İlÂhî! Bana gereken odur ki, dunya da, ukb da elimden gitse veya butun kÂinat benim olsa, yine de hic aldırmamalıyım.

Cunku Sen, benim Rabbim'sin, Yaratıcım'sın ve İlÂhım'sın ya! Ve ben de, Sen'in mahlûkun ve eserinim ya! Nihayetsiz isyanım ve nihayetsiz uzaklığım kereminle aramda bağ bırakmamış olsa da, Sen'inle hÂl bir bağım ve Sana bağlılığım var: evet, Sen'in mahlûkun ve kulun olmam lisanıyla yalvarıyorum:

Ey Yaradanım, ey Rabbim, ey Rızkımı Veren, ey MÂlikim, ey Beni Şekillendiren, ya İlÂhî! Sonsuz Guzel İsimler'in ve İsm-i A'zam'ın hurmetine, baştan sonra hikmet dolu ve doğruyu yanlıştan, hakkı bÂtıldan ayıran Kur'Ân hurmetine, Habîb-i Ekrem'in hurmetine, KelÂm-ı Kadîm'in hurmetine, Arş-ı A'zam'ın hurmetine, bin kere bin Kul Huve'llahu Ehad hurmetine Sen'den istiyorum. Ya Allah, ya RahmÂn, ya HannÂn (yaratıklarını sonsuz şefkatle gozeten), ya MennÂn (eşsiz ve sonsuz iyilik sahibi), ya DeyyÂn (mutlak hÂkim; iyiliğin de, affa uğramamış kotuluğun de karşılığını veren)! Bağışla beni ey ĞaffÂr (bağışlaması pek bol), ey SettÂr (ayıpları orten), ey TevvÂb (tevbeleri comertce kabûl eden), ey VehhÂb (karşılıksız ve pek bol veren)! Gunahlarımı, hatalarımı affediver ey Vedûd (sonsuzca seven ve sevilen), ey Raûf (acıması ve merhameti pek cok), ey Afûv (gunahları, hataları affediveren), ey Ğafûr (gunahları, hataları bağışlayan)!

Bana lûtfunla muamelede bulun ya LÂtîf (sonsuz lûtuf sahibi), ya Habîr (her şeyden hakkıyla haberdar), ya Semî' (her şeyi hakkıyla işiten), ya Basîr (her şeyi hakkıyla goren)! Gunahlarımdan, hatalarımdan geciver ya Halîm (cezalandırmada hic acele etmeyen), ya Alîm (her şeyi hakkıyla bilen), ya Kerîm (keremi, ihsanı sınırsız), ya Rahîm (hususî rahmeti de sonsuz)!

Beni Sırat-ı Mustakîm'e hidayet buyur ya Rabb, ya Samed (Kendisi hicbir şeye muhtac olmayıp, her varlık kendisine muhtac olan), ya HÂdî! Bana karşılıksız comertlikte bulun ya Bedî' (yaratması da, ihsanı da eşsiz ve orneksiz), ya BÂkî (ezelden ebede kesintisiz var olan), ya Adl (mutlak adalet sahibi, her şeyi tam yerinde ve dengede yapan), ya Hû (ey ancak O, ancak Kendisi olan)!
İman ve Kur'Ân'ın nuruyla kalbimi de, kabrimi de aydınlat ya Nûr, ya Hakk, ya Hayy, ya Kayyûm (varlığı hem kendinden hem de kendi kendine ve başka her şeyin varlığı da O'nunla kaim olan), ya MÂlike'l-mulk (mulkun, malikiyetin mutlak sahibi), ey CelÂl ve İkram Sahibi! Ey oncesi olmayan Evvel, ey sonu olmayan Âhir, ey en gorunmezliği icinde en acık ZÂhir, ey en acık oluşu icinde en gizli BÂtın, ya Kavîyy, ya KÂdir, ey MevlÂm, ya Ğafir (gunahları bağışlayan), ya Erhame'r-Rahimîn (eşsiz ve mukayesesiz rahmet sahibi)! Kur'Ân'daki İsm-i A'zam hurmetine, kÂinat kitabında en buyuk sırrın olan Hz. Muhammed (s.a.s.) hurmetine ne olur, lûtfet, lûtfet de bu Sonsuz Guzel İsimleri'nden kalbime ve kalıbıma, kabirde ruhuma İsm-i A'zam'ın nurlarını yansıtıp yayacak bir pencere ac! Ac da, bu sahife kabrimin tavanı gibi ve bu İsimler hakikat guneşinin şualarını ruhuma yansıtan bir pencere gibi olsun! İlÂhî! Diliyor ve dileniyorum ki, ebedî bir dilim bulunsun ve onunla Kıyamet'e kadar İsimleri'nle Sana sesleneyim! Bu nakışları (munacaatı) dilim sustuktan sonra susmaz bir dil olarak benden kabûl buyur!

Allah'ım! Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.s.) oyle salÂt ve selÂm eyle ki, onunla bizi butun felÂketlerden ve Âfetlerden koru, butun ihtiyaclarımızı gider, bizi butun kotuluklerimizin kirlerinden arındır ve butun gunahlarımızı ve hatalarımızı bağışla! Ya Allah, ey duaları kabûl buyuran! Hayatım boyunca ve olumumden sonra her Ânım icin benden efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.s.), Âli'ne, AshÂbı'na, EnsÂrı'na ve tÂbilerine milyon kere milyon salÂt ve selÂm eyle. Ve her bir salÂt, omrum boyunca alıp verdiğim Âsî nefeslerim adedince artsın! Ve her bir salÂt hurmetine, ya Erhame'r-Rahimîn, eşsiz ve sonsuz rahmetinle beni bağışla ve bana merhamet et! Âmîn!

Ali unal
zaman