SEYYİDUL İSTİĞFAR DUASI

Allahım! Sen Rabbımsın. Senden başka ilah yoktur. Sen beni yarattın. Ben senin kulunum. Sana verdiğim soz uzereyim. Gucum yettiğince emrindeyim. Yaptığım kotu şeylerden sana sığınırım. Bana verdiğin nimetini anarım. Gunahımı itiraf edip sana sığınırım. Şunu bilirim! Senden başka gunahları bağışlayan yoktur.

--------------------------------------------------------------------------------

PEYGAMBERİMİZ'İN KIZI HZ. FATIMA'YA FAKİRLİĞE KARŞI OĞRETTİĞİ DUA

Ey 7 kat goğun ve buyuk arşın sahibi olan Allahım! Bizim Rabbimiz! Her şeyin Rabbı olan Yuce Allah! Ey Tevrat'ı, İncil'i ve Kur'an-ı Kerim'i indiren, taneyi ve cekirdeği yarıp cıkaran Yuce Rabbım! Alnından tutup hesaba cekeceğin her şeyin şerrinden sana sığınırım Ya Rabbi! Sen oyle Evvelsin ki, senden evvel hic kimse yoktur. Sen oyle Ahirsin ki, senden sonra hicbir şey yoktur. Sen oylesine acıkta ve gorunursun ki, senin uzerine hicbir şey yoktur. Sen oylesine sır ve gizlisin ki, senin onunde hicbir şey yoktur. Ya Rabbi! Benim borcumu odememi ve fakirliğimi gidermemi nasip eyle!

--------------------------------------------------------------------------------

KUR'AN-I KERİM'DEKİ ŞİFA AYETLERİ

Mu'minler zumresinin goğuslerini ferahlandırsın. (Tevbe-14)
Gonullerde olan dertlere bir şifa, Mu'minler icin bir hidayet ve rahmet gelmiştir. (Yunus-57)
Onların (arıların) karınlarından renkleri ceşitli şerbet cıkar ki onda insanlar icin şifa vardır. İşte bunda da tefekkur edecek bir zumre icin elbette ayetler vardır. (Nahl-69)
Biz Kur'an'dan Mu'minler icin şifa ve rahmet olan şeyler indiriyoruz. (İsra-82)
Hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur. (Şura-30)
Onlara soyle: o Kur'an iman edenler icin hidayet ve şifadır. (Fussilet-44)

BİR DİLEĞİ OLANIN OKUYACAĞI DUA

(Namazdan Sonra Okunur)
Kullarını bağışlayan ve onlara comert olan Allah'tan başka yaratıcı yoktur. Buyuk arşın sahibi olan Allah, butun eksikliklerden uzaktır. Hamd, alemlerin Rabbı olan Allah'adır. Ya Rabbi; senin rahmetini, mağfiretinin buyukluğunu dilerim. Butun gunahlardan ve kotuluklerden beni koru. Butun iyiliklere de beni yonelt. Bağışlanmamış gunahımı bırakma ya Rabbi! Sıkıntılarımı gider, rızana uygun olan butun isteklerimi kabul et. Ey merhamet sahibi olan Rabbım…!

YATAĞA UZANIRKEN

Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) yatağına girdiği zaman elini (sağ elini) yanağının altına kordu. Sonra şoyle buyururdu:
"Allahumme kıni azabeke yevme teb'asu ibadeke"
"Allahım! Kullarını dirilteceği gun beni azabından koru"
(İbni Mace, hd: 3877)

SIKINTI SIRASINDA OKUNACAK DUA

Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) sıkıntı ve meşakkat olduğunda şu zikri yapardı:
"Halim, Kerim olan Allah'tan başka ilah yoktur. Ben azametli Arş'ın Rabbı olan Allah'ı tesbih(noksanlıklardan tenzih) ederim. Ben yedi goğu Rabbı ve guzel Arş'ın Rabbı olan Allah'ı tesbih ederim."
(Buhari, Muslim, Tirmizi, Nesai, İbni Mace, hd: 3883)

EBUL VEFA HZ.'NİN DUASI

Ya Allah!
Dunya ve ahirette karşılaşacağım her bir korku icin 'lailaheillallah' ı,
Her keder ve uzuntu icin 'maşa'allah'ı,
Her bir nimet icin 'elhamdulillah'ı,
Hayret verici her şey icin 'subhanallah'ı,
Her bir gunah icin 'estağfirullah'ı,
Her darlık icin 'hasbiyallah'ı,
Her musibet icin 'inna lillahi ve inna ileyhi raciun'u,
Her bir kaza ve kader icin 'tevekkeltu alellah'ı
Her bir itaat ve isyan hareketi icin 'la havle vela guvvete illa billahil aliyyul aziim'i, hazırladım.
Ey Rabbım! Bize arttır da eksiltme, bizi şereflendir de hor ve hakir kılma, bize ver de mahrum bırakma, bizi sec de uzerimize ihtiyar etme.
Bizden razı oluver bizden kabul eyle. Ey Kerem sahibi! Ey esirgeyenlerin en merhametlisi! Duamı kabul eyle. Hamd alemlerin Rabbın'a mahsustur.

YOLCULUKTAN DONUŞTE OKUNACAK DUA

Allah'tan başka hicbir ilah yoktur. Tekdir, hicbir ortağı yoktur. Mulk O'na aittir. Hamd O'na mahsustur. O her şeye kadirdir. Donuyoruz, tevbe ediyoruz, ibadetimizde daimiz, Rabbimize hamdediyoruz. Allah Teala vadini yerine getirmiş, kuluna yardım etmiş ve tek başına (aleyhimize toplanmış olan) grupları dağıtmıştır.

UYUMADAN ONCE OKUNACAK DUA

Allahım; yuzumu sana cevirdim. Butun işlerimi sana havale ettim. Butun varlığımı sana bağladım. Korkularım ve arzularım başkasına değil, ancak Sanadır ve Sendedir. Sığınışım ve yalvarışım Sanadır. İndirdiğin kitaba ve gonderdiğin peygambere inandım.

PEYGAMBERİMİZİN (sallallahu aleyhi ve sellem) HZ. AİŞE'YE OĞRETTİĞİ DUA

Allahım! Sen affedicisin, affı da seversin, beni affet!

SIKINTILARA KARŞI OKUNACAK DUA

Esirgeyen ve bağışlayan. Ey esirgeyen, bağışlayan, koruyan ve seven Allah'ım. Butun mahlûkatın kalplerini bana doğru cevir. Ey Cebrail, butun ruhani , ulvi ve sufli tabakasının Rahman ve Rahim olan Allah'ın hakkı icin onlara ,işittir ve itaat ettir. Rauf ve Atuf hakkı hurmetine, Melik hakkı hurmetine, arşı ala hakkı hurmetine duamızı kabul et ve butun yaratılmışların kalplerini bana cevir.

OLUM ANINDA SIKINTIDAN KURTULMAK İCİN OKUNACAK DUA

Ya Allah, ateşin fitnesinden ve azabından sana sığınıyorum. Kabrin fitnesinden ve azabından sana sığınıyorum. Zenginliğin fitnesinden ve azabından sana sığınıyorum. Mesih Deccal'ın fitnesinden ve azabından sana sığınıyorum.

CENNET KAPISINI ACAN DUA

Ya Allah, sen benim Rabbimsin. Senden gayrı hicbir ilah yoktur. Ben senin kulunum, gucum yettikce senin ahdin ve vaadin uzerindeyim. İşlediğim şeylerin şerrinden sana sığınıyorum. Bana olan nimetlerini de, gunahlarımı da itiraf ediyorum. Artık beni yarlığayıver. Şu bir gercektir ki: gunahları senden başka yarlığayacak yoktur.

Bu duanın faydası:
Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bu duayla ilgili şu mujdeyi vermiştir: "Bir kimse bu istiğfarı gece okur sabah olmadan once vefat ederse veya sabah okuyup akşamdan once olecek olursa ona cennet vacip olur."

İMAM-I AZAM'IN DUASI

O yuceler yucesine isyan ettim. Gunahlar icine duştum. Biliyorum yapmamam gerekirdi. O gercek bir sahiptir. O terbiye edendir. O cok merhametli olandır. O bağışlayandır. Allah her şeye gucu yetendir ve kul muhtac oldukca cokca verendir. Ey Mennan olan Rabbim! İstemeden de veren sensin, kul sıkışmasa da veren sensin. Ey beni yaratan! Bak senin icin gozlerim yaşarıyor. Senin icin ağlıyorum. Sen de tevbemi kabul et. Hatalarımı bağışla. Ya Rabbi… isyanımla, nefsime mağlup oldum. Bilemiyorum ki bunun sonunda kurtulacak mıyım? Yoksa helak mı olacağım? Evet evet gunahlarım gunden gune artıyor. Diğer yandan omrum gunden gune azalıyor… farkındayım. Sana yoneldim. Allah'ım! İşte şimdi olum yatağında insanların onunde uzanmışım. Bu zayıf kuluna merhamet et, Ey Merhamet edicilerin Sahibi!

OZLU BİR DUA

Ya Rabbi!
Eğer imanıma bir şuphe girmiş ben de ondan tovbe etmemişsem ihlasla derim ki : Allah'tan başka yaratıcı yok, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resuludur.

Ya Rabbi!
Eğer bilmeden Muslumanlığıma kufur karıştırmışsam, derim ki: Allah birdir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resuludur.

Ya Rabbi!
Eğer Allah'ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resuludur.

Ya Rabbi!
Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resuludur.

Ya Rabbi!
Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resuludur.

Ya Rabbi!
Eğer farkında olmadan kalbime kucuk ve buyuk gunahların fitnesi girmişse derim ki: Allah bir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resuludur.

Ya Rabbi!
İmanımı gonulden tazeleyerek, ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resuludur.
Ey diri olan!
Ey ebedi var olan!
Ey izzet ve ikram sahibi olan!
Ey gucun, şerefin ve buyukluğun sahibi olan Allah'ım!
Halimi duzelt, işlerimi guzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, duşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim!

Ya Rabbi!
Beni cok ibadet eden salihlerden ve şukreden zenginlerden eyle… dini ve dunyevi butun işlerimi duzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir.

Ya Rabbi!
Omrumun son zamanlarında, olum anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O'nun elcisidir demeyi nasip et.
AMİN......