VEYSEL KARANİ HAZRETLERİ’NE

AİT MUNACAT

Bismillahirrahmanirrahiym*Mevlaye entel Mevla ve enel abdu ve hel yerhamul abde illel Mevla* Mevlayemevlaye* Entel aziyzu ve enez zelilu ve hel yerhamuz zelile illel aziyz*

Mevlaye mevlaye* Entel haliku ve enel mahlukuve hel yerhamul mahluka illel haliku* Mevlaye mevlaye* Entel mu’tıy ve enessaliu ve hel yerhamus saile illel mu’tıy* Mevlaye mevlaye* Entel muğıysu ve enel musteğıysu ve hel yerhamul musteğıyse illel muğıys* Mevlaye mevlaye*

Entel bakıy ve enelfani ve hel yerhamul faniye illel bakıy* Mevlaye mevlaye* Ented daimu ve enezzailu ve hel yerhamuz zaile illed daim* Mevlaye mevlaye* Entel kebiyru ve enes sağıyru ve hel yerhamus sağıyra illel kebir* Mevlaye mevlaye* Entel hayyuve enel meyyitu ve hel yerhamul meyyite illel hayyu* Mevlaye mevlaye*

Entel kaviyyu ve eneddaıyfu ve hel yerhamud daıyfe illel kaviyyu* Mevlaye mevlaye* Entel maliku veenel memluku ve hel yerhamul memluke illel malik* Mevlaye mevlaye*Entel ğaniyyu ve enel fakiyru ve hel yerhamul fakıyraillel ğaniyyu*

Fazileti:

Veysel KaraniHazretleri’ne ait olan bu munacatı okuyan kimseler, fakirlikten ve her turlubeladan Allah’ın izni ile muhafaza olunurlar. Cokca okunması tavsiyeolunmaktadır.

BEŞ AYETLER VE SIRLARI

Bismillahirrahmanirrahiym* E lem terailel melei min beni israile min ba’di musa iz kalu li nebiyyin lehumub’as lenameliken nukatil fi sebilillahi kale hel aseytum in kutibe aleykumul kıtalu ellatukatilu kalu ve ma lena ella nukatile fi sebilillahi ve kad uhricna mindiyarina ve ebnaina felemma kutibe aleyhimul kıtalu tevellev illa kalilenminhum vallahu aliymun biz zalimin* Bismillahir rahmanir rahiym*

Le kad semiallahu kavlellezine kaluinnellahe fakıyrun ve nahnu ağniya* Se nektubu makalu ve katlehumul enbiyae bi ğayri hakkın ve nekuluzuku azabel harıyk* Bismillahirrahmanirrahiym* E lem tera ilellezine kıylelehum kuffu eydiyekum ve ekıymus salate ve atuz zekate felemma kutibe aleyhimulkıtalu iza ferikun minhum yahşevnen nase ke haşyetillahi ev eşedde haşyeten ve kalu Rabbena lime ketebte aleynelkıtale lev la ahhartena ila ecelin karibin kul metaud dunya kaliylun velahıratu hayrun li menitteka ve la tuzlemune fetila*

Bismillahir rahmanir rahiym* Vetlu aleyhimnebeebney ademe bil hakkı iz karraba kurbanen fe tukubbile min ehadihima ve lemyutekabbel minel ahari kale le aktulenneke kale innema yetekabbelullahu minelmuttekıyn* Bismillahirrahmanirrahiym*

Kul men rabbus semavati vel erdıkulillah* Kul efettehaztum min dunihi evliyae la yemlikune li enfusihim nef’anve la darran kul hel yestevil a’ma vel besıyru em hel testeviz zulumatu vennuru em cealu lillahi şurakae haleku kehalkıhi fe teşabehel halku aleyhim*Kulillahu haliku kulli şey’in ve huvel vahıdulkahhar*

Sırları:

İmam-ı Buni Hazretleridiyor ki:

“Kur’an-ı Kerim’de tesiri buyuk oyle beş ayet vardır ki, okuyanı Allah’ın izni ilekorkulan şeylerden emin kılar, butunelem verici şeylere ve hastalıklarakarşı koruyucu bir manevikalkan vazifesi gorur.”

Selman-ıFarisi(r.a.)’dan rivayetle:

“Ya Resullah! Hayatım boyunca cok gunah işledim. Neredeyse omrum dahi sona erecek.Banabir şey oğret ki, omrum uzun olsun,gunahlarım mağfiret olsun ve muradım hasıl olsun” dediğinde Resulullah(s.a.v.) bu beş ayeti kerimeyi oğretti ve buyurdular ki:

“Bir kimse bu beş ayeti kerimeleri okursa ve uzerinde taşırsa, omru uzun olur, gunahı mağfiret olunur ve muradı hasıl olur.”

Bu ayeti yazıp da uzerinde taşıyan kimseler, insanlar arasında hurmet gorurve nazardan korunurlar.

Hazreti İbn-iMes’ud (r.a.)’dan rivayetle:

“Allah Rasulu (s.a.v.) ayat-ı hamse’yihazerde, seferde, gazalarda okurdu.Allahu Teala ona her seferinde yardım ettive fethi muyesser kıldı.

YEDİ AYETLER VE SIRLARI

Bismillahirrahmanirrahiym* Kul lenyusıybena illa ma ketebellahu lena huve mevlana ve alellahi fel yetevekkelilmu’minun* Bismillahirrahmanirrahiym* Ve in yemseskellahu bi durrin fe la kaşife lehu illa hu* Ve in yuridke bi hayrin fela radde li fadlihi yusiybu bihi men yeşau min ıbadihi ve huvel ğafurur rahiym*Bismillahirrahmanirrahiym*

Ve ma min dabbetin fil erdı illa alellahirizkuha ve ya’lemu mustekarraha* Ve mustevdeaha kullun fi kitabin mubin*Bismillahirrahmanirrahiym* İnni tevekkeltualellahi rabbi ve rabbikum* Ma min dabbetin illa huve ahızun bi nasıyetiha*İnne rabbi ala sıratın mustekıym*Bismillahirrahmanirrahiym*

Ve ke eyyin min dabbetin la tahmilurizkahellahu yerzukuha ve iyyakum ve huves semiy’ul alim*Bismillahirrahmanirrahiym* Ma yeftehıllahu lin nasi min rabbetin fe la mumsikeleha ve ma yumsik fe la mursile lehu min ba’dihi ve huvel azizul hakiym*

Bismillahirrahmanirrahiym* Ve leinseeltehum men halekas semavati vel erda le yekulunnellah* Kul efe raeytum mated’une min dunillahi in eradeniyellahu bi durrin hel hunne kaşifatu durrıhi ev eradeni bi rahmetin hel hunnemumsikatu rahmetihi kul hasbiyellahu aleyhi yetevekkelul mutevekkilun*

Sırları:

Ka’bulAhbar (r.a.) buyuruyor ki: “Bu ayetleri okuduğun takdirde yer ve gok afetlerinden,belalardan, duşmanın şerrinden, sihirbazın sihrinden bu duanınbereketiyle emin olursun.”(Mecmeatu’l-Ahzab)