Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem)'in şoyle buyurduğu rivayet olunmuştur.

Cibril (aleyhisselam)ın şoyle buyurduğunu işittim:

''Kıyamet gunu meleklerin kendisini demir kamcılarla itelediği bir genc uzuntulu ve ağlar bir halde getirlecektir.

Bir yandan o,BİN sene boyunca 'El-Aman (imdat) E-Aman(İmdat) 'diyecek ama kendisine hic bir aman verilmeyecektir.

Sonra o itile kakıla suruklenip Allah-u Te'ala'nın huzurunda durdurulacak.Allah'u Te'ala da azap meleklerine emredecek,boylece onlar o genci yuzustu Cehenneme doğru Cekecekler.

Bunun uzerine ben:'Ey Cibril! O kimdir? deyince, o :Senin ummetinden bir genc'diyecek.

Ben:'Peki ya gunahı nedir?' deyince,o:'Ramazan-ı Şerife kavuştuğu halde, onda da Allah'u Te'ala'ya isyan etti ve kendisini bağışlaması icin Allah'u Te'ala'ya tevbe ve istiğfarlarda bulunmadı.Allah'u Azze ve Celle de onu (Tevbe Fırsatı vermeden)aniden oldurerek yakalıyıverdi ''' diyecektir...

(Nu-man El Alusi,Ğaliyetu'l-meva'ız,sh:34,İbnu'l-Cevzi,Bustanu'l-va'ızın,sh:320,es-Safuri,Nuzhetu'l-mecalis1/47)

Bir de şu bilinmelidirki: BU AYDA COKCA YAPILMASI EMREDİLEN ZİKİRLERİN EN USTUNU, KELİME-İ ŞAHADET ZİKRİ VE İSTİĞFARDIR.

Nitekim:

Selman-ı arisi (radıyallahu anhuma)dan rivayete gore,Efendimiz(Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) şoyle buyurmuştur::

'' O AYDA DORT HASLETİ COĞALTIN Kİ BUNLARIN 2 SİYLE RABBİNİZİ RAZI EDERSİNİZ,DİĞER 2 SİNEDESİZ MUHTACSINIZ.'

!!!!! İŞTE BU YAZACAĞIM İSTİĞFAR COK ONEMLİ!!!!

'Esteğfirullah el Azimellezi La ilahe illa huvel Hayyel Kayyume ve Etubu ileyh Tevbeten Abdin Zalimillinefsihi La Yemliku Li Nefsihi Darravve La nefavve La Mevtevve La Hayatevve La Nuşura'

'Kendisinden Başka Hic Bir İlah Bulunmayan,Hayy ve Kayyum Olan O buyuk Allah'u Te'ala'dan mağfiret talep ederim.

Kendisi Hakkında Ne bir zarara ne bir faydaya,nede yaşamaya ve nede dirilmeye malik olmayan(GUNAHLAR İŞLEYEREK)kendisine zulmetmiş bir kulun tevbesiyle,O'na Tevbe Ederim''' DERSE

ALLAH'U TE'ALA'(o kişinin sevap ve gunahlarını yazmakta gorevli)iki meleğe:

'' Bu Kulun Amel Defterindeki Gunahlarıyla alakalı yazıları yakın!' diye vahyeder''
(Safuri,Nuzhetu'l mecalis 1/140)

''ALLAH ''UMMET-İ MUHAMMEDİ AFFETSİN/Aminn