Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, av yasağının sona ermesiyle birlikte yasadışı avcılığa karşı sıkı denetim başlattı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, av yasağının sona ermesiyle birlikte yasadışı avcılığa karşı sıkı denetim başlattı. Bakanlık, Eylul ayında 4 bin 496 noktada yapılan rutin denetimlerin yanı sıra, Ankara, Bursa ve Samsun'da ek denetimler yaptı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı acıklamada denizlerde yapılan denetimler hakkında bilgi verildi. Acıklamaya gore Bakanlık tarafından yapılan denetimler denizler, balıkcı barınakları, yol guzergahları, balık halleri, işleme tesisleri, soğuk hava depoları ve perakende satış yerlerinde gercekleştirildi. Bu yıl yururluluğe giren avcılık tebliğinde yer alan değişikliklerin de sıkı takibe alındığı denetimlerde, balık boy ve zaman yasakları, seyir defteri, gemi-şahıs ruhsatları ve izin belgeleri ile av araclarının uygunluğu denetlendi. Eylul ayı icerisinde 4 bin 496 noktada gercekleşen rutin denetimlerde, 114 işyeri ve kişiye toplam 104 bin 421 TL para cezası kesildi. Başta istavrit, lufer ve midye olmak uzere toplam 21 bin 818 kg su urunu ile 261 adet muhtelif ağa el konuldu.
-BALIK HALLERİNE EK DENETİM-
Rutin denetimlerin yanı sıra 24-28 Eylul tarihleri arasında, balık hallerinin bulunduğu Ankara, Bursa ve Samsun'da yasadışı su urunleri avcılığına yonelik eş zamanlı ve capraz denetimler gercekleştirildi. Bu denetimlere il mudurlukleri personelinin yanı sıra 13 ilden uzmanlar katıldı. Toplam 305 noktada gercekleşen denetimlerde, 47 işyeri ve kişiye toplam 40 bin 279 lira para cezası kesildi. Ayrıca 5 bin 555 kilo istavrit, 175 kilo bakalyaro, 211 kilo lufer, 101 kilo barbun, 83 kilo tekir ve 14 kilo kalkan olmak uzere toplam 6 bin 139 kilo su urunu ile 4 adet misina ve 1 adet trol ağına el konuldu. Balık hali olan illerde yoğunlaşan ek denetimler, hal bulunan diğer illerde de yapılacak.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tarım ve Hayvancılık
- Bakanlıktan Denizlerde Sıkı Denetim