Senden butun caresizliğimle ve ihtiyacımla ilim istiyorum. Bilgisizliğimden ve cehaletimden beni kurtarmanı diliyorum. Oğrenebilmek icin cırpınıyorum;ama hafızam ancak Senin izin verdiğin kadar bana yardımcı oluyor. Ben evrene serpiştirdiğin sırlarına muhtacım, bana oğreteceklerine muhtacım.Sen,bal yapmakla gorevlendirdiğin arıya, balı nasıl toplayacağını daha doğmadan oğrettin. Sen,bir ordek yavrusuna doğar doğmaz nasıl yuzeceğini oğrettin. Sen, Senden istemesini bilmeyen bircok varlığa muthiş bilgiler ve yetenekler kazandırdın.
Ben ise, şimdi huzurunda butun caresizliğimi boynumu bukup Sana yalvarıyorum. Onlar konuşamadıkları icin isteyemeden aldılar. Ben ise butun ictenliğimle Senden diliyorum. Lutfen bana sınırsız ilminden bağışla. Bana,ilme ihtiyacımı oğrettiğin gibi, benim ilim istememi yarattığın gibi, benim ilim oğrenmemi de, oğrendiğimi yaşamamı da yarat.
Beni, Seni tanımayan, kalbi kirli, basit ve karanlık bir cahil olarak yaşatma dunyada.
Beni, oğrettiğin ilimle ruhlarını ay gibi parlattığın kulların gibi ilimle donat. Ben oğrenmek istiyorum. Ben olumume kadar ilim oğrenmeye calışmak, Yaratılış gayeme uygun yaşamak istiyorum.
Boş zamanlarımda değersiz dedikodulardan ve gereksiz meşguliyetlerden kurtulmak istiyorum. Mumkun olan her uygun zamanımı, oğrenmeme izin vereceğin ilimlerle meşgul olmanın zevkiyle doldurmak istiyorum. Fakat, nefsime soz dinletemiyorum. Ben, beni yonetemiyorum. Ben, bana ruhumun yapmak istediğini yaptıramıyorum.
Bu zulumler ve gafletler asrında yorgunum, gucsuzum. Lutfen rahmetinle beni destekle. İrademi guclendir; bana bilgiyi, ilimle meşguliyeti ve oğrendiğimi yaşamayı sevdir.
Bana sırlarını oğret. Bana, Seni daha iyi tanıma fırsatı ver. Ey her şeyi bilen ALLAH’ım, ey isteyenlere oğretmek isteyen ALLAH’ım, Sana daha icten nasıl yalvarabilirim! Bilmiyorum.
alıntıdır.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Ey Bilgilerin ve Sırların Sahibi..!
-
13-09-2019, 05:30:43