Bu duayı bir kimsenin bir yeri terk ettiğinde donmesi icin her cuma yedi kere yedi cuma tekrarlanmak uzere okur isen o giden kimse tekrar ayrılmış olduğu yere Allah'ın izni ile geri doner

Faydası yediye tamamlanınca goruluyor bildiğim kadarı ile..,benimki 3. okumamda oldu...

Abdestli olarak (ve başta istenirse niyet ederek) yedi kez okunuyor.
Okumaya başlamadan 2 rekat namaz kılmanın etkiyi arttıracağını duydum.

Dua metnindeki "Filanca"nın yerine donmesi istenen kişinin adının geleceğini soylememe gerek yok sanırım. Bunun bir iyisi mumkunse anne adını da katarak "...'dan doğma ..." olarak telaffuz etmektir. (Tabii bu kesinleştirme, baştaki niyet etme kısmı icin de gecerli.)

Buyurun:

Bismillahirrahmanirrahîm

ElhamdulillÂhi leke ya Allahu Filanca'nın gonlunu bana dost kıl.
ElhamdulillÂhi ya Allahu yine Filanca'nın gonlunu cevirgel.
Bihakkı LÂilÂhe illallahu Muhammedin Resulullahi Yarab, sen ol Şan'ı buyuk Allah, sen ki yedi kat yerleri ve gokleri yarattın: Yarab senin izzetin hurmeti icin Filanca'nın gonlunu ve canını ve yedi kat endamını ve iradesini ve kararını bana cevirgel, gayrilerinden gonlunu ayırgil.
Ahiyyen şerahiyyen asbavusin bihurmeti Hızır AleyhisselÂm Filanca'nın gonlunu bana dost kılıvergil.

Eğer uyur ise uyandır. Eğer durur ise doğru geturgel. Benim aşkımdan bikarar kılıvergil. İlahi bihurmeti huvelhayyu kayyum LÂilÂhe ill huve bikarar kılıvergil.
İlÂhî senin bin bir adın hurmeti icin doksandokuz esmaul-husna hurmeti icin bizi sevindirgil. Bihurmeti Tevrat ve bihurmeti Zebur ve bihurmeti İncil ve bîhurmeti furkanil azimi ve Kur'Ân-ı Kerim.

Ve bihurmeti suhufi İdris AleyhisselÂm.
Ve bihurmeti Âdem AleyhisselÂm.
Ve bihurmeti İmanil mu'minin velmuslimin ve bihurmeti Cemiil enbiyai vel murselin.

İlÂhi senin lûtfun icin ve senin in'**** icin ve senin ihsanın icin.
İlÂhi nuriyyet sozleri ve kelimeleri harfleri hurmeti icin ve rukûda ve sucûdda evkati hamsede ve Ramazan ayında cekilen tesbihler hurmeti icin.

Ve subhanekallahumme ve bihamdike ve ebced harfleri hurmeti icin ve duai Kunut ve duai Teşehhud hurmeti icin Filanca'nın gonlunu canını ve aşkını ve muhabbetini bana cevirgel, sen rest getirgil.

Bihurmeti Âdem Safiyullah, ve bihurmeti Nuh Neciyyullah, ve bihurmeti İbrahim Halilullah, ve bihurmeti Musa Kelîmullah, ve bihurmeti İsa Ruhullah, ve bihurmeti Yusuf Sıddîkullah, ve bihurmeti Muhammed Mustafa SallÂllahu Aleyhi Vesellem Habibullah, İlÂhî yuz yirmi dort bin Peygamberler hurmeti icin Filanca'nın gonlunu ve canını ve aklını ve fikrini bana dost ve benim aşkımdan bikarar kılıvergil.

Muhammed Mustafa ve Habibilmurteza velmucteba ya mabud ya Mahmud ya Mennanu ya Hannanu ya Deyyanu ya Hayyu ya Kayyumu ya Cebarru

İlÂhi yuz yirmi dort bin enbiyai velmurselin ve evliyalar hurmeti icin Filanca'nın gonlunu bana cevirgil.

İlÂhi Musa AleyhisselÂm'ın iki gozu ve yuzu hurmeti icin, esrarı Muhammed ve Muhammedin govdesi ve savmı ravzası ve hilyesi ve beratı ve miracı ve kıyamı ve kuûdi ve sucûdi ve gaziler hakkı icin, İlÂhi mu’minin velmu’minat velmuslimine velmuslimati hurmeti icin, İlÂhi muşfik gonuller hurmeti icin, Filanca'nın aklına, Filanca'nın gonlune ve gozune beni şirin ve mahmud kılıvergil.

Ya gani ya mugnî bihurmeti kitabı malûm zemekanide ise bikarar kılıvergil.

İlÂhi senin sırrın icin, ve subhani devrani hurmeti icin, İlÂhi zinnuni dısrî ve fethi Mehdi Musallî ve Ahmed Tugranî ve meşari selem hurmeti icin, İlÂhi Ma’ruf Kerhi ve Cuneydi Bağdadi hurmeti icin, İlÂhi Şeyh Şibli ve İmamı Gazalî hurmeti icin, İlÂhî Abdulmutasıl, İlÂhi ibni Hallac Mansur ve Hace Ebulleys ve Veyselkaranî ve Şeyh Muhammed hurmeti icin, İlÂhi Hasan Basri ve Hadibi Acemi hurmeti icin. İlÂhi imanlı kullar Âbidler ve sadıklar ve mu’minler hurmeti icin sen bendenin hacetini reva eyle bihurmeti innema emruhu iza erade şeyen en yekule lehu kunfeyekunu.

Fesubhanellezi biyedihi melekutu kulli şeyin ve ileyhi turceun. İlÂhi yevme leyenfa malûm vel benune ill men etellahe bikalbin selîmi.

Bihurmeti hazihil, Âyetil kerim. Filanca'nın gonlunu ve canını bana cevirgil ve kalbini gayrilerden ayırgil.

İlÂhi cumle hÂlÂik arasında ve has ve Âm arasında sozum makbul ve Âlem halkını bana musehhar eyleyup ve beni şirin ve halîm kuvvetli ve hurmetli ve cemi mu’minler arasında hub eyle.

Bihurmeti Ebû Bekir, Omer, Osman, Ali rıdvanullahi teÂl aleyhim ecmain. İlÂhi bihurmeti Hızır, İlyas, Hamza ve Abbas ya musebbibel esbab ya mufetti halevbab ya kadiyelhÂcati ya mukilel’aserati ya mukallibelkulibi vel ebsar, Filanca'nın gonlunu bana dost kılıvergil.

Ya ilÂhel’evveline velÂhirine. İyyake na’budu ve iyyake nestein. Ve bihurmeti Subhuhun Kuddusun rabbuna ve rabbulmelÂiketi verruha.

Ve bihurmeti Cebraile ve MikÂile ve İsrafile ve Azraile aleyhimusselÂmu ve bi hurmeti Mekkete ve Medinete şerrefehummellahu teÂla ve bihurmeti kÂf ha ya ayın sad ve ha mim ayin sin kaf ve bihurmeti Yasin ve Kur’anil Hakim inneke leminelmurselîne. ÂlÂ, sıratin mustekimin.

Ve bihurmeti summun hukmun umyun fehum l ya’lemune. Summun hukmun umyun fehum l yesmeune. Summun hukmun uymun fehum l yubsirune.

Ve bihurmeti femen kÂne minkum maridan evbihi ezen min re’sihi fefidyetun min siyamin ve sadakatin evnusu kin fe’iza emintum femen temettea bil’umreti ilelhacci.

BismillÂhirrahmanirrahîm.

Rabbiğfirli ve hebli min ledunke rahmeten inneke entel vehhabu. Birahmetike ya erhamerrahimine. Vel’hamdulillÂhi rabbil’Âlemine.

Amin..