Erken Kalkmak İcin

Bir de her kim gece yatarken:
okuyup erkenden uyanmak niyetiyle yatar ise bi-iznillahi teÂl dilediği saatde uyanır. Uyandığı zaman hemen kalkıp abdest alır, ibÂdetine başlar.
Uykusu olmayan ve uyuyamamaktan dolayı muztarib olan kimse abdestli olarak yatağa yatarken:
deyip Muavvizeteyn sûrelerini okuyup yatmalıdır.

BuhÂri'nin Ber bin Âzib -radıyallahu anh-dan rivÂyet etdiğine gore Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şoyle buyurmuşlardır:
"Yatağa varmak istediğinde namaz icin aldığın gibi bir abdest al, sonra sağ tarafın uzerine yat, sonra şoyle de;
"Ey Rabbim butun varlığımı sana teslîm ettim, işimin tasarrufunu sana havale ettim, yonelişim sanadır, korkum da ancak sendendir, senin azÂbından kacıp sığınılacak ancak yine senin rahmetindir. İndirdiğin kitabına ve gonderdiğin resulune îmÂn etdim ey Rabbim!" demektir. Bunları soyler de uyur, o gecede olur isen fıtrat uzere olmuş olursun. Uyumadan evvel bunlar son sozlerin olsun."

Yine BuhÂrî'nin Ebû Hureyre -radıyallahu anh-dan rivayet etdiğine gore Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şoyle buyurmuşlardır:
"Sizden herhangi biriniz yatağına vardığı vakit libasının icine elini koyarak yatağının uzerini silkelesin, yani temizlesin cunku o vakte kadar ne olduğunu bilmez; yani yatağında akrep ve sÂir gibi ez verici şeyler bulunmuş olabilir. Sonra yatağına girince şoyle desin:
"Senin isminle ey Rabbim yanımı yere koydum. Yine senin yardımınla kaldırırım. Eğer ruhumu alıkorsan rahmet eyle, eğer tekrar verirsen onu sÂlihleri muhafaza etdiğinle muhafaza eyle." (28)

Yine BuhÂrî'nin Huzeyfe -radıyallahu anh- dan rivÂyet etdiğine gore, Huzeyfe şoyle demiştir: "Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz yatağına vardığında şoyle derlerdi;

"Senin isminle olur, Senin isminle dirilirim ya Allah!"' (29)

İbn-i AbbÂs -radıyallahu ahn-dan mervîdir ki: Peygamberimiz şoyle buyurmuşlardır:
"Eğer bir kimse kendi haremine yaklaşırken besmeleden sonra,
'Ya Rab beni şeytandan uzaklaşdır, şeytanı da bize in'Âm ve ihsÂn buyurduğun şeyden uzaklaşdır" demiş olsa, sonra o zevceyn arasında evlÂd takdîr olunursa o cocuğa ebediyyen şeytan zarar veremez. " (30)
Peygamberimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- gece bir tarafından diğer tarafına donunce:

Derlerdi. (31)

(28) Buharî, DeavÂt, 13.
(29) BuhÂrî,Tevhid,13, Deavat, 6, 7, 12, 15;Muslim, Zikir, 59
(30) Buharı, Deavat, 54.
(31) el-Cami'ûs-Sağir,

ALLAH Rızasını eksik gormeyelim