B İ R M İ L Y O N F A T İ H A

Allah’ın rahmeti ve bereketi uzerinize olsun sevgili kardeşim...
(Kardeşim diyorum cunku butun Muslumanlar kardeştir.)
Internet ortamında ceşitli kampanyalara tanık oldum muhakkak sizde tanık olmuşsunuzdur…
Duşundum ki neden Allah Rızası icin bir kampanyada biz yapmayalım.

Allah Rızası icin 1.000.000 Fatiha kampanyası

Bir insanın hic ara vermeden yemeden icmeden uyumadan 1.000.000 Fatihayı ne kadar zaman da okuyabileceğini biliyor musunuz? Ben Soyleyeyim ortalama 185 gun de yani imkansız…

Allah rızası icin bu mesajı okuyan kardeşim iştirak etsin ve sevdiklerini de bu konudan haberdar etsin kampanyamız 15.03.2006 Carşamba gunu başlangıc tarihi olarak alınacaktır…

Sayıyı tespit edebilmemiz icin ve sizlere Kampanyadaki son gelişmelerden haberdar edebilmek niyetiyle Allah Rızası icin Her Musluman Kardeşim kac tane Fatiha okuduysa sayısı ile birlikte duşuncelerini de [email protected] adresine e-mail olarak yazsın.

Peki nasıl olacak diyeceksiniz Allah Rızası icin elinizden geldiğince ve imkan ve gucunuz yettiğince fatiha okuyun bir, beş, on, yuz, bin fark etmez sonrada başta Peygamber efendimiz (s.a.v) olmak uzere tum Peygamberlerin tum Şehitlerin tum İslam alimi ve ulemalarının
Allah (c.c.)’ı kendine dost edinmiş Allah dostlarının ve Tum olmuşlerimizin ruhlarına hediye edelim…Bunu Yapmaktaki tek sebebimiz Allah rızasını kazanabilmek olsun…

Bu kampanyayı yapan sizler gibi Allah’ın bir kuludur. Sizden eksiği vardır fazlası yoktur.Allah aşkına aklınıza kotu bir şeyler gelmesin bende zaman zaman duyuyorum Internet ortamında e-mail adreslerini ele gecirip hack liyorlarmış.Ama bu onlar gibi bir niyetle yapılmadı.Allah niyeti kotu ve başkalarına zarar vermek olan insanlara bırakmasın…

Onemli not: Ola ki kampanyamızdan kotu niyetli bir insanın haberi oldu ve kampanya adresimiz olan [email protected] e-mail adresini cokerttiler…(Rabbim izin vermesin,ve bizleri bu konuda başarılı ve muvaffak kılsın)
Boyle bir durumda yeni acılacak bir e-mail adresi ile butun kardeşlerime bildirilecektir inşallah…

Rabbimin izniyle bu konuda muvaffak olursak 10.000.000 ihlas kampanyası da olacak inşallah...

Allah (c.c.) Yar ve Yardımcınız olsun...
Allah (c.c.) Katılandan da Katılmayandan da Razı olsun…

Kıymetli vaktinizi daha fazla almak istemem ama sizlere Allah Rızası icin aşağıdaki Fatiha ile ilgili bilgiyi okumanızı tavsiye ediyorum…

FATİHA SURESİ

[IMG]http://img131.**************/img131/8148/fatiha5qy.jpg[/IMG]

1-Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.
2,3- Hamd,alemlerin Rabbi,Rahman ve Rahim olan Allah’a mahsustur.
4- O Din gununun,hesap gununun yegane hakimidir.
5-(Ey Rabbimiz) Yalnız sana kulluk eder,yalnız senden yardım dileriz.
6,7-Bizi doğru yola,kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet.
Gazaba uğrayanların ve sapkınlarınkine değil.(Elmalılı Tefsiri)

Adı: Bu sure, konusu nedeniyle Fatiha ismini almıştır. Fatiha, bir konuyu, bir kitabı veya başka bir şeyi "acan şey" demektir. Başka bir deyişle, Fatiha bir nevi onsozdur.

Nuzul zamanı: İlk nazil olan vahiylerden biridir. Sahih hadislerden Fatiha'nın Hz. Muhammed'e (s.a.) nazil olan ilk tam sure olduğunu oğreniyoruz. Bundan once AlÂk, Muzzemmil, Muddessir surelerinin bolumleri olan birbirine benzer birkac ayet nazil olmuştur.

Konu: Bu sure aslında, Allah'ın kendi kitabını okumak isteyenlere oğrettiği bir duadır. Okuyucuya şu dersi oğretmek icin Kitab'ın en başına yerleştirilmiştir: Eğer samimi olarak Kur'an'dan yararlanmak istiyorsan, Alemlerin Rabbi'ne bu şekilde dua etmelisin.
Bu onsoz, okuyucunun kalbinde Alemlerin Rabbi'nden hidayet dileme -hidayeti ancak O verebilir- konusunda kuvvetli bir istek uyandırmayı amaclar. O halde Fatiha, dolaylı olarak incelemek ve Alemlerin Rabbi'nin, bilginin tek kaynağı olduğu gerceğini kabul etmek olduğunu oğretmektedir. Bu nedenle, kişi Kur'an'ı incelemeye, O'ndan Hidayet dileyerek başlamalıdır.
Konusu nedeniyle, Fatiha ile Kur'an arasındaki ilişkinin, bir giriş ve kitap ilişkisi değil, bir dua ve ona cevap niteliğinde bir ilişki olduğu acığa cıkmaktadır. Fatiha, kulun duası, Kur'an ise, MÂbud'un kuluna verdiği cevaptır. Kul, kendisine doğru yolu gostermesi icin Allah'a yalvarır; Allah da duaya cevap olarak, tum Kur'an'ı onun onune koyar ve sanki şoyle der: "İşte, benden dilediğin Hidayet!"