Ey Nebi... Ey...Gozlerinde cenneti saklayan, ayağını bastığı yerler cennet kokan Nebi!...

Ey...Yaradan''ın en guzel eseri!. "SEN olmasaydın, SEN olmasaydın..
alemleri yaratmazdım!." dediği!....Var oluşunun şerefine, butun varlığı hediye ettiği!...

Ey...Insanoğlunun ufku - en guzel insan.. ''ın sevgilisi, kainatın gozbebeği!...

Ey...Rahmeten li ' l-alemin!...

SEN'den şefaat dilenen bicarelerin en sefiliyim, desem.. şefaat eder misin?...

Ey..Kupkuru colleri cennete ceviren Gul!...

Ey...Gonlunden gul dokulen Rasul!...

Kucuk kız cocuğunun elinden tutup da giden, kuşu olen cocuğa
başsağlığı dileyen.. Gozlerinden yaş dokulen devenin gozyaşlarını silen Rasul!...

Benim de gozumun yaşını siler misin?...

Kucuk kız cocuğunun tuttuğu gibi tutsam elinden; yureğimden binlerce
kuş uctu, bin''i de oldu desem.. Bana cennet kuşlarından bir kuş bahşeder misin?...

Ey; Islam''ın Peygamberi!..Sevda ikliminin, en guzel mevsiminin..En guzel ciceği!...Ama mahzun, ama kederli...

Daima duşuncede, daima huzun icinde omrunde, bir defa bile, kahkahayla gulmemiş.. gul yuzlu, guler yuzlu Sevgili!...

Gozlerimi yumsam, ve hulyana dalsam.. O gul kokulu guluşun ile, benim de gozlerimin icine guler misin?.

Bir kerecik olsun SEN'i duşunerek başımı koyduğum olmuşsa yastığıma,
tutunduğum olmuşsa SANA ve SEN'in sevdana.. Işte onun, işte onun hatrına!...

Ey...Gozunu sevdiğim, ozunu sevdiğim, sozunu sevdiğim!...

Ey...Gonlumun sultanı Efendim!...Umidim, Muradım, Kurtarıcım, Mujdecim...

SEN'inle Kevser havuzunun başında bulusabilecek miyim?...Desem.. Bulundugun yerden, yureğime bir damla su serper misin?...

SEN'i sevsem!... Cok, cok sevsem!... Oyle cok sevsem ki sen koksa ozum,
yureğim.. SEN koksa nazım, edam.. Gonlum SEN dolsa, benim herşeyim SEN olsan!...

Ali''n, Fatıma''n gibi olsam!... SEN'i, onlar gibi seviyor olsam.. SEN de beni, onları sevdiğin gibi sever misin?...

Ey...Bize bizden daha ziyade merhamet eden!... "Ummetim, ummetim!." diyerek, ustumuze titreyen!...

Ey...En ziyade muhtacımız, en cok isteyenimiz!... Bizi, Hak''tan dileyenimiz!...

SEN, umanı umutsuzluğa duşurmezsin!... SEN, SEN'den isteyeni geri cevirmezsin!...

SEN'den, SEN'in rahmetini dilesem...Ey alemlere rahmet olsun diye gonderilen, banada rahmet eder misin?...

Ey Rahim!... Ve...Ey Kerim!...

Asr-ı saadet''ten değilim!... Kokladığın gul, soludugun hava, yediğin hurma, ictiğin sut, okşadığın kuzu, bindiğin deve, avucladıgın kum dahi değilim!... Bir kez olsun, yuzune yuz surmedim!...

Lakin ben, SEN'in.. "Kardeşlerim!." dediğindenim!. Ve SANA ve sunnetine revan olmak isteyenlerdenim!... Ve lakin daha hala sevgili Veysel Karani''nin tırnağının ucu misali bile değilim, desem... Bana da hırkandan gonderir misin?...

Doğduğun gunun, gecenin hurmetine... Bu gun ve gece yureğime, bir nur olup duşer misin?...

Sevgili Peygamberim!... Rabbim SANA ve, SEN'in al ve ashabına...Ağacların yaprakları, denizlerin dalgaları ve yağmurların damlaları sayısınca salat, selam ve bereketler ihsan eylesin amin!...