Eşhedu en l ilÂhe illallÂhu vahdehû l şerîke leh, ilÂhen VÂhiden Ehaden Sameden, lem yettahiz sÂhibeten vel veleden, velem yekun lehû kufuven Ehad. L ilÂhe illallÂhu vahdehû l şerike leh, lehu'l mulku ve’lehul hamdu yuhyî ve yumîtu ve huve hayyu’l l yemût bi`yedihil hayr ve huve al kulli şey'in kadîr. L havle vel kuvvete ill billÂh vel mence minellahi ill ileyh. L ilÂhe illallÂhu vel na'budu ill iyyÂh. Lehun’nîmetu ve lehu'lfadlu ve lehus’senÂu'l hasen. L ilÂhe illallÂhu muhlisîne lehud’dîn velev kerihe'l-kÂfirûn. ElhamdulillÂhillezî tevÂdaa kullu şey'in li`azametihî, ve'l hamdulillÂhillezî zelle kullu şey'in li`izzetihî, ve'l hamdulillÂhillezî hadÂa kullu şey'in li`mulkihî, ve'l hamdulillahillezî istesleme kullu şey'in li`kudretihî. El-Hamdu lillÂhi kesîren tayyiben mubÂreken fîhi, mubÂreken aleyhi kem yuhibbu Rabbun ve yerdÂ. AllÂhumme inneke afuvvun tuhibbul afve fa’fu annî. AllÂhumme Rabbe Cibrîle ve MîkÂle ve İsrÂfîl, FÂtır'us semavÂti vel’ard, Âlim'el ğaybi veş’şehÂdeh, asbahn ve asbaha'l mulku lillÂhi Rabbi'l-Âlemîn. AllÂhumme innî es'eluke hayra hÂzel’yevmi fethahû ve nasrehû ve nûrehû ve bereketuhû ve hudÂhu. Ve eûzu bike min şerri mÂfîhi ve şerri m bÂdehû. Eûzu billÂhi mine'ş-şeytÂni'r-racîm, min nefhihî ve nefesihî ve hemzihî. BismillÂhillezî l yedurru mea’smihî şey'un fil’ardi vel fis’semÂi ve huve's-Semî'ul-Alîm. Rabbi yessir ve’l tuassir, rabbi temmim bi’l hayr.

İzzeti burunerek kendine bayrak edinmiş rabbim, Sen munezzehsin. Mecdi giyip onunla kullarına bolca ikram eden rabbim, Sen munezzehsin. Teşbihin ancak kendisine yakıştığı ve gerektiği Sen pek yuce ve noksan sıfatlardan munezzehsin. Ey fazl, ihsan ve nimet sahibi olan; mecd, kerem, celÂl ve ikram sahibi olan rabbim, Sen munezzehsin. Bizim ve her şeyin rabbi olan, goklerin ve yerin nuru olan Allah’ım! Ben, senin Rab olduğuna, bir olduğuna, ortağın bulunmadığına şahidim. Bizim ve her şeyin rabbi olan Allah’ım; Muhammed'in (s.a.v) senin hem kulun, hem de resulun olduğuna şahidim. Kullarının hepsinin kardeş olduğuna da şahidim. Beni ve ailemi dunya ve Âhiretin her anında sana ihlÂslı ve itaatli kıl! Allah’ım! Goruşum zayıf, amelim eksik olsa bile ben senden işimin bir an once gorulmesini dilerim. Senin rahmetine muhtacım. Ey işlere hukmedip goren, gonullere şifa veren! Denizleri birbirine karıştırmayıp aralarını ayırdığın gibi beni de cehennem azabından, helÂk olmaya cağırandan, kabir azabından kurtar! Bize yedirip iciren, ihtiyaclarımızı gorup bizi barındıran sensin. Goruşum kısa olup da sana soyleyemediğim isteklerimi, sana ulaştıramadığım niyetlerimi kabul edip, kendilerine iyilik yapmayı vaad ettiğin yaratıkların ve kullarından kendilerine iyilik yapacak olduğun kimseler gibi beni de kabul edip, beni de onlar gibi eyle! Allah’ım, ben sana, peygamberin Muhammed, dostun İbrahim, kurtardığın MûsÂ, rûhun ve kelimen İsa hakkı icin, Musa'nın Tevrat'ı, İsa'nın İncil'i, Davud'un Zebur'u ve Muhammed'in FurkÂn'ı hakkı icin, vahyettiğin her vahiy, hukmettiğin her hukum hakkı icin niyaz ederim. Yine senden; kitÂbında indirdiğin ve kendine secip sakladığın her isminle yalvarırım. Ehad, Samed, Vitir ve TÂhir isimlerinle yalvarırım. AzÂmetinle, kibriyÂnla, cemÂlinin nûru ile bana Kur'Ânı'ı oğretmeni, ilmi oğretmeni, onu etime, kanıma, kulağıma, gozume karıştırmanı; guc ve kudretinle vucûdumu ona Âmade etmeni, niyaz ederim. Sağlam ip, doğru yol sahibi olan Allah’ım! GazÂbından rızÂna; cezandan affına sığınırım. Senden sana sığınırız, kalplerimizi hayır uzere telif et, aramızı bul, bizi selÂmet yollarına ilet ve bizi karanlıklardan kurtarıp nura kavuştur. Acık, gizli tum hayÂsızlıklardan bizi uzaklaştır. Kulaklarımızı, gozlerimizi, kalplerimizi ve hanımlarımızı bizim icin hayırlı eyle. Korku gunu senden guvenceyi, ebediyet gunu senden cenneti istiyorum. Hem de huzurunda bulunan mukarreb melekler ve cokca secde edenlerle birlikte. Sozlerinde duran kullarla beraber ve birlikte. Cunku sen Rahîm'sin, Vedûd'sun, dilediğini yaparsın. Allah`ım, uzerime duvar yıkılmasından, aşağıya yuvarlanmaktan, boğulmaktan, yangından, ihtiyarlıktan, olum anında şeytanın tasallutundan, yolunda savaşırken arkam duşmana donuk olarak olmekten, yılan ya da akrep tarafından sokularak olmekten sana sığınırım. SemÂdan inen ve semÂya yukselen şerlerden, yeryuzunde yarattığın şerlerden, yerin altından cıkan şerlerden, gece ve gunduz fitnelerinden, gece ve gunduz meydana gelen hayırlı musibetler dışındaki musibetlerden sana sığınırım. Kulağımın, gozumun, dilimin, kalbimin ve fercimin şerrinden sana sığınırım. Allah’ım! bizi sapmadan, saptırmadan doğruya eren, hidayet rehberlerinden eyle! Duşmanlarınla harp halinde, dostlarınla barışık kıl! Sevdiklerini seni sevdikleri icin severiz. Sana karşı gelenlere de senin duşmanlığın icin duşman oluruz. Gunahlarla aramızda perde olacak korkundan, bizi cennetine ulaştıracak tÂatinden, dunya musibetlerine tahammulu kolaylaştıracak olan yakînden bize bir parca nasip et! Bizi yaşattıkca, kulaklarımız, gozlerimiz ve gucumuzden bizi faydalandır, aynı şeyi gelecek olan soyumuza da nasip et! Bize zulmedenlerden intikamımızı aldır! Duşmanlarımıza karşı bize yardım et! Musibetimizi dinimizde kılma! Dunyayı en buyuk gayemiz eyleme; ilmimizi de ona hasrettirme! İşimin ismeti kıldığın dinimi doğrult; yaşamımı icinde kıldığın dunyamı da doğrult! Verdiğini kimse onleyemez, vermediğini kimse veremez. Senin katında hicbir servet, sahibine fayda vermez, kullarını diriltip toplayacağın gunde, beni azabından koru! Omrumun sonunu hayırlı eyle. Amelimin sonlarından hoşnut ol! Sana kavuşacağım gunu, en iyi gunum eyle! Beni, guzel amel işledikleri zaman sevinenlerden, kotuluk yaptıkları zaman da mağfiret dileyenlerden kıl. Beni gunahlardan, beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle! Beni kar, buz ve soğuk su ile temizle. Allah’ım! Biz senden Peygamber'in Muhammed’in (s.a.v) istediği hayrı dileriz. Peygamberin Muhammed (s.a.v) sana hangi şerlerden sığınmış ise, biz de o şerlerden sana sığınırız. Allah’ım! Kalbime nûr verip aydınlat, kabrime nûr verip aydınlat! Onume ve arkama nûr verip aydınlat! Sağıma ,soluma, ustume ve altıma nûr verip aydınlat! Kulağıma, gozume, sacıma ve derime nûr verip aydınlat! Etime, kanıma, beynime ve kemiğime nûr verip aydınlat! Allah’ım! Benim icin nûrumu buyut ve bana bir nûr ver! Benim icin bir nûr daha ver! DuÂm budur, artık kabul etmek sana duşer.İşte gayretimiz, dayanağımız sensin.