Yukselir ve alcalır yurek her tik takla. Ve genişleyip daralır. Bazen yukseklerde teyaran eder de, gun olur acamaz kanatlarını, yer kuşu olur. Daralan ve kendine buzulen yureği neyle genişletmeli? Kabuğuna saklanan kaplumbağa ve dikenine yumulan kirpi gibi, bunalınca yuruduğun yolda; nereye kacmalı ve korumalı kendini hangi silahla? Yukselir ve alcalır yurek her tik takla. Ve genişleyip daralır. Bazen yukseklerde teyaran eder de, gun olur acamaz kanatlarını, yer kuşu olur. Daralan ve kendine buzulen yureği neyle genişletmeli? Kabuğuna saklanan kaplumbağa ve dikenine yumulan kirpi gibi, bunalınca yuruduğun yolda; nereye kacmalı ve korumalı kendini hangi silahla?
"O kotu fısıltılar ancak şeytandandır, (bu da) iman edenleri uzmek gayesiyledir. Halbuki Allah’ın izni olmadıkca o (fısıldaşmalar ve şeytan), onlara hicbir şekilde zarar verici değildir. O halde mu’minler Allah’a guvenip dayansınlar.
Bilirsin her kışın bir baharı, her gecenin bir neharı olduğunu. Ama gecede ışıksız kalıp, kışta uryan olup uşumekten kurtulamazsın yine de... Bu bir surectir. Bir mutluluk ve muvaffakiyeti satın almak icin odenmesi gereken bir acı bedel. Bir cile hali. Bir dua, yakarış hali. Bir yurek yakınlaşması en merkezinden Rabbine doğru.
(Musa) dedi ki: “Rabbim! Benim gonlume genişlik ver.”
Bir tohum catlatma, filiz cıkarma sendromu. Aczini ve fakrını, gucunun yetmezliğini ve caresizliğini ta ciğerinde duyup yureğinin boş avuclarını acma, dolmak ve doymak isteme hali. Boşuna değildir bu yurek krampları, bu icsel sancılar, bu kasılma ve buzulmeler, bu yureğin dışta susup icte feryat figan etmesi.
“Ey Rabbim! Ben senin bana indireceğin hayra. oylesine muhtacım ki...”
Evet oldukca huzunlu, sıkıntılı, bekleyişli olur boylesi daralma zamanları.İnsan bittiği yerde başlar yeniden. Bu yurek daralması sureci bir bitiş ve yeni bir oluşuma hazırlanma surecidir zira. Ne olursa olsun, ortaya eskisinden daha iyisi cıkacaktır mutlaka...
“Sabretmenize karşılık size, selam olsun!
Dunya yurdunun sonucu cennet ne guzeldir! (derler)”
Ağrıyan ve ağlayan yureğini alıp Rabbine gitmektir tek care. Zira O sığınılacak tek merci, yardım istenecek tek merci, yaslanacak tek dayanak, beklentiler boşa cıkmayacak tek umut kapısıdır.
“Ey kavmim! ŞÃ‚yet Allah’a (gercekten) inandıysanız ve O’na teslim olmuş iseniz, artık ancak O’na guvenip dayanın.”
Bu daralma ve inşirahlar bekleme sureclerini yine de umitle, şukurle gecirmeli insan Zira acılar durduk yere cekilmez. Kalp boş yere atıp durmaz. Tik taklarıyla inip cıkarken vucudu besler tepeden tırnağa... İnmesi de cıkması da, daralması da genişlemesi de hikmetli ve faydalıdır. Orada hayat vardır zira...
Kule donduysen, yeniden gule donmeyi bekle...
Ve gecmişte kac kere kule donuştuğunu değil,
kac kere yeniden kullerin arasından doğrulup yeni bir gul olduğunu hatırla...
“Bizden huznu gideren Allah’a hamdolsun.
Kuşkusuz rabbimiz cok bağışlayan ve şukrun karşılığını verendir”
"O kotu fısıltılar ancak şeytandandır, (bu da) iman edenleri uzmek gayesiyledir. Halbuki Allah’ın izni olmadıkca o (fısıldaşmalar ve şeytan), onlara hicbir şekilde zarar verici değildir. O halde mu’minler Allah’a guvenip dayansınlar.
Bilirsin her kışın bir baharı, her gecenin bir neharı olduğunu. Ama gecede ışıksız kalıp, kışta uryan olup uşumekten kurtulamazsın yine de... Bu bir surectir. Bir mutluluk ve muvaffakiyeti satın almak icin odenmesi gereken bir acı bedel. Bir cile hali. Bir dua, yakarış hali. Bir yurek yakınlaşması en merkezinden Rabbine doğru.
(Musa) dedi ki: “Rabbim! Benim gonlume genişlik ver.”
Bir tohum catlatma, filiz cıkarma sendromu. Aczini ve fakrını, gucunun yetmezliğini ve caresizliğini ta ciğerinde duyup yureğinin boş avuclarını acma, dolmak ve doymak isteme hali. Boşuna değildir bu yurek krampları, bu icsel sancılar, bu kasılma ve buzulmeler, bu yureğin dışta susup icte feryat figan etmesi.
“Ey Rabbim! Ben senin bana indireceğin hayra. oylesine muhtacım ki...”
Evet oldukca huzunlu, sıkıntılı, bekleyişli olur boylesi daralma zamanları.İnsan bittiği yerde başlar yeniden. Bu yurek daralması sureci bir bitiş ve yeni bir oluşuma hazırlanma surecidir zira. Ne olursa olsun, ortaya eskisinden daha iyisi cıkacaktır mutlaka...
“Sabretmenize karşılık size, selam olsun!
Dunya yurdunun sonucu cennet ne guzeldir! (derler)”
Ağrıyan ve ağlayan yureğini alıp Rabbine gitmektir tek care. Zira O sığınılacak tek merci, yardım istenecek tek merci, yaslanacak tek dayanak, beklentiler boşa cıkmayacak tek umut kapısıdır.
“Ey kavmim! ŞÃ‚yet Allah’a (gercekten) inandıysanız ve O’na teslim olmuş iseniz, artık ancak O’na guvenip dayanın.”
Bu daralma ve inşirahlar bekleme sureclerini yine de umitle, şukurle gecirmeli insan Zira acılar durduk yere cekilmez. Kalp boş yere atıp durmaz. Tik taklarıyla inip cıkarken vucudu besler tepeden tırnağa... İnmesi de cıkması da, daralması da genişlemesi de hikmetli ve faydalıdır. Orada hayat vardır zira...
Kule donduysen, yeniden gule donmeyi bekle...
Ve gecmişte kac kere kule donuştuğunu değil,
kac kere yeniden kullerin arasından doğrulup yeni bir gul olduğunu hatırla...
“Bizden huznu gideren Allah’a hamdolsun.
Kuşkusuz rabbimiz cok bağışlayan ve şukrun karşılığını verendir”
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- nereye kacmalı ve korumalı kendini hangi silahla?
-
13-09-2019, 05:21:53