KirÂmen KÂtibîn Hakkında Bilgi
Değerli, durust, gorevini kusursuz yapan yazıcılar anlamına gelen kirÂmen kÂtibîn tabiri, insanların hayır ve şer, iyi ve kotu butun yaptıklarını amel defterlerine kaydedip korumakla gorevli meleklerin unvanıdır.
KirÂmen KÂtibîn İslam dinininde, insanların sağ ve solunda bulunup yapılan iyi ve kotu davranışları tespit edip, yazan meleklere verilen isimdir.KirÂmen KÂtibîn melekleri, İslam'a gore, iki tanedir. Bu meleklerden biri kişinin solundadır ve kotu davranışlarını yazar, diğeri ise kişinin sağındadır ve iyi davranışları yazar. Bu meleklerin varlığı Kur'an'da gecmektedir ve bu nedenle bu meleklere inanmak Muslumanlara farzdır (şarttır). Kur'an'da bu iki melek hakkında şoyle denmiştir..
Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona verdiği vesveseyi de biz biliriz. Cunku biz ona şah damarından daha yakınız. Ustelik, biri insanın sağ tarafında, biri sol tarafında oturmuş iki alıcı melek de (onun yaptıklarını) alıp kaydetmektedir. İnsan hicbir soz soylemez ki onun yanında (yaptıklarını) gozetleyen (ve kaydeden) hazır bir melek bulunmasın...
Ayrıca KÂf suresi, 20-21; Zuhruf Suresi 79-80 ve İnfitÂr suresi, 11-12. ayetlerde de bu meleklerden bahsedilir. Kur'an'da bu meleklerin ahirette hesap gordukleri sırada insanlara şahitlik edecekleri de yer alır.. KirÂmen KÂtibîn Nedir?
İlk defa duydum ve oğrendim
teşekkurler... KirÂmen KÂtibîn Nedir?
Kısa bir bilgi daha paylaşmak istiyorum ilginizi cekicekdir eminim :f16:
Kiramen Katibin Kulların işlerini bilerek yazarlar. Bir işi resim ve yazı ile zaptetmek ilim değildir. İlimde şuurlu olarak idrak etmek şarttır. Şahidlik, şuurlu olarak bilmekle cÂiz olur. KirÂmen KÂtibîn kıyamet gununde şahitlik ederlerken, kulların yaptıklarını ve bunlara dair ne yazdıklarım gayet iyi bilirler.
KirÂmen KÂtibîn Nedir?
Dini Bilgiler0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eðitim Forumlarý
- Ýslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- KirÂmen KÂtibîn Nedir?
-
13-09-2019, 06:28:17