Peygamberimizin En Cok Okuduğu Dualar

Nefisten Allah'a Sığınma Duası-
"Allahumme la tetrukni ila nefsi, tarfete aynin."(Allah'ım goz acıp yumuncaya kadar beni nefsimin isteğine terketme.)

Cok sık tekrarlayacağımız bir dua-
"Allahumme euzu bike min fitneti'l-mahya vel memat."(Allah'ım hayatın ve olumun fitnesinden sana sığınırım.İster yaşarken olsun,isterse olurken,beni imani ve İslami olculerde daimi ve sabit kıl,bunlardan ayıracak kotu tutum ve fitnelerden muhafaza eyle.)

Bir bela ve sıkıntıya duşunce okunacak dua-
"Elhamdulillahillezi afani mimme'btelake bihi ve faddaleni kesiren mimmen halaka tafdilen."(Seni mibtela kıldığı sıkıntıdan beni koruyan,iyilik ve afiyet ihsan eden,fazilet ve nimette beni cok kimselerden ustun kılan Allah'a hamd olsun.)

Bir tehlikeye maruz kalındığı anda okunacak dua-
"Bismillahirrahmanirrahim la havle vela kuvvete illa billahi'l-aliyyi'l-azim."

Kelimesi az manası cok dua-
"Subhanallahi ve bi-hamdihi, subhanallahi'l-azim."

Peygamberimizin cok sık okuduğu dua-
"Ya mukallibe'l-kulub, sebbit kalbi ala dinike."(Ey kalpleri değiştiren,benim kalbimi senin dininde sabit kıl,değişmeye maruz bırakma.)

Gıybetin affı icin okunacak dua-
"Allahummağfir lena ve limen iğtebnahu."(Allah'ım,bizi ve gıybetini ettiğimiz kimseyi mağfiret eyle.)

İyi ve kotu hallerde okunacak dualar-
"Elhamdulillahillezi, bi-nimetihi tetimmu's-salihat."(Butun iyilikleri verdiği nimetleriyle tamamlayan Allah'a hamd olsun.Her nimet O'ndan,her iyilik O'na racidir.)"Elhamdulillahi ala kulli hal, sive'l-kufri ve'd-dalal,ve euzu bike min kal-i ehli'n-nar."(Kufur ve dalalet dışındaki her hale Allah'a hamd olsun.Rabbim, cehennemliklerin amelinden sana sığınırım.Cehennemlik hallerden bizi koru.)