Ilık bahar ruzgÂrları gibi ferahlatsın yaralarımı. Suruklesin sonbaharı, eylulu hatta huznu bile. Ben ikindi vaktinin yorgun tutsağıyım. Uzayan golgemle birlikte kısalan omrum, kızıllaşan gokyuzune dalmış sonuk gozlerim var. Muhtaclığımı, acizliğimi katıp duama bir tutam tevekkul istiyorum Rabbim; bakışlarıma, yitiklerime, kaybedişlerime. Bir tevekkul istiyorum Rabbim; gozlerimin kapandığı yer umut, acıldığı yer

Bir tevekkul iliştir kalbime ey Rabbim!
Suskunluğumun adı olsun. Ayaza cekmiş gecelerimin sızılarını sustursun once. Dindirsin butun hesaplarımı, kavgalarımı, anlamsız gurultulerimi. Sakin ve suskun bir teslimiyette bulayım Âlemin huzurunu. Biliyorum, sessizlik gecenin uzerinde bir yuk değildir sadece. Her kalem kÂğıtlara once sessizliği yazar ve her sessizlik once aşka bular kendini. Meryem suskunluğuna bulanmış aşk-ı tevekkul istiyorum senden ey Rabbim. Yalnızca senden ve yalnızca senin aşkını istiyorum. Bir inşirah, bir genişlik, bir tevekkul… Kalemimin ilk hecesi sukût, son hecesi Nûn…
Tebessumler bıraksın yuzumde. Baharı bekleyen tohumlarım filizlensin kalbimin otağında. Ufak bir cocuk saflığıyla burunsun duam ellerime. Gozyaşlarım beklediğim muştularımı beslesin. Bir tevekkul bahşet ey Rabbim gonlume, duama, sabrıma. Yeni bir dirilişi mujdeleyen bir bahar orulsun hayatıma. Gozyaşlarımın dilini bilen sensin, tut kelimelerimin niyazını, tut ellerimi, tut beni ey Rabbim ve bir tevekkul kondur yureğime…
Armağanım olsun. Yağmur damlası gibi usulca ıslatsın catlamış ruhumu. Butun dayanaklarımı ve butun tutamaklarımı bırakıp ardımda senin sağlam ipine sarılayım sımsıkı. Seni bulayım hep aramaklarımda. Titresin kalbim ismini her duyduğumda. Şah damarı yakınlığında değsin alnım secdeye. Atmasına izin verdiğin kalbim senin aşkınla atsın. Senin isminle başlasın başlamaklarım. Ben aceleye meyyal gonlumle hicretini tamamlayamayan bir muhacirim. Ellerim boş, boynum duşuk, dizlerim titrek. Bir tevekkul istiyorum Rabbim; sana giden yollarımı acan, yureğime bir fetih, hasretlerime bir vuslat… Fazlından bir tevekkul istiyorum ey Rabbim beni sana bağlayan, yalnız sana, sadece sana.
La ilahe illallah
ALINTIDIR.
ALINTIDIR.