Konu paylaşılmış arattım fakat başlığın adı şu "Aşk gercek".Ben de başlıkla konunun alakası olmadığını duşunerek bu başlık altında acıyorum konuyu.
Duayla ilgili ayet ve hadisler
1."Eğer kulum, bana ellerini kaldırır da dua ederse, ben o elleri boş olarak geri cevirmekten hay ederim."
2.Ben, kulumun zannı uzereyim. Artık dilediği gibi duşunsun!.." Yani siz dua ederken, o duanızın kesinlikle kabul goreceğini duşunurseniz, biliniz ki mutlaka isteğiniz meydana gelecektir!..
3." Bir şeyi istemek, ona nÂil olmak demektir; Zir AllÂhu TeÂl kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez." DUA’nın ısrarla devamına musaade olunması, o duaya icabet edileceğinin de gostergesidir. ZirÂ, AllÂh, kabul etmeyeceği DUA’ya ısrarla devam şansı tanımaz.
Kişi, bir konudaki DUAsında ısrarlı değilse, o DUA'nın yerine gelme şansı da son derece duşuktur.DUA'da en onemli yardımcı faktorlerden biri de istenilen şey hususunda ısrarlı olmaktır. Herhangi bir konuda bir iki defa dua edip arkasını bırakmak son derece yanlıştır.
4." Allah istemedikce siz isteyemezsiniz !." - Peki, biz dua ettiğimiz zaman, kabul olur mu?.. Yani, sizde ortaya cıkan bu istek, gercekte AllÂh istemiş olduğu icin sizde ortaya cıkmaktadır!.. Eğer, AllÂh istememiş olsaydı, siz dahi o şeyi isteyemezdiniz.
5.Ulu Allah (C.C) soyle buyurur: " Basina bir bela geldigi zaman bana siginan kulun, daha o hic bir istekte bulunmadan, diledigi yerine getirir ve daha yalvarmadan duasini kabul ederim. buna karsilik basina bir bela geldigi zaman bana degilde varliklardan birine siginan kulun yuzune butun gokyuzu kapilarini kitlerim." demistir.
6.Dahhak der ki: " her kirk gecede bir basina ya bir bela ya bir keder veya bir musibet gelmeyen kimsenin hesabina, Allah (C.C) katinda hic bir hayir yazilmaz"
7.Hazreti Rasûl aleyhi's-selÂm buyuruyor:" Herhangi bir kul, koltuğunun altı gorulecek şekilde ellerini kaldırır ve AllÂh'dan bir dilekte bulunursa; acele etmediği takdirde kesinlikle duasına icabet edilir.- Acele nasıl olur y Resûlallah?..- Dua ettim ettim, kabul olmadı, der"(de vazgecer)… işte bu yanlıştır; dua yerine gelene kadar ısrar etmek gerekir."Hazreti Rasûl aleyhi's-selÂm, "şeksiz - şuphesiz, kabûl olacağından emin olunarak" DUA edilmesini tavsiye etmiştir.
8.Ayrıca, DUA konusunda, ŞEYTAN vasfıyla bilinen CİNLER'in insana cok yanlış fikirler telkini de sozkonusudur; ki, bu da insanı bu cok etkili silÂhı kullanmaktan mahrum bırakır.Tam icinizden DUA etmek gelmişken, ŞEYTAN ismiyle, şeytaniyet vasıfları dolayısıyla lÂkablanmış olan CİNLER, hemen bir vesvese verirler.
"Aman canım niye dua edeyim, nasıl olsa kaderde varsa olur!"
DUA etsem de etmesem de iş olacağına varır, ne diye DUA edeyim ."
Ve, boylece siz, DUA etmekten vazgecip; en guclu SİLAH olan DUAdan mahrum kalırsınız. DUA'dan mahrum kalmak, DUA etmemek suretiyle de nelerden mahrum kaldığınızı asla hayÂl bile edemezsiniz.İşte bu yuzdendir ki, Hazret-i Rasûlullah aleyhi's-selÂm bakın bize ne tavsiye ediyor:
"Nalınınızın tasmasına, koyununuzun otuna kadar her şeyi AllÂh'tan isteyiniz.."
"AllÂh'ın fazlı kereminden isteyiniz, cunki istenilmesinden hoşlanır.'
"Şuphesiz ki AllÂh, ısrarla DUA eden kullarını cok sever'
"Hassas olduğunuz saatlerde DUA etmeyi ganimet biliniz. Cunku bu hÂl rahmet saatinin hÂlidir ".
Mesela sizin bu yazıyı okumanız bile bir tesaduf değildir BENCE.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Allah kabul etmeyeceği duayı bize ettirmez
-
13-09-2019, 05:46:24