Kocasının cok hasta olduğunu,calışamaz duruma duştuğunu ve yedi cocuğu ile birlikte ac kaldıklarını ve yiyeceğe ihtiyacları olduğunu soyler.

Manav ona ters bir şekilde bakarak derhal dukkanını terk etmesini ister.Kadın ailesinin ihtiyaclarını duşunerek:
- 'Lutfen efendim' der. 'paramız olur olmaz getirip borcumu odeyeceğim.'

Manav kendisine bir kredi acamayacağını cunku onun eski muşterisi olmadığını,kendisinde bir hesabının bulunmadığını soyler.

O sırada dukkanın dışında bekleyen bir muşteri ikisinin arasında devam eden bu konuşmayı dinlemektedir.İceriye girerek manava yaklaşır ve: 'ben o kadının almak istediklerine kefilim' der. 'ailesinin ihtiyacı olan şeyleri ona ver.'

Bunun uzerine manav cok isteksiz bir şekilde kadına doner ve 'bir alışveriş listen var mıydı? Diye sorar.Kadın 'evet efendim' der. 'tamam' der manav. 'şimdi onu terazinin şu kefesine koy,onun ağırlığınca diğer kefeye istediklerinden koyacağım'

Kadın bir an duraklar,sonra başını onune eğer ve cantasını acarak uzerine bir şeyler karalanmış bir kağıt parcasını cıkartır ve manavın kendisine gosterdiği kefeye ozenle bırakırken başı hala one eğiktir.

Manavın ve diğer muşterinin gozleri terazinin kefesine dikilirken hayretle buyumuştur.Manav muşteriye donerek,kısık bir sesle 'inanamıyorum' der.İnanılacak gibi değildir.

Muşteri manava gulerken manav coktan diğer kefeye eline geceni doldurmaya başlamıştır ama nafile,diğer kefeyi yerinden bile kıpırdatamamıştır.

Terazinin kefesi artık uzerindekileri alamayacak kadar doldurduğunda caresiz hepsini bir torbaya doldurarak kadına verir.Şaşkınlıkla uzerinde bir şeyler ciziktirilmiş kağıdı eline alır ve okur.Bir de bakar ki orda bir alışveriş listesi yoktur.Sadece bir dua yazılıdır.

ALLAH'IM

'Neye ihtiyacım olduğunu ancak sen bilirsin
Kendimi senin ellerine teslim ediyorum.'

Manav taş gibi bir sessizliğe burunmuştur.Kadın kendisine teşekkur ederek dukkandan ayrılır.Muşteri manavın eline bir miktar para tutuştururken 'her kuruşuna değdi' der.Daha sonra manav terazisinin kefelerinin kırılmış olduğunu gorur.

Bizim icin hicbir bedeli,masrafı ve karşılığı olmayan,guzel bir hediyedir.