Bana oyle bir evlat nasip etki Allah'ım,

Zayıf olduğu zamanları bilecek kadar guclu, korktuğunu kendisine itiraf edebilecek kadar cesur olsun; şerefli bir mağlubiyette mağrur ve dik kalabilsin; zaferde ise mutevazı ve ve şefkatli olabilsin.

Yapması gereken işler sadece birer arzu olarak kalmasın, seni tanıyan bir evlat olsun ve kendini tanımak bilginin temel taşı olduğunu bilsin .

Sana yalvarırım Allah'ım, onu kolay ve rahat yollarda değil, gucluklerle savaşmanın zevkini duyacağı yollarda yurut ki, fırtınalarda ayakta kalmayı, ayakta kalamayanlar icin de sevgi ve şefkat duymayı oğrensin.

Kalbi temiz olsun, umitleri yuksek... Oyle bir evlat olsun ki, başkalarına hukmetmeden once kendine hukmetmesi gerektiğini bilsin, oyle bir evlat ki, geleceğe uzansın ama gecmişi unutmasın.

Ve butun bunları ona verdikten sonra, yine yalvarırım Allah'ım, yine yalvarırım Allah'ım, ona gulebilme duygusunu ver ki, daima ciddi olduğu halde kendisini fazla ciddiye almasın, ona alcakgonulluluk ver ki daima gercek buyukluğun sadeliğini, gercek zekanın acık sozluluğunu, gercek gucun şefkat ve yumuşaklılığını hatırlasın.

Ancak ondan sonra Allah'ım ben, babası “boşuna yaşamadım” diyebileyim.