Abdullah bin Abbas -radıyallahu anhuma-dan ri*vÂyete gore Peygamber Efendimiz'in duÂlarından bi*ri şu du idi:
"YÂ Rabb! Kalbimi nurlandır, gozumu nurlandır, ku*lağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, us*tumu nurlandır, altımı nurlandır, onumu nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, sacımı nurlandır, yuzumu nurlandır.” (1)
Mugîre bin Şu'be'den rivayet olunduğuna gore Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-in dualarından biri de şu idi:

"Başka bir ilÂh yok, ancak Allah var. O’nun şerîki yoktur. Mulk O'nundur, hamd de O'nundur. O her şe*ye kaadirdir. Allah'ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur. Ve servet sahi*bi olanlara servetleri sana karşı bir menfaat veremez. Ya*ni servetine guvenerek sana Âsî olanları o servetleri kurtaramaz." (2)
Abdullah bin Abbas -radıyallahu anhuma-dan ri*vÂyete gore Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-e bazı kimseler gelip:
-İnsanlar; yÂni Ebû SufyÂn ve arkadaşları sizin*le muharebe etmek icin adam ve silÂh toplamışlar, hazırlık yapmışlar. Onlara mukabele edecek dere*cede kudretiniz yoktur. Onlardan sakınınız diye kor*kutmak istediklerinde, bu soz mu'minlerin yakîn îmÂnlarını ve cesaretlerini artırıp, Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz de:

"Allah bize kÂfidir, o ne guzel vekîldir!" buyurdu. Mu'minler de boyle soylediler." (3)
Enes bin MÂlik -radıyallahu anh-dan rivÂyete go*re: Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz'in cok kere duÂsı:

"Ey Rabbimiz, bize dunyÂda da iyilik, guzellik ver, Âhirette de iyilik, guzellik ver. Bizi ateş azÂbından koru," meÂlindeki du idi. (4)
Ebû Mus el-Eş'Ârîden rivÂyete gore Resûl-i Ek*rem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şoyle du ederlerdi:

"YÂ Rabb, benim hatÂlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden cok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle. Allah'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatÂen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!” (5)
Ebû Hureyre -radıyallahu anh-dan rivÂyete gore Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şoyle buyurmuşlardır;
"Her kim gunde yuz kere:

derse o kimse icin on kole azÂd etmiş sevabı ve*rilir, yuz hasene yazılır, yuz gunÂhı silinir, o gun akşam oluncaya kadar bu ona şeytana karşı si*per olur. Hic bir kimse ecir bakımından onu gecemez, ancak bunu ondan fazla soyleyen kimse mustesnÂ.” (6)

"Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk uzerine kudretinle, hayatı benim icin hayırlı gordukce beni yaşat, olu*mu benim icin hayırlı gorduğun zaman da beni vefÂt ettir. Ey Rabbim! Gizlide ve acıkda senden haşyetini istiyorum. Rız hÂlinde de, gadab hÂlinde de ihlÂs sozunden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidÂlden ayırmamanı istiyorum. Senden tukenmez bir ni'met, kesilmez bir goz ferahlığı (yuzde acıkca gorulen neş'e ve huzûr) istiyorum. Senden beni kazÂna rÂzı kılmanı, olumden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum. Senden yuzune bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Butun bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum. Ey Rabbim! Bizi îmÂn zîynetiyle susle, bizi doğru yolda olan hidÂyet rehberleri kıl.” (7)
"Ey Ebû Bekr'in kızı! Sana diğer duÂları da icin*de toplayan duÂları soyleyeyim mi? Şoyle du et:

"Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem cabuk, hem gec olanını istiyorum. Ey Rabbim Re*sûlunun senden istediğini istiyorum, Resûlunun sana sı*ğındığı şeyden ben de sana sığınıyorum. Allah'ım benim icin kaza ettiğin şeyin Âkibetini doğru yola ulaştır.” (8)
"Sana bir kısım sozler oğreteyim mi ki, Allah TeÂl kimin hayrını murÂd ederse onları ona oğ*retir, sonra ebediyyen unutturmaz. De ki:

"Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızÂn yolunda benim zaa*fımı kuvvetlendir. Beni nÂsiyemden tutup hayra sevk et. İslÂm'ı rızÂmın en son noktası kıl. Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir. Ben zelîlim beni azîz kıl. Ben sana muhtacım, beni rızıklandır.” (9)

"Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dokulur derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım. Fakirlikten, kufurden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri icin yapmaktan, riyÂdan, sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cuzzamdan, abraslıktan ve kotu hastalıklardan sana sığınırım.” (10)
Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- duÂasında: "Ey Rabbim! Beni, iyilik ettiği zaman sevinen, kotuluk ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl.” (11)
Ekseri duÂları:

"Ey kalbleri cekip ceviren Rabbim! Kalbimi dînin uzere sÂbit kıl." İdi.. (12)