Kenz´ul-arş Duası

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'den rivayet edilmiştir.
Şoyle buyuruyor;
-Cebrail bana dedi ki: “Ey Muhammed, kim omrunde bir kere bu duayı okursa, Allah´u Teala onu kıyamet gununde yuzu ayın ondordu gibi parlak haşreder. Hatta butun insanlar onu bir peygamber veya melek sanırlar. Ben ve sen onun kabrinin uzerinde dururuz. Ona hesapsız ve azapsız, uzerine binip Cennete girmesi icin Cennetten bir Burak getirilir. Sırat koprusunden şimsek gibi gecer. Onun gunahı denizlerin suyundan, yağmurların damlasından, ağacların yapraklarından, kumların adedinden, taşlardan daha fazla olsa bile, kendisine kabul olunmuş (nafile) hac ve bin umre sevabı yazar.
Korkan kimse okursa, Allah onu onu korktuğundan emin kılar. Susayan kimse okursa, Allah onun susuzluğunu giderir. Ac olan okursa giyindirir, hasta okursa şifa verir, hastanın uzerine okunursa, hastalığından kurtulur, dunya veyahut ahiret ihtiyacları icin okursa Allah istediğini verir. Bir duşmandan korktuğu icin okursa Allah onların şerrinden korur ve Allah´ın mahlukatından gelecek olan
tum zarar ve eziyetleri kendisine ulaşmaktan meneder. Borclu olan okursa Allah onu borcunu odemeye muvaffak kılar, hicbir kimseye muhtac olmaz. Eger onu hasta olan yazan uzerinde taşırsa iyileşir. Kadın taşırsa kocası ona ikram eder. Cinden,insden ve şeytandan, sancı ve hastalıklardan emin olur. Kayıp ise ailesine sağ, salim kavusur. Bu duayı okuyan icin cin, melek istiğfar ederler. Omru bereketli olur. Kim beş defa bu duayı okursa Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) Efendimizi ruyasında gorur.
Ebu Bekir Sıddık: “Gece olsun gunduz olsun bu duayı okudum, Peygamber Aleyhisselam'ı ruyamda gordum.“buyurur.
Hz. Omer de şoyle buyurur: "Hicbir hacetim olmadı ki onun icin bu duayi okuyayim da giderilmesin."
Hz. Osman (R.A.) diyorki: “Ben Kur'an-ı Kerim´i ezberleyemezdim. Resul´u Ekrem (s.a.v)´e bu hususu şikayet ettim. Bana bu duayı oğretti. Onu okuduğumda Kur´an-ı Kerim´i ezberlemeyi başardım.
Hz. Ali Kerremullahu vechedu buyuruyor ki: "Ben bu duayı okudugum vakit duşmanıma galebe calardım."
Kim ki Fatiha, İhlas, Kafirun, Felak ve Nas surelerini uc kere okuyup sonra bu duayı okursa Allah onu karşılaştığı butun varlıkların şerrinden korur ve her turlu hastalıktan, her zalimi şerrinden onu emin kılar ve butun isteklerini verir. Kim ki okuduğu gibi onu yazıp uzerinde taşırsa ve kim ki başının altına koyup uyursa Allah´u Teala o kimsenin malından calınan ve evinden kacanı geri iade eder. Akan suya okursa su durur, yahut yanan ateşe okursa ateş soner, dağa karşı okursa dağ paramparca olur. Kim ki iki rekat namaz kılıp her rekatında Fatiha ve bir de İhlas okuyup selam verdikten sonra bu duayı okursa dunya ve ahirete ait ne isterse tum istediklerine nail olur. Bu duanın fazileti sayılamayacak kadar coktur.
Dua budur. (Nevadir´i Kaylubi´den alındı)

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

La ilahe illellahul melikul hakkul mubin.La ilahe illellahul hakemul adlul metin.Rabbuna ve rabbu abainel evvelin.La ilahe
illa ente subhaneke inni kuntu minez zalimin.La ilahe illellahu vehdehu la serike leh,lehul mulku ve lehul hamdu yuhyi ve
yumitu ve huve hayyul la yemutu ebeden biyedihil hayru veileyhil masiru ve huve ala kullu sey´in kadir.La ilahe illellahu
sukran li ni´metih.La ilahe illellahu ikaran bi rububiyyetih.Ve subhanellahi tenzihen li azametih..Es´elukellahumme bi hakkismikel
mektubi ala cenahi cibrile aleyke ya rab.Ve bihakkismikel mektubi ala cenatubi ala cenahi cibrile aleyke ya rab.Ve bihakkismikel
mektubi ala cenahi mikaile aleyke ya rab.Ve bihakkismikel mektubi ala cebheti israfile aleyke ya rab:Ve bihakkismikel mektubi
ala keffi azraile aleyke ya rab.Ve bi hakkismikellezi semmeyte bihi munkeran ve nekiran aleyke ya rab.Ve bihakkismike ve esrari
ibadike aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi temme bihil islamu aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi telekkahu ademu lemma hebeta
minel cenneti fe nadake fe lebbeyte duaehu aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi situ aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi
kavveyte bihi hameletel arsi aleyke ya rab.Ve bihakkismikelmektubi fittevrati vel incili vezzeburi vel furkani aleyke ya rab.Ve
bihakkismikeila munteha rahmetike ala ibadike aleyke ya rab.Ve bihakki temami kelamike aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi
nadake bihi ibrahimu fecealtennara aleyhi berden ve selamen aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi ismailu fe necceytehu
minezzebhi aleyke ya rab.Vve bihakkismikllezi nadake bihi hudu aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi deake bihi ya´kubu fe ra.dedte
aleyhi basarahu yusufe aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi davudu fe cealtehu halifeten fil ardi ve elente lehul
hadide fi yedihi aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi deake bihi suleymanu fe a´taytehul mulke fil ardi aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi eyyubu fe necceytehu minel gammillezi kane fihi aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi isebnu meryeme fe ahyeyte lehul mevta aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi musa lemma hatabeke aletturi aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadetke bihi asiyetumraetu fir´avne fe razaktehel cennete aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi benu israfile lemma cavezulbahra aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihil hidiru lemma mesa alel mai aleyke ya rab.Ve
Bihakkismikellezi nadake bihi muhammedun sallallahu aleyhi ve selleme yevmel gari fe necceytehu aleyke ya rab.Inneke entel
kerimul kebiru.Hasbunellahu ve ni´mel vekil.Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim.Ve sallallahu ala seyyidina
muhammedin ve ala alihi ve sahbihi vesellem

AMİN AMİN AMİN. RABBİM YAPILAN TUM HAYIRLI DUALARIMIZI KABUL ETSİN, HAYIRSIZ GORDUKLERİNİ DE HAYIRLARA CEVİRİP BİZE VERSİN YARABBİ.