NUKLEER SANTRAL KURULMADAN NUKLEER KARŞITI PLATFORM KURULDU, OYSA KİMYASALLAR İCİMİZDE, NEREDE KİMYA MUHENDİSLERİ?
ULKEM İNSANLARINI DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM
Bir cığlık geliyor kulaklarıma yıllar sonrasından. Bu cığlık yok oluşun cığlığı, bu hasta insanların cığlığı, bu aclığın sesi… Bilim adamları bugunden işaret ediyorlar 2020 yılında ortaya cıkacak istatistiki rakamları… Ulkem insanlarının %25’i kanser, %50’den fazlası da hasta. Topraklarımız dekar dekar duşuyor, once Niğde, Nevşehir, şimdi Afyon Sandıklı, gelecek yıllarda hangi topraklar duşecek bilinmez ama toprakların kanserleşmesinin nedeni, yer altı sularının kirlenmesinin nedeni, hastalıkların nedeni hep aynı. Tarımda kullanılan kimyasallar. Yabancı ulkelerin uzerlerindeki ilac kalıntılarından dolayı meyve, sebze yuklu tırlarımızın geri gonderildiği, gelen urunlerin yurt ici piyasada tuketildiği gerceğini bilmeyenimiz var mı? Uc kuruş ucuza aldığınız meyve ve sebzeler nedeniyle odeyeceğiniz ilac maliyetini hic duşundunuz mu? Ulkem insanı bu kadar mı değersiz? Mersin, Antalya bolgesinde bir seraya gittiğinizde, bazı seracı ureticilerimizin kendi tuketimleri icin yetiştirdiği urunlerle pazara sunacakları urunlerin aynı alanda yetiştirilmediğini goruyoruz. Aynı eğilime patates ureticilerinde de rastlıyoruz. ( Bazı ureticiler yiyecekleri urunde kimyasal kullanmıyorlar.) Ureticinin genelinin temel yaklaşımı rekolte artsın da ne olursa olsun yonunde. Ancak bilinmelidir ki, topraktan ne kadar mahsul alırsanız topraktaki katı madde aynı oranda azalır. Tarımda surekliliğin sağlanabilmesi icin topraktan cekilen katı maddenin toprağa iade edilmesi gerekir. Bu da alınan urunun %15’i kadardır. Gunumuzde her ureticimizin goruş alış verişinde bulunduğu bir ziraat muhendisi bulunmasına karşılık bu noktaya neden duyarlı yaklaşmıyorlar. Kendi geliştirdiğim canlı gubre ile ilgili basında cıkan yazıları takip eden bir arkadaşımın yorumunu size aynen aktarıyorum. ‘’ Canlı gubre ile ilgili haberleri cok yakından izledim. İşin doğrusu Mustafa Koca olayı en guzel noktasından yakalamış. Mustafa Bey’in uygulama yaptığı 1.200 civarı nokta varmış. Bunlardan bir kac tanesi de Adana'da. Ben bir arkadaşımın Mustafa Bey'in gonderdiği gubrelerle urettiği domatesleri, biberleri yedikten sonra pazardan aldığım urunlerde kesinlikle o lezzeti bulamadım. Kendi kendime yıllarca o urunleri tuketerek, kendi bunyemizde kanser oluşumuna nasıl bir alt yapı hazırladığımızı anlamış bulunuyorum. Bir de Antalya, Mersin bolgelerinde sera ureticilerinin kendi yiyecekleri urunleri ayrı yetiştiriyor olmaları aklı başında insanların sokaklara dokulmesi gerektiğinin işaretini veriyor. Urettiği urunu, kendi bile tuketmeyen ureticilere seslenmek istiyorum, hem uretim maliyetini azaltan, hem de %30'dan daha fazla urun artışını sağlayan Organik Canlı Gubreye yonelmezseniz, bu ureticilerin tuketicileri katletmesi olur ki, boyle bir vicdani sorumluluğu taşıyabilir misiniz? Saygılarımla’’ Ey yureğinde azıcık insan sevgisi olanlar, yureğinize yarın kaygısı duşurup, kimyasallardan uzaklaşma yolunda uzerinize duşeni yapın…Sizleri konu ile ilgili duyarlı olmaya davet ediyorum…
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayvanlar Alemi
- Tarım ve Hayvancılık
- Turkiyede tarım urunleri uretiminde kimyasal karşıtı platform kurulmalı