TİYATRO YANSIMA
LACİVERT GOLGELİ ADAMLAR
UMRANİYE BELEDİYESİ KULTUR MERKEZİ
7 ŞUBAT 2009 C.TESİ
20.00
KADIKOY HALİS KURTCA SAHNESİ
17 ŞUBAT 2009 SALI
20.00
YAZAN: ERKAY YAVUZ
YONETEN: ERKAY YAVUZ
SES: SELCUL BONCUKCU
IŞIK: ALİ POYRAZ DEKOR: ERKAY YAVUZ, ALİ POYRAZ MUZİK: ALP TUĞHAN TAŞ
OYUNUN KONUSU: hayatında maddi ve manevi ne varsa hırsızlar yuzunden elinden alınmış bir adamın evine geldiği esnada hırsızlık yapmaya girmiş bir genci sucustu yakalaması ile aralarında gecen Psikolojik bir ic hesaplaşmayı anlatıyor.
2008 İ.b.ş.b kultur a.ş tiyatro festivali
.En iyi ozgun metin
ve
en iyi yardımcı erkek oyuncu odulu
oğrenci:5 tl tam: 7 tl
adam- (adeta deli gibidir,kendinden gecmiş gibi)Senelerce bisiklet istedim babamdan almadı. sonra baktı ki benim pes edeceğim yok alıverdi bi tane …bembeyazdı ama …yanlarında yazılar vardı bir suru. tek tek soktum hepsini hergun siliyordum mazotla pırıl pırıl yapıyordum, lastiklerin uzerinde boyle boyle dişleri vardı firenleri gormeliydin ama basmamla beraber fısssss diye ses yapardı hemen dururdu abs ydi mubarek mahallede en iyi fren ve lastik bendeydi herkes yokuşun başından hız alıp aşağı doğru gider sonra tum gucuyle frene asılır kaydırmaca oynardı ben hic yapmazdım..
hırsız-Neden?
adam- Deli miyim o kadar sene beklemişim zar zor aldırmışım yazık değil mi?
bembeyazdı … onun gibi… silerdim her gun bazen odaya alırdım yanımda uyurdu
hırsız- Kim?
Adam- …Kar..
Hırsız-Kar kim abi?
Adam- Ne anlatıyorum ben …Bisiklet..
Hırsız- Hee …(şaşkın)
Adam-…Biz konuşurduk onunla ben ona kar derdim ..
O da bana ruhum derdi..
Terbiyesiz !mayk deme lan derdim Rossi yim ben
Hırsız- Sonra noldu sattın mı?
Adam- Ne satıcam ben bişeyi mi satmam huyumdur.canlı ya da cansız
Hırsız-Sonra?
Adam- Bir ay bindim binmedim tatile cıktık ailecek hesapta memleketi gezicez cm cm. kaza gecirdik yolda, ağzım burnum bi yana gitti...
Hırsız- Eee
Adam- Cenem kırıldı altı yerden. Bir suru operasyona girdim İyileşene kadarda yaz bitti zaten
O halde bisiklete binmem yasaktı ağzımda teller dişlerime bir bir kenetlenmiş
Yaz bitti okul başladı Okul vakti de bindirmiyorlardı bodruma indirdim .zor oluyordu cıkarması Onumuzdeki yazı bekledim binmek icin
Tabi arada geceleri gormeye gidiyordum onu . odasının ışığını gormek yetiyordu bana
Hırsız- Ee sonra(uzgun)
Adam- Sonra bir gun gozlerine baktım bir şey vardı farklı bir şey duşumde gordum sanki daha once meğer Hırsız girmiş bodruma kilidi kırmış almış goturmuş bizimkini
Hırsız- Vay ********
Adam- (hırsıza sert bir bakış)
10 sene ağladım bisiklet diye toplasan 10 gun binmedim .binmeye kıyamadım coğu zaman, icimde kaldı acısı
hıh garip
hırsız- Garip olan ne?
Adam-(avazı cıktığı kadar bağırarak cama koşar aşağıya atlıycaktır)aaaaaaaaaa!!!
Hırsız-(adamın beline sarılır) abi dur!! atlama kurbanın oliym abi!!!
Adam- (camdan atlamaya calışmakta hırsız belinden cekiştirmektedir)neyi sevdiysem neye gonul verip bağlandıysam bıraktı gitti gittiiii….(yerdedirler)yada biri geldi aldı elimden … kar gibi …eridi gitti bir bir …
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Sinema
- Lacİvert gOlgelİ adamlar - yansima tİyatro
-
13-09-2019, 05:19:29