7242 - Abdullah İbnu'z-Zubeyr radıyallahu anhuma'nın anlattığına gore, "Kendilerinin muslumanlığı kabul etmeleri ile, Allah'ın onları azarladığına dair (şu) ayetin inmesi arasında dort yıldan fazla zaman olmamıştır."
"Onlar, daha once kendilerıne kitap verilen ve zaman gectikce kalpleri katılaşan kimseler gibi olmasınlar. Cunku onların coğu yoldan cıkmış kimselerdi" (Hadid 16).
7243 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalÂtu vesselÂm buyurdular ki: "Cok gulmeyin, cunku cok gulmek kalbi oldurur."
7244 - Ber radıyallahu anh anlatıyor: "Biz Resûlullah aleyhissalÂtu vesselÂm'la birlikte bir cenazede beraberdik. AleyhissalÂtu vesselÂm kabrin kenarına oturup ağladılar, oyle ki (goz yaşlarıyla) toprak ıslandı. Sonra da: "Ey kardeşlerim İşte (başımıza gelecek) bu aynı (olum hadisesi) icin iyi hazırlanın" buyurdular."
7245 - Abdullah İbnu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalÂtu vesselam buyurdular ki: "Sinek başı kadar bile olsa, gozunden Allah korkusuyla yaş cıkan ve bu yaşı yanak yumrusuna değecek kadar akan hicbir mu'min kul yoktur ki, Allah onu (ebedi) ateşe haram etmesin!"
7246 - Hz. Muaviye İbnu Ebi Sufyan radıyallahu anhuma anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselÂm buyurdular ki: "Ameller kap(ta bulunan madde) gibidir. En aşağısı (yani dipteki kısım) guzelse en yukarısı (yani ust kısmı) da guzel olur; en aşağısı bozulursa en ustu de bozulur."
7247 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalÂtu vesselÂm buyurdular ki: "Eğer kişi namazını herkesin gozu onunde kılınca (edebine uygun kılar) guzel yapar, tek başına kimsenin gormediği durumda kılınca da (edebine uygun kılar) guzel yaparsa, Allah TeÂla hazretleri (onun ibadetinden memnun kalır ve

7248 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalÂtu vesselÂm buyurdular ki: "(Ey mu'minler! Amel ve ibadetlerinizi) itidal uzere yapın, ifrattan kacının. Zira sizden hic kimseyi (ateşten) ameli kurtaracak değildir."
Sahabiler: "Seni de mi amelin kurtarmaz, ey Allah'ın Resulu!" dediler. Aleyhissalatu vesselÂm: "Beni de, buyurdular. Eğer Allah kendi katından bir rahmet ve fazl ile benim gunahlarımı bağışlamazsa beni de amelim kurtarmaz!" buyurdular."