
"Mulk ve bir diğer ifadeye gore hilafet taki kırmızı benizli sanki yuzleri ors ustunde doğulmuş derilerle kılıflı sağlam kişiler olan (TURKLER ) bu ululukta (hilafette) onlara ustunluk sağlayıncaya kadar mutlaka benim torunlarımın elinde olacaktır. (Bundan sonra hilafet artık TURKlere gecmiş olur) (el-Hamevi)
"TURK dilini mutlaka oğreniniz. Zira mulk ve saltanat uzun sure onların ellerinde olacaktır" ( el-Kaşgari Divan-ı Luğat et-Turk )
"Ummetimin emirliğine (yani hilafete) en sonunda Kantura Oğulları (TURKLER) sahip olacaklardır."
peygamberhayati Cok İyi Bir Paylaşım .Hz.Muhammed(s.a.v) "Turkler Tamamen Musluman Olacaklar" Diye Bir Hadis-i Şerifi Vardı.
Hz Muhammedin Turkler Hakkındaki Hadisleri
Dini Bilgiler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Hz Muhammedin Turkler Hakkındaki Hadisleri
-
13-09-2019, 06:30:15