Marmarabirlik Yonetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 10 Eylul’de başlayan rekolte beyan alımlarında 64 bin tonlara ulaştığını soyledi. Rekolte beyan alımlarının 15 Ekim’de sona ereceğini hatırlatan Başkan Asa, “Marmarabirlik’e bağlı 8 kooperatif başkan ve yonetim kurulu uyelerinin katılımıyla gercekleştirdiğimiz toplantı da, rekolte beyan alımlarının 70 bin tonlarda gercekleşeceğini ongorulmektedir. Marmarabirlik olarak alım planımızı 52 bin ton olarak belirledik. Gelen rekolte beyanlarını değerlendirdiğimizde, her kooperatifin alım miktarları belirlenmiş olup, ortak bazında yapılacak alımlara ilişkin usul ve yontemler kooperatif yonetim kurulları tarafından belirlenecektir.”şeklinde konuştu.

Başkan Asa, “Marmarabirlik’e bağlı 8 kooperatif başkanı ve yonetim kurulu uyelerinin katılımı ile gercekleştirilen toplantıda, butun kooperatiflerimizin ortak mutabakata vardığı goruş ile tavan barem 18 dane, taban barem 380 dane olmak uzere alımlar yapılacaktır.”derken konuyla ilgili şunları soyledi;

“Stoklarımızda gectiğimiz yıldan orta ve ince dane fazlasıyla bulunmaktadır. 380 kalibreden daha ince olan urunu yağlık olarak değerlendirilecektir. Yuksek miktarda zeytinyağı ihtiyacımızın olması sebebiyle, yağlık fiyatlarının da iyi olacağını şimdiden soyleyebilirim.”

Marmarabirlik Yonetim Kurulu Başkanı Asa, “Kooperatif bolgelerimizden alınan bilgilere gore, uzun zamandır yağış olmamasından kaynaklı kuraksamanın gorulduğu, bu nedenle de hasadın beklenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde ureticilerimizin urunu birkac barem alta kaymış olacak ve fiyat kaybına uğrayacaktır.”dedi.

“Bolgelerdeki rekolte durumu, kooperatiflerimizin tahmini alacağı miktar, depo kapasitesi, piyasa koşullarını da değerlendirdik. Zor bir yılda ureticimiz mağdur edilmeyecektir. Marmarabirlik Yonetim Kuruluna guvensinler. ”diyen Başkan Asa, onumuzdeki hafta Marmarabirlik Yonetim Kurulunun yapacağı toplantıyla, urun alım fiyatlarının da acıklanacağını bidirdi. Başkan Asa, ureticilerine şoyle seslendi;

“Alın terinizin emeğe donuştuğu bu donemde ureticinin sigortası olan Marmarabirlik urun alım fiyatları acıklandığında, ureticimizin bir yıl boyunca emek vererek yetiştirdiği urunun değer kazandığını gorecektir. 2018-2019 urun alım kampanyasının Marmarabirlik’e, zeytin ureticilerimize hayırlı, bereketli ve kazanclı bir yıl olmasını diliyorum.”

tarımpusulası