Gunun Belli Zamanında Okunacak DuÂlar
Seher Vaktinin Fazilet
Ebû Hureyre -radıyallahu anh-den rivÂyete gore Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şoyle buyurmuşlardır;
"Rabbimiz TebÂreke ve TeÂl her gece, gecenin son ucde biri kaldığı sırada duny semÂsına nuzul eder ve şoyle buyurur: '' Bana du eden var mı, duÂsına icabet edeyim? İstediğini vereyim. Bana istiğfar eden var mı, onu mağfiret edeyim? (1)
Bu hadîs-i şerîf, gecenin son ucde birinin vakti icabet olduğuna buyuk mujdelerle beraber delÂlet etmektedir.
"Gece yarısında semÂnın kapıları acılır ve bir munÂdî şoyle seslenir: "Hic du eden var mı, icÂbet olunsun, bir şey isteyen var mı verilsin, bir sıkıntıda olan var mı kurtarılsın. Her hangi bir du ile du eden hic bir musluman yoktur ki Allah TeÂl ona icabet etmiş olmasın. Ancak şehveti icin koşan zinÂkÂr kadınla ayyaş ve işret ehli mustesna. " (2)
"Gecede bir saat vardır. Musluman bir kulun duny ve Âhiret işinden istediği her hangi bir hayır varsa ve duÂsı o saate gelirse muhakkak Allah ona dileğini verir. Bu her gece vardır. " (3)
"Saatlerin efdali gecenin son kısmıdır." (4)
Uc kişi vardır ki onlar İblis'den ve askerlerinin şerrinden masûndurlar:
1- Gece ve gunduz Allah'ı cok zikredenler,
2- Seher vakitlerinde istiğfar edenler,
3- Allah'ın haşyetinden ağlayanlar." (5)
(1) BuhÂrî, Teheccûd, 14;
(2) İbn Hanbel, Musned, 4/217, 3/34, 43, 94.
(3) Tirmizî, Vitr, 16; Nescî, MevÂkit, 35.
(4) Ibn Hanbel, Musned, 4/385.
(5) el-Camiû's-Sağir.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Seher Vaktinin Fazilet
-
13-09-2019, 05:04:29