YÂ Ali! su 5 seyi yapmadan yatma!
1. Kur’Ân-i kerîmin hepsini okumadan
2. 4000 dirhem sadaka vermeden
3. KÂbe’yi ziyaret etmeden
4. Cennette yerini hazirlamadan
5. Kus oldugun biriyle barismadan
Hazret-i Ali; “YÂ Resûlallah! Bu nasil olur?” diye
sorunca, buyurdular ki:
1. 3 IhlÂs okumak, Kur’Ân-i kerîmi hatmetmek
gibidir.
2. 4 FÂtiha okumak, 4000 dirhem sadaka vermeye
esittir.
3. 10 defa; “LÂ ilÂhe illallah vahdehu lÂ-serîke-leh
lehul- mulku ve lehul hamdu yuhyî ve yumît ve huve
al kulli sey’in kadîr.” demen de KÂbe’yi ziyarete
esittir
. 4. 10 defa; “L havle vel kuvvete illÂ
billÂhil’aliyyil’azîm.” demen, Cennette yerini
hazirlamana vesîledir
5. 10 defa; “Estagfirullahel’azîm ellezî l ilÂhe ill hu
el-hayyel kayyûm ve etubu ileyh.” demen, dargin ve
husûmetli oldugun insanlarla barismis derecesinde
mukÂfata vesiledir..
" BismikellÂhumme ehy ve emûtu ."
"Allah'im! Senin isminle (senin adini anarak) uyur ve senin isminle uyanirim.''
Ayrica;
"Allahumme eslemtu nefsî ileyke. Ve veccehtu vechî ileyke. Ve fevvadtu emri ileyke. Ve elce'tu zahri ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke. La melce'e, vela mencee minke ill ileyke. Âmentu bi-kitabikellezî enzelte, ve binebiyyikellezî erselte."
"Allah'ım, nefsimi sana teslim ettim, yuzumu sana cevirdim. İşimi sana havale ettim. Sırtımı sana hem korkarak, hem de umid ederek dayadım. Zaten senden başka sığınacak, sende başka dayanacak melce' ve mence'de yoktur. Kurtarış ve himaye ancak sendendir, sana mahsustur. Allah'ım indirdiğin kitabına, gonderdiğin Peygamberine iman ettim. Bu hal ve iman ile uykuya yatıyorum."
Peygamber Efendimiz yatağa girmeden okunacak dua konusunda bir hadis i şerifinde şoyle buyurmuştur: "Yatağına girdiğin zaman şoyle de

"Eûzu bikelimÂtilllÂhit tammeti min ğadabihi ve ıkÂbihi ve şerri ıbÂdihi ve min hemezÂtiş şeyÂtîni ve en yahdurûni"
"Allah'ın her biri noksansız ve tam bulunan kelimelerine Onun gadabından, ikabından, kullarının şerrinden, şeytanların hucumlarından ve benim yanıma gelmelerinden(Allah'a) sığınırım."