RABBİMİZ!
Bismillahirrahmanirrahim "RABBIMIZ, bize dunyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru!"(2 Bakara: 201)
"RABBIMIZ, uzerimize sabır yağdır. Ayaklarımızı sabit kıl. Kafirler guruhuna karşı bizi muzaf*fer eyle!" (2 Bakara: 250)
"RABBIMIZ, unutur ya da yanılırsak bizi so*rumlu tutma!
"RABBIMIZ, bize bizden oncekilere yuklediğin gibi ağır yuk vurma!
"RABBIMIZ, gucumuzun yetmeyeceği şeyleri bize yukleme!
"Bizi affet! Bizi bağışla! Bize merhamet et! Bi*zim sahibimiz sensin, oyleyse kafirler guruhuna karşı bize yardım et!" (2 Bakara/234)
"RABBIMIZ, hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ve katından bize bir rahmet ba*ğışla! Cunku sen lutufkarsın." 3 al-i imran: 8
"RABBIMIZ, biz şuphesiz iman ettik, bizim gunahlarımızı bağışla ve bizi cehennem azabından koru!" (3 Al-l liman: 16)
"RABBIMIZ, gunahlarımızı ve işlerimizdeki aşırılıklarımızı bağışla! Ayaklarımızı sabit kıl. Kafirler guruhuna karşı bize yardım et!"( Al-iimran:147)
"RABBIMIZ, gunahlarımızı bağışla, kotuluklerimizi sil ve canımızı iyilerle birlikte al!"( Al-i liman: 193)
"RABBIMIZ, bize elcilerine vadettiğin şeyi de ver ve bizi kıyamet gunu rusvay eyleme! Cunku sen sozunden asla caymazsın."(3 Al-i liman: 194)
"RABBİMIZ, bizi halkı zalim olan bu ulkeden cıkar! Kendi katından bize bir sahip gonder ve bi*ze kendi katından bir yardımcı gonder."(4 Nisa: 75)
"RABBIMIZ, biz kendimize yazık ettik. Eğer sen bizi bağışlamaz ve bize merhamet etmezsen; kuşkusuz ki biz, husrana uğrayanlardan olacağız."(7 A'raf 23"RABBIMİZ, bizi şu zalim insanların arasına katma!"(A'raf:47)
"RABBIM, beni ve soyumdan gelenlerin bir kıs*mını namazında devamlı ve duyarlı kimseler eyle! "RABBIMIZ, bu duamı kabul buyur! "RABBIMIZ, hesabın goruleceği gun beni, ana babamı ve muminleri bağışla!" ( İbrahim: 40, 41)
"RABBIMIZ, bize katından bir rahmet bahşet ve bize şu halimizden bir cıkış yolu goster!"(18 Kehf: 10)"RABBIMIZ, bizlere gozler nuru eşler ve cocuk*lar ihsan et ve bizi muttakilere oncu kıl!" (25 Furkan: 74)
"RABBIMIZ, bizi ve imanda bizden one gecmiş kardeşlerimizi bağışla! Kalbimizde iman edenlere karşı kin bırakma!
"RABBIMİZ, kuşkusuz sen Rauf ve Rahimsin!"(59 Haşr 10)
"RABBIMIZ, bizim nurumuzu tamamla ve bizi bağışla! Doğrusu, senin her şeye gucun yeter."(66 Tahrim: 8)